20 Mayıs 2015 Çarşamba

Yurtdışından yatay geçiş yapanlar

Duyuru : Yazımız Güncellenmiştir. Yatay Geçiş Yöntemleri 1. Sınavsız geçişten faydalanarak yerleşen ve yatay geçiş başvurusu yapanlar için. Kayıt tarihleri içerisinde öğrenim ücretini ödemeyen veya taksitlendirmeyen adaylar ile kayıt için istenen belgeleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına.


Sorular ve Cevaplar bölümünde aklınıza. Kayıt yaptırmayan asıl adayların yerine yedek adayların kaydı alınacaktır. KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 1. TARİHİNDE SONA ERMİŞTİR. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası.


YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ VE DUYURULAR. Başvuracakların, ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması ve gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az veya eşdeğer olması gerekir. Başvuru ve Değerlendirme Takvimi için TIKLAYINIZ. Kontenjanlar için TIKLAYINIZ. Aranan Şartlar için TIKLAYINIZ.


Belgeler için TIKLAYINIZ. Herhangi bir Üniversite veya dengi bir Yüksek Öğretim Kurumu’na öğrenim gören bir öğrenci Lefke Avrupa Üniversitesi’ne yatay geçiş için başvurabilir. Lisans programına devam etme hakkına sahip öğrenciler, Yıllık Lisans veya Yıllık Ön lisans Programlarına başvuru. Kurumlararası yatay geçişlerde, yurtdışından yapılan başvurularda öğrencinin yurtdışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın diplomasını vermeye yetkili bir kurum olarak Yükseköğretim Kurulu. Bu konuda yatay geçişle ilgili soruları cevaplandıracağız.


En çok aldığımız soruları cevaplarıyla birlikte yazının devamında bulabilirsiniz. Tokman Hepimiz biliyoruz ki disiplin zor zanaat. Hem anne-babalar hem de eğitimciler farklı yaş gruplarından çocukları terbiye ederken güçlükler yaşıyor.


SYS sonucu veya muadil sayılan belgeler istenir ve adayların bu sınava yurt dışında öğrenime başladıkları. SS puanının bir önemi yoktur. Hazırlık Sınıfı Tercihinde Hata Yapanlar).


En önemli kriter yüksek ortalamadır. Yurtdışından Öğrenci Kabulü Sonuçları. Yabancı ülkede o ülkenin vatandaşından biri ile evlilik yapanlar da tecil hakkından yararlanabilir. ELEKTRONİK KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEMİZE AYRICA KAYIT BELGESİ TESLİM ETMEYECEKLERDİR. Boğaziçi Üniversitesi Adaylar Web Sitesi.


Yönerge için tıklayınız. Ancak kurul, son sözü üniversitelerin yetkili kurullarına bıraktı. Lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılmaz. Her bir programın yurt dışı yatay geçiş kontenjanı, yurt içi kurumlar arası yatay geçiş kontenjanının yarısından fazla olmaz.


Yurt içi ve yurtdışından yatay geçiş yaparak Türkiye’de başka bir üniversitede öğrenim görmekte misiniz? EK-6( )Sınıfın ‘na girdiğine. Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı örneği);. Ek Madde ile yatay geçiş yapanlar ÖSYS ile.


YILINDA YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNDEN GEÇİŞ YAPARAK GÜMÜŞHANE ÜNV. TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE 1-Başvurular aşağıda verilen link üzerinden online olarak yapılacaktır. ALES Puanları yıl geçerlidir. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapanlar, terhislerini takip eden ay içinde başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır).


ADAYIN ÖSYS SINAVIYLA İLGİLİ BİLGİLERİ VE BAŞVURDUĞU. Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile sağlıkta da fark yaratan üniversite! Simülasyon Merkezimiz, Tuzla’daki İstanbul Okan Üniversitesi Hastanemiz, Acıbadem Polikliniğimiz, Tuzla ile Mecidiyeköy’de yer alan İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanelerimiz ile sağlık bölümü öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanağı sunuyoruz!


MADDE – (1) Akademik yıl içerisinde yatay geçiş veya merkezi yerleştirme ile eğitim dili ve üzeri yabancı dil olan programlara kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt yaptırmadan önce öğrenim gördükleri üniversitelerde hazırlık sınıfı eğitimini almamış veya başarı ile tamamlamamış ise, tarihi Yüksekokul. Link 4: Sınav Ücreti ödemelerini yurtdışından başkasının banka hesabından yapanlar LİNK 4’e tıklayınız! Aldığınız pasaport her ülkeye giriş çıkışınıza izin vermek için hazırlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar