20 Şubat 2014 Perşembe

Ingilizce sıfat kuralları

Ingilizce sıfat kuralları

Ingilizce comparative-karşılaştırma sıfatları kullanımı,örnek cümleler ve türkçe anlamları. Eğer tek heceli sıfat bir sesli ve bir sessiz ile bitiyorsa, son harf ikienir:. Bilindiği üzere kendisinden sonra gelen ismi tanımlayan sözcüğe sıfat denir. Aynı şekilde İngilizce’ de kendisinden sonra gelen isimleri niteleyen-tanımlayan sözcüklere ” adjective -sıfat ” diyoruz.


Ingilizce sıfat kuralları

Word Order in English- İngilizcede Cümle Kurulumu, İngilizce Cümle Kurma Teknikleri. ADJECTIVES (ejektivs) SIFATLAR. Sıklık Zarfları (Frequency Advers) Konu Anlatımı dersimize göz atabilirsiniz. Onların rengi,biçimi,durumu,görünüşü vs. Order of adjectives yani İngilizce sıfat sıralaması özellikle dil öğrenenler için zor konulardan biridir.


Ancak kuralları öğrendikten sonra İngilizce cümle kurma ve bunları uygulama daha kolay olacak. Bu yazıda, basit adımla İngilizce sıfatları yerinde kullanmayı, sıfatların sıralanışını göstereceğiz. Bu yazıda, İngilizce comparative yani karşılaştırma sıfatları ile superlative sıfatların yapısı, kuralları, nasıl oluşturuldukları anlatılmaktadır.


Bunun için önümüzdeki derslerimizde sıfat tamlamalarını göreceğiz ve sıfatların cümle için nasıl kullanılabileceğini öğrenmiş olacağız. Diğer bir deyişle Ali’ nin Veliden daha uzun olduğunu, Mustafanın Arda dan daha zengin olduğunu. Eğer sıfat iki heceden fazlaysa, sıfat herhangi bir ek almaz ve sıfattan önce “the most” kelimeleri gelir. Sıfat iki heceden fazlaysa.


This is the most expensive car. Bu gruplar altında bilinçli olarak öğreneceğiniz sıfatlar, sıfatları doğru kullanmanız için güzel bir kaynaktır. Kelime Türetme Teknikleri. Comparative –Karşılaştırma kuralları İngilizce de iki şeyi birbiriyle karşılaştırmak için “. Than burada cümleye -den, -dan anlamını verir. Yani hemen üstte yazılan örneklerin hepsi birer sıfat tamlamasıdır.


Bunlar kelime veya kelime gruplarını veya iki cümleciği bağlayabilir. Hazırladığım özel resimli örneklere baktığınızda bunu göreceksiniz: joy (isim) = neşe. Yani genel olarak sıfatlar isimlerden önce gelir. Akıllı, bir sıfattır çocuk ise isimdir. Ancak sıfatı, özneyi nitelemek için kullandığımızda sıfat özneden sonra gelir.


Doğru okuma aynı zamanda doğru konuşma ve dinleme anlamına gelir. Bunun dışında kelimelere getirilen sonekler vurgunun yerini etkiler. Kalıplaşmış İfadelerin İngilizceden Çevirisi 1. Aşağıdaki örnekleri inceleyiniz.


Yazım Kuralları Konu Anlatımı, Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler Kısaca, İkilemelerin Yazımı Kısaca, Birleşik Sözcüklerin Yazımı. Eğer sıfat –y ile bitiyorsa ve –y den önceki harf sesli ise –y düşer –ier gelir. Türkçe terim çevirileri: Zargan Ltd. Zamirler isimlerin yerine geçerler.


Dönüşlülük zamiri haricinde 2. Düzensiz fiiller : irregular vebs. Yazım kuralları, bir dili kullanırken yazıda ve söyleyişte kişiden kişiye farklı anlamlar oluşmaması için belirlenen ve herkes tarafından benimsenen kurallardır. Dilimizi güzel kullanmak, söylemek istediklerimizi iyi anlatabilmek için yazım (imlâ) kurallarını bilmemiz gerekmektedir.


Ana dili İngilizce olmayan biriyle İngilizce çalışmak hem iyi, hem de kötüdür. Temel Telaffuz(İfade Etme) Kuralları İngilizce telaffuz İngilizce'de temel telaffuz kuralları nelerdir? Adjectives konu anlatımı içinde önemsiz bir konu yok. Aslında İngiliz alfabesi ile Türk alfabesi arasında çok da büyük bir fark yoktur.


Günümüzde İngilizce eğitimi bir çok ülkede daha küçük yaştan başlayarak okullarda okutulmakta, yeni nesil ve çocukların almış olduğu ingilizce eğitim ile geleceğe yönelik daha donanımlı ve sosyal bir toplum oluşturma bilinci ile hareket edilmektedir. Zamanlar (Tense) Hakkında Temel Bilgiler. Bu yapıda kurulan İngilizce cümlelerde eylemin gerçekleştiği zamanı size verb (fiil) belirtir. Merhaba ben Muhammed Özgür YAŞAR. Bağlaç olan ki ise cümlede açıklama anlamı verir.


Cümleden çıkarıldığında cümlenin anlamı bozulmaz. Kuralları ezberlemektense, kuralları örnekleyen gerçek kullanım cümleleri ile yüzleşmek, bunların rehberliğine güvenmek. Asgari düzeyde de olsa, neden kurallara belli ölçüde yer ayırmak zorundayız ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar