20 Şubat 2014 Perşembe

Sebepsiz boşanmak isteyen erkek

Sebepsiz yere boşanmak A. Boşanmak isteyen erkek sürekli eşiyle tartışır, bağırır ve hakaret eder. Evdeyken zamanını internette geçirir,akşam işten geç vakitlerde döner. EVLİLİK MÜESSESESİ basit çıkma faln olsa belki cevap biel yazmazdım ama evlil olunca üzülmen. Haksız yere, bir erkek eşini boşaması ne kadar çirkin ise, bir kadın da haksız yere kocasından boşanmak istemesi de o kadar çirkindir. Sual: Dinimizde boşanmak hakkında geniş bilgi verir misiniz?


Sen benden boş ol, Ben seni boşadım gibi sözler açık sözdür. Boşamak için kullanılan sözler iki çeşittir: Açık sözler ve Kinayeli sözler. Bu sözleri, şaka olarak veya şaşırarak da. Kocam sebepsiz yere boşamak istiyor.


Eşimle altı aydır evliyiz. Evliliğimizin ilk iki ayı boyunca bana ileride belirteceğim konular başta olmak üzere çok konuda baskı uyguladı,zamanla düzelir diye bekledim. Son dört aydır bunları bana yaptırmak.


Karı-kocanın, içine düştükleri sıkıntılardan kurtulmaları için bir çıkış yolu olarak meşrû kılınmıştır. Herhangi meşru bir sebep yok iken karısını boşamaya kalkabilir. O takdirde aynı vebali o erkek de yüklenmiş olur. Boşanma, sonuçları itibariyle çok ciddi bir iş olduğu için, bu kararın aceleye getirilmemesi gerekir.


Tartışmalar dışında çok şiddetli hiç kavgamız olmadı. Ancak birisi boşanmak istemeyip, davayı da uzatmak isterse, yukarıda meslektaşım belirttiği süreç işlemeye başlayacaktır. Bu sürecin nasıl gelişeceğini bilmemiz mümkün değil. Kooperatifin yapılan harcamalar nedeniyle sebepsiz zenginleşme.


Soru-(499) Kocasını sevmeyen kadının boşanma hakkı Kocasını sevmeyen kadının boşanma hakkı Soru: Hocam, bazı gayrimüslimler ve feministler (aydınlar ve hukukçular), eşini sevmeyen, sevemeyen ya da eşinden nefret eden kadınının boşanması ve boşanma hakkı konusunda İslam Hukuku ile ilgili eleştiride bulunuyorlar. Henüz evliliğe hazır olmadıkları ve evlilik isteyen sevgilisini oyalamak istemediklerini söylerler. Evliliğe hazır olmadığını fark ettiğiniz bir erkeğe “artık evlenelim” şeklinde baskı yapmaktansa, yavaş yavaş hazırlamak daha akıllıca olacaktır.


Erkek arkadaşların fikirleri. Hukuk sitesinde boşanmak isteyen kadının istediği ağır nafaka şartları. Lütfen acil bana akıl verin çünki ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Kadının iradesi önemli değildi.


Evlilikte kadının hiçbir güvencesi yoktu. Boşanma isteğini sözlü olarak dile getiren eşin, ailelerin bir araya gelerek yaptığı toplantıda iki tarafın ailelerinin boşanmak isteyen kişiye sakinleşip bu kararını tekrar düşünmesi isteğini belirtmesi üzerine boşanmak isteyen kişi bu konuda olumlu ya da olumsuz yönde söz veremeyeceğini belirterek bir arkadaşının evinde kalıp düşüneceğini belirterek evden. Bu durumda boşanmak isteyen tarafın boşanma sebebini ispatlaması gerekecektir.


Eğer siz boşanma gerekçesinin gerçekleşmediğini iddia ediyorsanız, boşanmak istemediğiniz de beyan ediyorsanız ve eşiniz boşanma sebebinin varlığını ispat edemezse boşanmaya karar verileceğini sanmıyorum. Bir erkek hanımına, (Namaz kılmazsan seni boşadım. Çok Kur’an okuyorsun, Kur’an okursan da boşsun) dese, kadın, namazda Kur’an okuyunca boşanmış olur mu? Zaruretsiz boşanmak VEKA MEDYA.


Zîrâ Allâh, zevkine düşkün erkek ve kadınları sevmez. Diğer bir hadîs-i şerîfde:. Boşanmak, Allâh katında mübah olan şeylerin en sevimsizidir. Basit sebeplerden boşanmayı isteyen kadınlar hakkında da hadîs-i şerîfde şöyle buyurulur: Herhangi bir kadın, mühim bir geçimsizlik. Muhakkak ki Allah zevkine düşkün erkek ve kadınları sevmez.


Görüyoruz ki Efendimiz s. Hulle demek, iddet zamanı geçtikten sonra kadın başka erkekle nikâhlanıp, düğün olup, ilişki olup, o erkek de boşayıp ve bundan sonra, tekrar iddet zamanı geçmek demektir. Erkeğin de sebepsiz yere hanımını boşaması uygun değildir. Cennetin kokusu haramdır. Bu şahıs bir gün perişan bir hâlde, istişare etmek için tecrübe sahibi, ilim ehli, herkes tarafından sevilen, sözüne güvenilen bir zata gidip durumu anlatır, hanımından boşanmak istediğini söyler.


Ancak erkek, boşanmak isteyen eşine kendisine mali bir ödeme yapmasını şart koşup anlaşarak onu boşayabilir. Bu şekilde boşamaya, hul’ veya muhalea denir. Aynı durum erkek için de geçerlidir. Yani erkek, belli bir bedel ödeme karşılığnda eşinden ayrılmayı kabul edebilir. Bu defa erkek, çözüm arayışına giriyor.


Daha önce “ne gerek var” dediği tatilleri, baş başa yemekleri teklif ediyor eşine, birlikte yardım almayı, evliliklerini kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmayı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar