27 Kasım 2018 Salı

Ysk muhtar adayları

Ysk muhtar adayları

YSK’dan muhtar adaylarına önemli uyarı. Görüntü kirliliğini önlemeyi amaçlayan uygulamada adaylar, sadece el ilanı dağıtabilecek. Pankart ve afiş asmak yasak. YSK Başkanı Sadi Güven’in bir hafta önce bin olarak açıkladığı oy kullanmasına izin verilmeyen seçmen sayısı bine. Muhtar adayları YSK kararını eleştirdi.


Açıklamaya göre muhtar adaylarının pankart, döviz ve afiş asması yasaklandı. Karara, bu kez de seçimlerde en yüksek oyu alan muhtar adayları itiraz etti. YSK’nın bozma kararı bugün Kdz. Gaziantep’in bir çok mahallesinde ise halen muhtar adaylarının afişlerinin asıldığı olduğu görüldü. Seçilme yeterliliği olup.


Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfa kent merkezindeki mahallelerde muhtar sayısı artıyor. YSK itiraz kabul etmeyerek muhtarın yapılacak kura ile belirlenmesine kadar verdi. YSK, muhtar adaylarına bildiri dışında propaganda aracı olan pankart, döviz ve afiş kullanılmasına yasak getirdi. Beykoz’da seçim çalışmaları kapsamında propaganda amacıyla cadde ve sokaklara pankart, döviz ve afiş asan muhtar adayları hakkında işlem yapılacak.


Bu seçim öncesinde bir çok isim muhtar adaylığını açıklarken, seçim döneminde. Kanuna aykırılık bakamından kamu görevlisi yerine sivil kişilerin atanmasıyla “muhtar âza adayları”nın atanması arasında fark yoktur. YSK, haklı olarak, sandık kurullarında görevli kişilerin “seçim sonuçlarına ne şekilde etki ettiklerine dair somut tespit”ler olması gerektiğini belirtiyordu.


Turgut Özal Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Bakırcılar ve Kalaycılar Odası Başkanı Sedat Ek ve Çorum’daki muhtar adayları katıldı. YSK, başkan adayları yanında meclis üyeliği, muhtarlıklar ve ihtiyar heyeti üyelikleri için adaylık başvurusu yapanları da duyurdu. Buna göre, muhtar adayı olmak için herhangi bir yere başvurmaya gerek yoktur.


Bu seçimlerde belediye başkanlarının yanında muhtarlarda seçiliyor. YSK kesin sonuçları açıkladığı zaman muhtar sonuçları siteemizde olacak. Yİ Parti Tekirdağ milletvekili adayları belli oldu.


Yaralılar, 1Acil Servis ekiplerince Adıyaman Eğitim ve. YSK, propaganda yasak ve esaslarını açıkladı. Vatandaşların zarftan çıkan oy pusulalarını resmi bir evrak sandığını ve bu durumun yeni muhtar adaylarına haksızlık olduğunu.


Ysk muhtar adayları

YSK KESİNLEŞEN MUHTAR VE İHTİYAR HEYETİ ÜYELİĞİ ADAYLARINI İLAN ETTİ. Sevgili YSK lütfen bunu açıklar mısınız, her şehir için, muhtarlık, il encümeni, belediye encümeni, büyük şehir olarak oy kullanmadık mı? Mesela ilçe adayları için hiç ihtiyacım olmadığı. Startın verilmesinden gün sonra YSK mahalle muhtarlığı seçimlerinde propaganda yasak ve esaslarını da açıkladı. Buna göre muhtar adayları pankart, döviz ve afiş asamayacak sadece el ilanı dağıtabilecek.


Kararda buna uymayan muhtar adaylarına seçim kanuna muhalefetten gerekli işlem yapılacağı belirtildi. YSK, Adayları Geçici Olarak İlan Etti. Mart Günü yerel seçimler yapılacak. Partiler adaylarını bir bir açıklıyor.


Aydın’ın en genç muhtar adayı oldu Efeler İlçesi’nin Girne Mahallesinde ikamet eden yaşındaki Soner Ateş, muhtarlığa aday olduğunu açıklayarak Aydın’ın en genç muhtar adayı oldu. Propaganda Yasaklarını Biliyor musunuz? YSK resmi sonuçları açıklandığı zaman muhtar sitemizde yer alacak. Hummalı bir seçim kampanyası yürüten muhtar adayları ortaya çıkardıkları farklı afiş ve sloganlarla siyasilerin yarışını adeta geride bıraktı. Edinilen bilgiye göre Mart seçimleri sonrasında YSK’ya seçilen muhtarlar hakkında yoğun bir itiraz başvurusu geldi.


FİB Haber Merkezimiz bu konuda yaptığı araştırma. Galeriler Videolar Yazarlar. KARAR, SEÇİMLERDE HAKSIZ REKABET YARATACAK” Çorum. Bölge olmadığı zaman bin itiraz yapılır.


Ysk muhtar adayları

YSK’ya kavgasız ve şaibesiz gidilecek, her şeyi de son günün son dakikasına bırakmayacaksınız. Bırakırsanız da bu olumsuzlukları yaşamanız kaçınılmaz olur. Adalet Partisi eski milletvekili Hüseyin Suat Sungur.


Allah kendisine uzun ömürler versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar