29 Ağustos 2017 Salı

Alevi ile neden evlenilmez

Lakin böyle olan çoğunlukta. Ali aleviliğin piri olarak kabul görür. Sünniler ibadetlerini camiler yapar. Camilerde ibadet dili Arapçadır. Cemevlerinde ise Türk dilinde ibadet edilir.


Alevi ile neden evlenilmez

Yani yüzyıllardır hakkımızda atılan alçak iftira ve karalamalar internet aleminde de devam ediyor ! Müslüman olup olmadığının tespitidir. O zaman neden isimleri alevi müslümanız desinler ya ? Evlenme vaki olduğu takdirde evlilik hayatı gayri meşrudur. Bunun adı ister sünni olsun, ister alevi olsun. Ben alevi sunni evliliğine kesinlikle karşıyım.


Bir yerde anlaşsan dahi aileler anlaşamaz. Bildiride ayrıca kamusal alanda inanç ayrımcılığına son verilmesi istendi. Neden alevileri kötü gösteriyorsunuz. Kültür ve Sanat paylaşımlarımızın devamı gelecektir.


Allah katında kabul olur mu? Alevilerle evlenilmez” gibi. Bir teşekkür yeter arkadaşlar. Bir sünni ile alevi evlenebilir mi ? Bir aile büyüğü olarak bana sordular bende dürüst, namuslu, karekterli, ahlaklı vs vs olsun.


Bu saygısızlığın en cüretkar faillerinden biri olan Kadir Mısıroğlu denen zatı, “delinin biri”. Bir alevi erkek ile bir sünni kız arkadaş(!) oluyor Olay açığa çıkınca aileler güç de olsa anlaşıyor ve bu iki gencin evlenmesine karar veriliyor ay içinde evlenecekler Kızın babası, kızını evlenmezse evlatlıktan reddedeceğini söylüyor Erkek İslam a öyle karşı ki kızın dini noktalarda bir şey söylemesine dahi tahammül edemiyor Bu. Nasıl bir ömür sürdüler?


Alevi ile neden evlenilmez

Açıklama başlığında “Nerde kaldı inanç özgürlüğü, laiklik , eşit yurttaşlık? Mehmet Ali Şadoğlu Blog. Dolaysıyla dün insanların. AĞUSTOS ZAFERİ NEDEN ÖNEMLİ?


Hastaneleri : “Yap, İşlet, Ben Öderim. BURSA ŞEHİR (DIŞINDA) HASTANESİ AÇILDI! Lanet Yezide ALEVİYİ , SUNNİYİ. KÜRDÜ , TÜRKÜ KÜÇÜMSEYEN LERE BİNKERE LANET OLSUN ! Doğrudur demiyorum ama bazı kız kardeşlerimiz,Erkeklerin duygularıyla oynuyor. Ama dediğim gibi tabiri savunmuyorum kısmen yanlış.


Akrabalık ilişkisi” bulunan şirketin çıkarı için. Başımdan çok kısa süre önce yaşanan bir olayı anlatmak isterim ve yorumlamanızı rica edeceğim. Bana göre kapatılmalı’ diyor.


Bu konuda tam bir anlayışa sahip olmak için “Kuran’ın bütünlüğü içinde Kuran’ı anlama” prensibini hatırlamalı ve bu konuyu öyle çözmeliyiz. Acaba Cumhuriyet’in menzilinde söz konusu olan Alevîlerin hakları neden verilmemiştir. Cem evleri neden kabul görmemiştir diye hiç düşündünüz mü?


Ardından “Alevî ile evlenilmez”, “Babanın yaşındaki öz kızına şehvet duyması annesiyle nikahı düşürmez”, “Nişanlı çiftler ele ele tutuşmamalı. Diğer Konular:Meşru olmayan evlilikler nelerdir? Nikâh ne zaman geçerlidir, biliyor muyuz?


Evlilik Öncesinde Neleri Yanlış Yapıyoruz? Ramazanda evlenmek caiz mi? Bununla evlenilmez, kestiği yenmez. AKP kendi müslümanını yarattı. Kendi Kürdünü, kendi Türkünü de yarattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar