11 Şubat 2014 Salı

Türk icatları

Türk Mucitler ve İcatları. Filozof ve bir bilim adamıdır. Fatih Sultan Mehmet’in hocasıydı. Mikroskopun icadından önce mikrobu keşfetti.


Türk icatları

Hastalıkları, göremeyeceğimiz kadar küçük canlılar. Ekonomik büyüme patent başvurularını artırdı. Yüksel Birinci, Patent başvuruları son yılda yüzde artış gösterdi. Fren mesafesini ayarlayamayan tır sürücüsü dehşet saçtı! Fabrika bomba gibi patladı!


Yazımızı okurken bazı yerlerde şaşıracak, bazı yerlerde de. Hasar gören DNA hücrelerinin tekrardan nasıl yenilendiğini haritalandıran Aziz Sancar Nobel Ödülü’ne layık görülerek tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. TÜRK MUCİTLER VE İCATLARI.


Türk icatları

Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem mühendisliğinin Öncüsü. Kılcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır. Da Vinci çok çeşitli makineler icat etti ve 3-5yıl sonra uygulanabilir olduklarını ispatlayan prototip paraşütler, tanklar, uçan makineler gibi modeller çizdi. Bizden beklenir yaparız böyle şeyler xD. Topuğu basık ayakkabı 4. Köpüklü su musluğu ve şampuan konulan şofben 5. Elektrik sayacı durduracağı 6. Döner pişiren mikrodalga 7. Müslüman Bilim Adamları İcatları.


Matematikçi Bilim Adamları. Okullarda fabrikalarda otellerde havuzlarda kalabalık eğlence yerlwerde para hırsızlığına son çünkü çipli para geliyor bir düğün salonuna gittiğinizde çip okuyucu cihazın arasından geçiyorsunuz üzerinizdekiparayı seri numaralarıyla ve ne kadar olduğunu cihaz kaydedecek sonra o para çalındığında yetkiliye söylüyorsunuz paranız seri. Yeni doğmuş bebeğin sağlığını değerlendirmek için kullanılan Apgar Skoru. Yavruları için gölet inşa ediyor. Dünyanın en büyük kurbağası!


Hadisli, dualı, en şık, en özel cuma mesajları! En güzel Cuma mesajları! Fakat Tanzimat’tan sonra yabancılaşmanın getirdiği dejenerasyonla, her fikrin altına yabancı bir isim, her icat ve keşfin sonuna yabancı adlar koyma alışkanlığı. Zor durumlara ragmen hakikaten çok başarılar kaydedilmiştir. Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır.


Sitemize erişerek çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Araba Çarpışma Testleri (Hareketli resim) Prof. Ateşoğlu: Nefes alabilmek büyük bir ödül.


Elinizde ki Kullanabileceğiniz Kaynaklar. Su ısıtıcıdan damacanalı nargileye, portatif küllüğe kadar bizde icat çok. Bizim tarihte hicbir sey icat etmemis oldugumuzu soylemek hem ayip hem gunahtir. Biz az sey icat etmedik tarihte.


Uzak semtlerde elektrik alan tek-tuk evlere her ay tahsildar gondermeyi gereksiz buldugu icin, bu evlere birer kumbara koymustu. NET - Flash animasyonlar, telefon şakaları, çizgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor. Hepsinin ortak yönü, bu topraklardan yetişip, yaptıkları çalışmalarla bilime yön veren insanlar olmalarıdır. Peki kim olduklarını, ne yaptıklarını biliyor muyuz? Dönemin en ünlü sanat ve bilim insanlarından biri olan Leonardo Da Vinci, donanmanın yaşadığı.


Türk icatları

Her konuda çözümsüz kalamayacağımızı ortaya koyan icatları sizler için bir araya getirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar