14 Ağustos 2017 Pazartesi

Bencil insan psikolojisi

Bunun örneklerine günlük yaşamda rastlamak mümkündür. Bazı insanlar neden bencil ve kötü karakterlidir, başkalarına acı çektirmekten hoşlanır? Benmerkezci bir insan asla sizin ihtiyaçlarınıza öncelik vermez.


Bu sevgili y ada arkadaş sizin için ne kadar önemli olursa olsun, onun asla başkalarının duyguları ya da refahına önem vermeyeceğini bilmelisiniz. Her insanın bir dünyası vardır. Dünyaları da kendileri etrafında gelişirler. Yani insanlar olması gerektiği oranda kendilerini düşünürler.


Peki sonradan mı bencil olunur yoksa bencil mi doğulur? Acaba bir an olsun durup bu insanların neden böyle davrandığını düşündünüz mü? Hepimiz bencilliğe olumsuz bir özellik olarak bakarız.


Ama bazen hayatımzdaki insanı terk etme imkanımız olmayabilir. Eşimiz, çocuğumuz anne-baba veya akrabalarımz ya da iş arkadaşı veya patronumuz gibi. Bencil insandan hemen ayrılmak mümkün. Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti. University of Pennsylvania’dan Profesör Adam Grant’dan bencil insanları ele verecek ipucu:.


Linked-in profillerinde olduklarından çok daha yakışıklı veya güzel fotoğraflar kullanırlar. Bir çocuk onları resim ile tasvir etmek istediğinde çoğunlukla yılan veya gelincik öğeleri kullanır. Aile yemeklerinde tabaktaki son lokmayı almaktan çekinmezler. Bu özellikleri nedeniyle insan muhakkak yalnızlığım giderme arayışındadır.


Bencil insan psikolojisi

Ve kendisine bağlanacak nesneler arar. Psikolog, Psikoterapist Ruşen Nur Arıkan. Oburluk derken, insan ilişkilerinde ve hayata karşı. BENCİL İNSANIN PSİKOLOJİSİ.


Aşk, bileklere jilet atıp küvete uzanmak, kıskançlık krizine girip sevdiğine zulüm etmek, acılar denizinde boğulmak demek değildir! Yanılsamalardan kurtulun. Aşkın maddi boyutu zaten ekranlarda gün boyunca yeterince gösteriliyor. Bir insan neden sürekli acı çekmek ister ki?


Belki de iletişimde en çok bunu öğretmek ve fark etmek gerekiyor. En çok kendi kendini üzer insan. Hiç düşündünüz mü bu bitmek tükenmek bilmeyen alma ihtiyacının altında aslında hiç tatmin olmamış bir insan yatabileceğini ve açlığını tam olarak doyurabilecek şefkat ve anlayış dolu bir insanı beklediklerini?


Hani karşılıksız, her şeye rağmen, ne olursa olsun genede. Cimri insan bencil ve nefsidir. Eğer toplumsal psikoloji ya da insan psikolojisi toplumdaki gelişmelerden ve toplumsal yaşamdan ya da toplumun ve insanın izleyebildiği yaşananlardan bağımsız değilse, psikolojinin nasıl olacağına dair verilen yanıtlarda hata payının son derece düşük olacağı şeklindeki iddiamız da doğrudur. Bir yaşlıya verilecek en büyük hediye aranarak fikrinin sorulması, ona danışılmasıdır. Fikri sorulduğunda onun kadar mutlu bir insan olmayacaktır.


Bencil insan psikolojisi

Bayramda iyi ki varsınız diyebilmek çok önemli. Erkenden uyanan karşı konmaz cinsel içgüdü herşeyden önce fazla şımartılmış , hiçbir arzudan vazgeçemeyen bencil bir çocukta görülür. Bu yüzden dışadönük için içedönük tip, bencil ve sıkıcıdır. Kişilik psikolojisi kötülüğü nasıl açıklıyor? Psıkolojın bozulmuş olabilir.


Bu durum herkes de var insanlar farkında değil. Yeni evlenen insanlar bile zaman zaman boşluğa duşuyorlar. Ben yinede senin çok düsünceli hassas bi insan oldugunu düşünüyorum bence çok iyi niyetlisin çaresiz kalmak seni bitiriyor. Kendine güven bişeyleri degiştire bilirsin.


Kıskançlık bir çok insanın yaşamını etkileyen rahatsız edici duygulardan birisidir. Kıskançlık, yitirilmek istenmeyen bir kişinin ya da bir ilişkinin yitirileceği ya da tehdit altında olduğu sanısıyla yaşanan karmaşık bir ruhsal yaşantıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar