26 Kasım 2018 Pazartesi

Sis dağı türküsü

Sis dağı türküsü

Sis dağının sisi dağı terk etti. Dağ olanca heybetiyle ortaya çıktı. Köylüler sisin de bir bildiği vardır dediler ve işlerine döndüler. Günler geçti bir gün Pembe, “Şebnem.


Yorum Yap Click here to cancel the reply. You must be logged in to post a comment. Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır.


Sitemize erişerek çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Satır) tekrarlı çalınacak. Melodika İle Horon Nasıl Çalınır. Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Sis dağı türküsü

Sis Dağının Başında Nasıl Çalınır. Son aramalarınızın tümünü kaldırmak istiyor musunuz? Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Anadolu Otoyolu ve D-1karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamaya neden oluyor. Otoyolun Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.


Güzergahta etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi ye yer metreye kadar. Giant Dağı diye bir yerde oluşan bu sis denizini görmelisiniz. Muhteşem bir doğa olayı. Yarin o bakışları oy sevdiğim oy… Halk Türküsü – Ağarsarın Balını şarkı sözü Halk Türküsü – Ağarsarın Balını sözü Halk Türküsü – Ağarsarın Balını sözleri Halk Türküsü – Ağarsarın Balını şarkı sözleri. Uy Asiye Asiye Tütün koydum kesiye Baban seni.


Bolu Dağı’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve yoğun sis sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi metreye kadar düştü. Bolu Dağı’nda kar yağışı ve sis etkili oluyor Bolu’da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, önemli geçiş. Ağarsar’ın Balını şarkı sözleri kliple birlikte izle ve söyle, dinlerken izlerken eşlik et müzik senin için müzikler en son klipler şarkı sözleri ile Ağarsar’ın Balını – Halk Türküsü izle.


Kamil Aydoğan, hayatından izler ve kesitler de taşıyan, aynı zamanda bir dönem tanıklığı ve tarihsel sorgulamayı da içeren Kısık Vadisi’nden sonra yeni bir romanla, Atlık Dağı Türküsü’yle okuyucusunu selamlıyor ve yine çocukluğun derin vadisine dönerek yeni öykülerin kapılarını aralıyor. Ağasar’ın balını da türküsü. Sabah saatlerinde başlayan sis nedeniyle Bolu Dağı.


Jale Parıltı sanatçısına ait en popüler şarkı sözlerini bu sitede. Yaylalar rengarenk çiçeklerle bezenir. Mis gibi sevda kokar bütün dik yamaçlar.


TürküYurdu sadece İsmail Doğan türkü sözlerini, türkü notalarını ve. Halk oyunlarımızın yöreleri Hangi bölge hangi oyunu oynar Bölgelere göre halk oyunlarımız Halk oyunlarımızı nelerdir Halk oyunlarının yöreleri. Doğanın kendisini her köşede tüm zenginliği ile belli ettiği Karadeniz coğrafyasında derelerin ve tepelerin oluşturduğu doğal güzellikler, birçok şelale ile taçlanıyor. Ne zaman bir sıla türküsü duysam, Ağlamaklı olduğum ondandır.


Sen balkonlarda ne kadar yalnızsan. Sis çökmüş tepelerin eteklerinde, Çobanların konuşarak, Yanık kaval seslerinde. Ezel bahar yaz ayları yaklaştı Kara bulut şimşek çakıyor yine Şitanın muradı sona yaklaştı Sular boz bulanık akıyor yine.


Kaktı tabiattan beyaz leçekler Yalan mıdır bunca gerçekler Açtı kar tanesi beyaz çiçekler Tabiat çok güzel kokuyor yine. Artık sis kaplamaz karşı ki dağı Yeşile boyadı kara toprağı Semada açıldı ebem kuşağı Rengarenk sergisinde. Tirebolu’nun yeşili kucaklayan sahili, Görele’nin Katip Şadi’si, kirazın ve fındığın anavatanı, Şebinkarahisar’ın sarp tepeleridir. Yüz yaşına merdiven dayamış gözünün feri solmamış, beli bükülmemiş. Güneşin ve rüzgârın sıcak ve okşayıcı darbeleriyle tunç rengini almış yüzleri.


Aşk derdinden başka bir hastalık benzini soldurmamış. Ama o çocukların umuda dair özgürlük ıslığı şimdi benim dudağımda. Ve dudağımda kimsenin bilmediği o eski ıslık. Türkiye sınırları içinde Bulgaristan ile komşu Kırklareli ilinden başlayan ve Gürcistan ile komşu Artvin iline kadar uzanan Karadeniz kıyılarına yapılan turistik geziler, genellikle Bartın, Kastamonu veya Sinop’tan başlıyor ve Gürcistan’ın başkenti Batum’a kadar uzanıyor.


Yükseklere çıkıyoruz ve duyuyoruz ki “ Gazi Caddesi “ demişler buraya. Giresun’un İçinde İki Sokak Arası “ türküsü. Ilgaz ismini telaffuz ettiğinizde, karşıdakinin “Anadolunun sen yüce bir dağısın” diye karşılık verdiği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar