17 Şubat 2014 Pazartesi

Hangi yörenin neyi meşhur

HANGİ YÖRENİN NEYİ MEŞHUR? Bu zenginlik nerede var? Türkiyenin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep. Gaziantep mutfağı tam 2çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor.


Hangi yörenin neyi meşhur

Diğer illerin seçilmiş yemekleri ise şöyle: 2. Hangi Yörenin Nesi Meşhur? Adana’nın en meşhur yemekleri. Her yörenin kendine has mutfağı olduğu gibi Giresun’un da kendine özgü çok değişik ve lezzetli yemekleri vardır.


Karalahanadan değişik yemekler yapılmaktadır. Bunun yanında mısın unundan da yemekler yapılır. Denizli, Türkiye’ nin en kalabalık yirmi birinci şehridir.


Horozuyla ve tekstil ürünleri ile adından söz ettirmektedir. UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan ve Dünya’nın harikasından biri olan Pamukkale’yi içinde bulundurur. Adıyaman Nemrut Dağı, Adıyaman Besni Üzümü, Adıyaman Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Adıyaman Kahta Çayı. Tarih boyunca Türk milleti el sanatlarına önem vererek gelecek nesillere bırakmıştır.


Balıkesir’in neyi meşhur sorusuna verilen cevaplardan biridir Balıkesir Kaymaklısı. Kaymaklı tatlılardan en hafifi olan Balıkesir kaymaklısını tatiliniz sırasında damağınızla buluşturabilirsiniz. Susurluk ayranı, bol köpüğüyle ünlüdür. Simdi ben kendimi tek bir yoreye ait hissetmiyorum.


Mardinliyim icli koftesi muazzamdir oranin. Zeytinyagli yaprak sarmasi. Yöresel Adıyaman Yemekleri ve İçecekleri. Adıyaman ili kültürel açıdan oldukça zengin bir dokuya sahiptir.


Tarihi yönden oldukça zengin bir kültüre sahip olan Adıyaman’ın tarihi yerlerini ve gezilecek yerlerini bir diğer yazımızda sizler için yayınladık (Bakınız: Adıyaman’ın Tarihi ve Gezilecek Yerleri). Bazı ilçeleri Karadeniz bölgesinde kalır fakat, çoğunluğu İç Anadolu bölgesinde olduğu için İç Anadolu bölgesi şehirlerindendir. NOT: Listemizde olmayan adana ya özgü bilgilerinizi yorum kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz, derleyip listemize ekleriz. Kış aylarının uzun olması bu yörenin her şeyini etkilediği gibi yemeklerini de etkilemiştir. Muş’ta sebzeler yaz ayında alınır ve kurutulur.


Gezmeye gittiğimiz zaman hangi şehirde ne yemeliyiz. Derler ya bu şehirde bunu yemeden gelmeyin diye. Siirt’in Neyi Meşhur Siirt , Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının kesiştikleri alanda kurulmuştur. Bu yüzden kuzeyinde ve güneyinde ortaya çıkan uygarlıklar, yörenin kültürel gelişmesinde etkili olmuştur.


Aksarayliyim ama yemek olarak neyi meshur bilmiyorum. Sponsorlu Bağlantılar Artvinin Neyi Meşhurdur, Artvinin Nesi Meşhurdur Artvin Boğa Güreşleri, Barhal Kilisesi, Sarp Sınır Kapısı, Çoruh Nehri, Karagöl – Sahara ve Hatilla Vadisi Milli Parkları ile ünlüdür GEZİLECEK YERLER Kaleler Artvin (Livana) Kalesi: Erzurum–Samsun karayolunun Artvin şehir merkezine çıkış sağlayan noktasında, Çoruh Nehri üzerinde bulunan. Alaşehir’e gitmek her baba yiğidin harcı değildir. Tel kadayıfın içine ceviz ya da fıstık konulur, dolma şeklinde sarılır ve son olarak kızgın yağda kızartılır. Bu yemeğin hangi yöreye ait olduğunu söylemeyi sizlere bırakıyoruz.


Kayisili Çikolatali Kek Derin bir kap içine 6-kuru kayısıyı küp küp doğrayın,yem. Manavların dartılı yada tereyağlı keşkeği, cevizli lokumu, sütlü üzümü, üresi, uğutu,kabak kıvırması, köpük helvası, Karadenizlilerin hamsi buğulamasıÇerkezlerin Tavuğu (Epışıps), Abazaların pastası. MERSİN’İN MEŞHUR YEMEKLERİ Mersin’in lezzetleri, yemekleri ve göç sonrası oluşan Mersin mutfağı birikimini, Mersin’de yenilecek yemekleri ve Mersin’e has içecekleri, Çukurova mutfağı’ğının bir yansıması olan, sokakları denize çıkan bu Batı Akdeniz şehrinin notlarında derledik. Mersin Gezi Rehberi‘mizin bir bölümü olan bu Mersin yeme içme notlarımızda. Macaristan’da genel olarak baharatın çok ucuz olması ve bu yörenin kırmızı biberinin çok meşhur olmasından ötürü denemeye değer.


Tayland : Hasır Şapkalar. Yörenin en meşhur yemekleri, daha ziyade köylerde yapılmakla birlikte merkezde de yapılmaktadır. Et ve süt ürünlerine hemen tüm yemeklerde rastlanır.


Hangi yörenin neyi meşhur

Sebzenin beslenmedeki yeri oldukça sınırlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar