20 Şubat 2014 Perşembe

Idari haritanın diğer adı siyasi harita mıdır

Ulaşım alanında yoğun bir şekilde kullanılır. Yönümüzü bulmak ve yerimizi tespit etmek için kullanırız. Demiryolu, karayolu ve köprü inşaatlarında bir merkezden bir merkeze giden en uygun ve en kısa yolu tespit edebilmek için kullanılır. Sembollerin ve açıklamaların bulunduğu bu kısma lejant adı verilir. Lejant, haritanın okunmasını sağlar.


Siyasi (idari) haritalar, ülke ve il sınırlarını gösteren. Haritadaki küçültme oranına. Türkiye’nin bölünmesi olduğu, artık gizlenemeyecek kadar aşikârlaştı. Siyasi iktidar, Amerika ve Avrupa ile o kadar içli dışlı olmuştur ki, kendisine bir manevra alanı bırakmamıştır.


Bu haritanın önceki sayfalarda verilen haritalardan hangi özelliğiyle ayrıldığını belirleyiniz. Bu haritadaki bölgelerin sınırlarının ülke sınırlarıyla belirlenip belirlenmediğini ve nedenini tartışınız. Bu haritayı kitabınızın sonundaki Dünya siyasi haritası ile karşılaştırınız.


Kullanıcı Adı: Beni Hatırla? Tam boy için haritanın üstüne tıklayın. Her nokta bir yerleşim (kasaba, köy veya mezra) gösteriyor. Hayat Güzeldir, Aranızda Almanca Bilen Var mı? Kanaatimizce, harita bilinçli olarak dar tutulmuş ve ilk hedef sonrasına bırakılmıştır veya bu tür bir haritanın henüz teşhir edilmesi erken görülmüştür.


Sol taraf alt sıradaki yerleşmeye açılacak alanlar, sağ tarafta en üstteki harita yeni yerleşmeler veya ilçeler oluştukça ve yerleşme sınırları değiştikçe, bitki örtüleri ve yetişen tarım ürünlerinin gösterildiği harita yeni tarım ürünleri ekildikçe ve bitki örtüsü kompozisyonu değiştirildikçe yenilenebilir. Halkın Partisi olarak biz New York görüşmelerinden itibaren defalarca her platformda aylar önce biz harita ve rakam müzakeresinin gerçekten son aşamaya girildiğinde yapılması gerektiğini ve bu yapılırken de açıkta kalan diğer konularda siyasi eşitlik, iki kesimlilik ve birincil hukuk konusunda bizimde alacaklarımızı. Daha sonra harita altındaki tabloyu doldurarak sorualrı cevaplayınız. Adı Hangi Tarafta Yer Alıyor? Mezopotamya’da Sümerler, Babiller ve Asurlar dönem dönem siyasi güçlerini kaybetmiş fakat aradan birkaç yüzyıl geçtikten sonra yeniden kurulmuş ve güçlenmişlerdir.


Siyasi güçlerin yeniden kazanılma durumu Mezopotamya’da Ur, İssin, Babil, Kassit, Kalde gibi sülalelerin soy dayanışma-sının bir sonucudur. Coğrafyanın konusu yeryüzüdür. Güneş rüzgarı adı verilen ve güneş kökenli hızlı parçacıkların oluşturduğu plazma akımının, gezegenin manyetik alanın etkisi ile. Gökhan ÖZBİLGİN Bu kitapta yer alan bildiri metinleri konferansın konu başlıklarına uygun olarak yazarlar tarafından hazırlanmıştır. Türk adı veya hiç olmazsa Türk adını teşkil eden kök, nerede ise miladi ilk asırlardan beri mevcut bulunuyordu.


Burada Türk adının özdeşliğinin daima ifade ettiği manayı hatırda tutmak gerekir. Tûra ismi, İran dilinde olağanüstü , cesur, yiğit manasını ifade eder. Tûra hakkında en doğru faraziye, Marquart’a aittir. Stratonike adına bu kentin adı değiştirilmiştir. Roma İmparatorluk Dönemi boyunca hep önemini koruyan kent, devamlı bir gelişim ve imar.


Serginin kültürel adı “Osmanlı Arşivlerinde Efes Kazıları”, siyasi adı ise “Bağımsızlığınız yoksa egemenliğiniz de yoktur” diyen Ali Can “bu serginin açılmasına destek olan Kent Belleği ekibine ve Selçuk Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu. Arşivin kaynağı Ankara Üniversitesi arşividir. Gazetelerin renkli, yüksek çözünürlük ve tam sayfa hallerini asıl kaynağından temin edebilirsiniz.


Bu eserle birlikte biri dünya haritası olmak üzere de harita vardır. Fransızların bu dönemde bunu Osmanlı ricaline altmaları,yardıma hazır olmaları,yani batının siyasi-askeri ilgisi de önemli rol oynadı, böylece Avrupada gelişmiş müspet ilimler ilk defa sistemli bir öğretim konusu olarak girdi. Rumların istediği, Türk halkına her türlü yaşama imkanını vermeyecek bir idare kurmaktır. Ufak, ufak zümrelere ayıracakları toplumu ekseriyet arasında ezmek, onları her türlü yaşam imkanlarından. Bir okuyucu yorumu sayesinde aşağıdaki şu video ile karşılaştım.


Hiç bir şey söylemeden önce videoyu izleyeliÇok ilginç gerçekten de. Hatta kendi kendime nasıl oldu da bunun gibi bir şeyi daha önce hiç bir yerde görmedim? PKK, PY YPG, ve HDP haritalarıyla birleştirin bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor… İşte Fırat Kalkanı ve bunun ilk ayağı olan Cerablus operasyonu, bu yüzden bu kadar önemlidir ve gereklidir. Irak Bölgesel Kürt yönetimi. Yeni Türk Devleti’nin uluslararası ilk siyasi başarısı Gümrü Antlaşması’dır.


Misak-ı Milli’nin bir kısmı gerçekleşmiştir. Ermenistan, TBMM’nin siyasal varlığını kabul ederek antlaşma yapan ilk devlet olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar