26 Mayıs 2015 Salı

Kabak koyu yıldızlar

Kabak Valley Camp Kabak Koyu. Kuzeyinde Ölüdeniz ve Fethiye bulunmaktadır. Konum itibari ile çevresinde yakın bir yerleşim alanı yoktur. En yakın yerleşim yeri Ölüdenizdir. Hiçbir yerde yıldızlar bana bu kadar yakın gelmemişti.


Fethiye’den Ovacık’a geldiğinizde, Ölüdeniz’e doğru ilerleyin ancak buraya varmadan sola doğru. Ya onlar bakir bir koyda konaklamadılar, ya da benim midem en küçük bir beton parçasını bile kaldıramıyor. Tekneden sahile ayağınızı atar atmaz, büyük bir resort, faiş fiyatlar, pis. Sahra Çölünde Yıldızlar Altında.


Enter the core of nature, no earthly mind can enter, But I will wear the sun, bound to others We see many things. Gece oldu, ay sardı yıldızlar parlattı geceyi. Ufak çadırımızda zor bir geceyi geride bıraktık. Sinemle aynı çadırdayız. Soğuk bir gece geçti, güneş doğarken çadırımız aydınlandı.


Yakıcı güneşle ter içinde uyandık. Deniz kıyısının tepesinden giden dar ve virajlı yollar müthiş manzaralar sunuyor yolculara, yine de şoförün manzaraya kapılmayıp gözünü yoldan ayırmamasında fayda var, çünkü yollar biraz zorlu. Buraya gitmeden önce instagramda kabak koyunu etiketlemiş neredeyse herkese sordum.


Burası hakkında bilgi aldım. Benim içimi en çok rahatlatan Merve İnceler oldu. Ki ikinci seçeneği hiç ama hiç tavsiye etmem.


Hele bir de eşyalarınız varsa zaten pek mümkün görünmüyor yürümek. Servis ücreti kişi başı tl. Babadağ zirve manzarası ve yıldızlar eşliğinde uyuduk çadırımızda.


Sabah enerjik bir şekilde uyanıp toparlandık ve hemen yola koyulduk. Yol üzerinde Kozağaç merkez mahallesinde süt ve müsliden oluşan. Fethiye Faralya karayolu çok kötü olduğu için mesafe kısa da olsa yol çok uzun sürüyor. Sahili taşlık, denizi dalgalı, yolu zor, cırcırları çok ötüyor, sivrisi acı veriyor diyenler ise acaba doğru yerde miyim diye dertlenmekte haklıdır.


Kabak koyu yıldızlar

Talihsiz kadının cesedi saat süren uğraş sonucu kayalıklardan çıkarıldı. Yola Çıkmalı bir gezi-blog sitesidir. Cennet ve Katrancı Koyu.


Görkemli dağlarının kucakladığı vadi, aynı güzellikteki turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalıyla sanki cenneti temsil ediyor. Sabah ve akşam sunulan yemeklere, geceleri güzel bir bar, manzara ve yıldızlar eşlik ediyor. Gündüz vakitlerinde ise denize girmek istemeyenleri hızlıca serinleyebilecekleri bir havuz karşılıyor.


Kabak koyu yıldızlar

Bir bardak çayla gün batımına eşlik edersiniz. Kampımızda kredi kartı geçerlidir. Akşam yemeklerinden sonra doyumsuz sohbetlere tanıklık eden yıldızlar ve manzara.


Deniz yok ama adı üstünde bir göl ve çevresinde sarp tepeler var. Issızlığın ortasında, ateş, yıldızlar ve bir göl. Kamp için her koşul mevcut. Akşam ışıl ışıl yıldızlar eşliğinde sabah da gün doğumunda denize girme keyfini yaşamanın tek adresi burası. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra mahalle sakinlerinin hemen her an geçtiği yolun üzerindeki dev kaya parçaları bulunduğu yerden ayrılırken, olası bir tehlike karşısında facia yaşanabileceği kaydedildi.


Bizim için ayrı bir önemi var. Bol fotoğraflı son post. Uzun pozlamalar’da ise ISO değeri fotoğraf makinemizin normal çekimde temiz görüntü verdiği değerin bir kademe üzerinde olması uygundur, fakat yine de test ederek bu değerleri bulmamızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar