11 Mayıs 2015 Pazartesi

Yök yurtdışı yatay geçiş kontenjanları

Lisans ve önlisans yatay geçiş kontenjanları ve yatay geçiş takvimi haberimizde yer alıyor. Belgesi: Kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İnternet Sitesi.


YÖK’ün hazırladığı yatay geçiş yönetmelik taslağına göre, açık ve uzaktan öğretimde okuyan öğrenciler belli koşullarla üniversitelerin normal öğretim programlarına yatay. Adayların, yatay geçiş başvurusu yapabilmeleri için en az ilan edilen puanlara veya üzerindeki puanlara sahip olması gerekir. YÖK’ün getirdiği yeni düzenlemeyle artık programlar ve üniversiteler arasında yatay geçiş çok daha kolay. Hem yatay geçiş kontenjanları artırıldı hem de not başarısı şartı kaldırıldı.


Zamanında yapılmayan veya eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T. C olan çift uyruklu adayların sonuçları hakkında. YÖK Doktora Bursu: Ülkemiz için öncelikli alanlarında nitelikli bilgi üretmek amaçlı doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için Başkanlığımız tarafından verilen bir doktora burs programıdır. Yatay Geçiş Yatay Geçiş İçin Tıklayınız.


Adı geçen birimlere ilişkin başvuru ve değerlendirme takvimi, yatay geçiş kontenjanları ve sonuçları ilgili üniversitenin web sayfasında duyurulacaktır. Duyuru : Yazımız Güncellenmiştir. PAKET Prograyıllık eğitim ücreti, öğün yemek ve konaklama ücretini kapsamaktadır. Paket Program ücretleri için tıklayınız. Not Ortalaması) kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvim aşağıda belirtilmiştir.


Fakültenin Bölümleri ve sınıfları için ayrılan yatay geçiş kontenjanları her Öğretim. Belge’de kaç puan aldığının, hangi eğitim öğretim yılında hazırlık okuduğunun ve başarılı olup olmadığının yazılması gerekmektedir. Yurtdışı Yabancı Üniversiteler için YÖK. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN DUYURU.


Eğitim-Öğretim Yılında kurumlararası yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilere ilişkin kontenjanlar,. SYM ya da yurtdışı eşdeğer Sınav Sonuç Belgesinin fotokopisi. Excel halindeki tabloyu dilerseniz online görüntüleyebilirsiniz. SYS Sayısal Bilgiler tıklayınız.


Başvuru Şekli ve Belgeler tıklayınız. Eğer yönlendirme işlemi başlamadıysa lütfen tıklayınız. Kurum İçi Kontenjan tıklayınız. PAÜ Önlisans lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş esaslarına ilişkin yönerge. Yurt dışı yatay geçiş kontenjanları yurt içi yatay geçiş kontenjanlarının yarısını geçemez.


Lise Diploması Onaylı örneği. Not Çizelgesi) Disiplin cezası almadığına ilişkin belge. Yılına ait taban-tavan puanları için tıklayınız. Astroloji Anketler Künyemiz.


YÖK’ten yeni rektörlere uyarı: Dekanlara ayrılmaları için mobbing yapmayın. Yıldız Teknik Üniversitesi de not ortalaması şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. YÖK Tarafından Harran Üniversitesinde Yapılan Burslarla İlgili Bölgesel Toplantı. YÖK) tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır. Değişiklik sonrasında puan türleri azaltılarak TYT, Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Dil olmak üzere puan türü getirildi.


Yurt dışındaki bir üniversiteden, Türkiye’deki üniversiteye yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için YÖK yeni bir duyuru yayınladı. Kayıt dondurmuş veya izinli sayılmış olmak, yatay geçiş başvurusu yapmak için engel değildir. Aday, yatay geçiş yapmak istediği yarıyılın başına kadar, hazırlık ve yaz okulu hariç, lisansta en az iki yarıyıl en çok beş yarıyıl, ön lisansta en az bir yarıyıl en çok iki yarıyıl öğrenim görmüş olmalıdır.


YÖK binlerce üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Bahar yarıyılı yatay geçiş başvuruları başlangıcı. Bu öneriler Öneri sütununa yazılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar