27 Şubat 2014 Perşembe

Kadifekale nasıl bir yer

Kale içi düzenlenmiş ve oldukça keyifli bir hale gelmiş. E-postanıza bir şifre gönderilecek. Deniz seviyesinden 186m. Büyük İskender’in talimatı ile Generallerinden Lysimachos tarafından inşa edilmiştir.


Bornova’dan yola çıkacak olan ziyaretçiler ise İzmir metro Konak istasyonuna gelip numaralı otobüse binerek ulaşımlarını gerçekleştirebilirler. Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı: Sakarya kenti. Kale duvarlarında yer yer helenistik dönem tas işçiliği görülür.


Kadifekale kilometrelik bir alan üzerinde yer almaktadır. Kale, Roma ve Bizans devrinde onarıldı, bazı yeni eklemeler yapıldı. Bugün, yıkık bir durumdadır ve İlkçağda ne kadar bir alanı kapladığı kesin olarak bilinmemektedir.


KADİFEKALE HAKKINDA BİLGİ. Tarihi kale bulunduğu semte günümüzde de adını verir. Zamanına göre oldukça büyük bir kale olarak kabul edilen yapıdan, günümüze yalnızca kalenin batısındaki 5. Burası İzmir’in kimliği, varlık nedeni. Kentin en güzel mekanlarından biri.


Kale, deniz seviyesinden tam olarak 1metre yükseklikte yer alır. Ayrıca km’lik geniş bir alan üzerine kurulu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Meyve sebzeden peynir, bal ve zeytinyağı gibi ürünlere, tandır ekmeğinden midyeye, el işi ürünlerden dokuma halılara kadar pek çok ürünün. Turistik ilçeleriyle ün kazanmış olan İzmir, merkezinde de harika vakit geçirebileceğiniz yerleri barındırıyor. Yol Tarifi Al, Konumu MÖ 4. Sokaklarında her gece çılgın düğünleri olur, eğlenceli bir yer gibi görünür ama uyuşturucu baskınları konusunda başı çeken bölgelerden biri.


Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar bulunmaktadır. Duyduklarına sevinen ve çalışmak istediklerini belirten kadınlar, Başkan Soyer’e teşekkür. Konak ilçesinde Kadife Mahallesi sınırları içerisindedir. Kadife Kaleye ulaşmak için öncelikle İzmir merkeze gelmeniz gerekmektedir. Kadife kale ulaşım açısından oldukça kolay bir noktada yer almaktadır.


Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinde onarım görmüş olan ve oldukça geçmişten gelen bir kaledir. Sayfa Şeffaflığı Daha Fazlasını Gör. Her yıl yüzlerce turist burayı gezmek ve görmek için ziyaret etmektedir. Kale körfeze yakın ve hakim bir tepededir.


Kadifekale nasıl bir yer

Kuzeyinde körfez yer alırken güneyinde Yeşildere ve Buca yer almaktadır. Katlı Otoparkı’nın yanında yer alan İzmir Agora Antik Kenti’ne Metro ile Çankaya Durağında veya Basmane durağında inip yürüyerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kemeraltı’nda Havra Sokağının bitiminden de Agora’ya çıkarsınız. O müthiş bir kadın… Müthiş şeyler yapıyor. Kadınları harekete geçiyor.


Fakat İzmir’de uzun süre kalma şansınız yoksa ya da İzmir’de olup da gözünüzden kaçan bir yer var mı, diye kontrol etmek isterseniz listemize göz atabilirsiniz. Kale içerisinde Bizans Döneminden kalma kemerli büyük bir sarnıç ve bir mescit kalıntısı bulunuyor. Sabah simit-çay kahvaltıları için de oldukça keyifli bir yer burası. Yer tezgâhları sayın Prof.


Kadifekale nasıl bir yer

Hem kent suçu niteliğindeki bu garabet ortadan kalkar, hem İzmir estetik ve kullanışlı bir esere kavuşur. Adnan Kahveci caddesi üzerinde, İzmir kapalı ceza ve Tekvif Evi’ne çok yakın bir konumdadır. Ancak çevre insanlarına sorduğunuzda ise hiçte öyle bir yer olmadığını söylerler. Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde güçlü bir liman kenti olmuştur.


Neyse, burası, Bizans döneminden kalan harabelerin bulunduğu bir alan olup İzmirliler için muhteşem bir manzara sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar