13 Mayıs 2015 Çarşamba

Protein tozu zararları

Sadece atletik performansa değil, vücuda da bir sürü faydası var. Ama tabi ki insanlar protein tozunun zararları nelerdir ya da whey protein zararları neler diye merak ediyor. Oysa protein tozu sütten elde edilen bir. Protein tozu kullanmak zararlı mı? Spor salonlarının üye sayıları giderek artış gösteriyor ve giderek büyük bir piyasa haline geliyor.


Protein tozu zararları

Halbuki sadece protein tozu değil her şeyin fazlası zararlıdır. Bünyenize ya da çalışma programınıza uygun olarak kullanmanız gereken dozu aşarsanız eğer, bir takım yan etkiler oluşabilmektedir. Ancak düzenli kullanılırsa kaslardaki gelişme için vücudumuz tarafından kolaylıkla sindirilirler ve oldukça etkilidirler. Bu tozlar peynir altı suyunun izole edilmesi ile elde edilmektedir.


Vücudun temel yapı taşlarından bir tanesi proteinlerdir. Hücreler sürekli olarak yenilenip gelişeceğinden dolayı vücudun bu tür besinlere her daim ihtiyacı olacaktır. Sizler için protein tozu zararlı mı sorusuna cevap aradık. Peynir altı suyu tozu ( whey) olarak da bilinen protein tozları hakkında derlediğimiz yazımıza başlıyoruz.


Sindirim Sorunlarına Neden Olabilir. Bazı kişilerde, gaz, şişkinlik, mide krampları ve ishal gibi sindirim problemlerine neden olabilir ancak bu yan etkilerin. Vücut geliştirme sporu yapanların sıklıkla tercih ettiği protein tozu zararları konusunda tartışma yarattı. Uzmanların bir kısmı protein tozunun doğru miktarda kullanıldığı takdirde herhangi bir zararı olmadığını söylerken diğer kısmı kullanılmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.


Peki, protein tozunun bilinen. Yani protein tozlarının ham maddesi peynirdir. Kullanma aman çok zararlı” , “Baba kullan yoksa olmaz bu iş” ve nice laflar vardırda doğru düzgün kimsenin bilgisi yoktur. Düzenli ve doğru bir şekilde protein tozu kullanan insanlar kas gelişimlerinin gerçekten üst düzeyde olduğunu ve protein tozlarından oldukça memnun. Gıda takviyesi olarak protein tozu nasıl kullanılmalıdır, protein tozunun fazla ve yanlış tüketimi ne tür olumsuz etkiler doğurabilir?


Milyonların sofrasındaki ekmekten daha sağlıklıdır. Sorun peynir altı suyunda değil ancak bu suyun protein tozuna dönüşmesi esnasında ortaya çıkan aşırı yoğun konsantre bileşikler bağırsak sağlığı için olumsuz etki oluşturabilmektedir. Aynı zamanda protein tozunun güvenli kalabilmesi için yoğun şekildeki laktoferrin adında koruyucu antimikrobiyal madde kullanılmaktadır. Genellikle kişilerin günlük protein ihtiyaçlarına erişmelerinde kolaylık sağlaması açısından kullanılan protein tozu ve benzer türevdeki protein supplementleri, proteinlerin kas.


Eğer evet ise, günlük olarak ne kadar var kullanıyosunuz! Aslında hiçbir protein tozu olmadan spor yapılması ile protein tozu alarak spor yapılması arasında zarar açısından pek de fark yoktur. Whey protein, kuvvetinizi artırmanızda, kas yapmanızda ve vücut yağlarınızı yakmanızda yardımcı olmaktadır. Sporcular, protein tozu ile sağlıklı ve hızlı bir şekilde günlük olarak almaları gereken protein ihtiyaçlarını karşılayabilirler.


Protein tozu zararları

Böyle olunca da, yeterli protein miktarı hangi ürünlerden alınır, protein tozu nasıl kullanır ve protein tozunun zararları nelerdir, gibi soruların yanıtları arayışına girilir. Sporsuz bir yaşam düşünemiyorum,” diyenler, bu yazımız sizler için. Bunlardan biri olan whey protein tozu da peynir altı suyu tozu olarak bilinmektedir. Whey protein tozunun elde ediliş biçimine bağlı olarak konsantre, hidrolize ve izole olmak üzere üç farklı çeşidi bulunmaktadır.


Elde ediliş biçimlerinde olduğu gibi vücuda yaptığı etkilerde de bu protein tozları farklılık göstermektedir. Daha önce hiç olmadığı kadar çok seçenekle doğru zamanda doğru protein tozunu kullanarak yağsız kas kütlesi daha hızlı inşa edecektir. Kas inşa etmek ve vücudunuzu dönüştürmek için yağ yakmak isterseniz, bunun etrafından geçmek yoktur: daha fazla protein tüketmeniz gerekir. Hasar görmüş kaslarınızı eğitimden onarmak ve yeniden. Sonuç: İlacın tanımında ve görev temasında bulunan hiçbir özelliği içermeyen protein tozu asla ilaç kapsamına girmemektedir.


Peynir altı sularının izole edilmesiyle, kazein ve soya proteini ile elde edilen protein tozu, sporcuların daha hızlı kas yapmalarına yardım ettiği için. Kaslar hemen onarılmaya başlandığı için protein tozu kullananlar antrenmandan sonraki gün daha az hamlık çekerler. Bu da bir sonraki antrenman için daha hazır bir vücut demektir. Bizde protein tozu hakkında bir çok araştırma içerisine girip protein tozunun zararları, yan etkileri, sağlıklı mı sağlıksız mı hepsini araştırıp sizlere mükemmel faydalı bir yazı hazırladık.


Yine de günlük enerji alımında günlük. Hücre içerisinde gerçekleşen olaylar yüz binlerce farklı proteinin kendilerine verilmiş olan vazifeleri yerine getirmeleri ile gerçekleşmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar