26 Aralık 2014 Cuma

Portakal dünyada nerede yetişir

Mandalinanın en çok yetiştirildiği bölge. Narenciye ürünleri (portakal, mandalina, limon ve greyfurt) arasında dünyada üretimi ve tüketimi 4. C vitamini yüksek olan şifalı bir meyvedir. Kokusuyla mest eden, meyve suyu yapılarak her köşe başını mesken edinen, kek ve tatlılarda sıklıkla rastlanan portakal bir turunçgil çeşididir. Tüm dünyada 6kadar çeşidi bulunan portakallar, sulu ve çekirdekli meyvelerdir.


Portakal dünyada nerede yetişir

Kabuğu soyularak yenen portakal meyveleri, hafif ekşi tatlı bir tada sahiptir. Bu bitkinin botanik adı bir portakal ağacıdır (Citrus sinensis). Bu tip meyve ağacı, turunçgillere aittir (rut ailesi, portakal alt familyası). Antik çağlardan beri, bir portakal kültürde yetiştirilmektedir.


Meyveleri, dünyanın en lezzetli ve yararlılarından biri olarak kabul edilir ve bu nedenle tüm dünyada bilinir. En çok merak edilenler hakkında bilgiler. Bitki çayları lezzetli birer içecek olmalarının dışında, kafein içermemeleri ve iyileştirici etkileri nedeni ile uzmanların da gün içeresinde tüketilmesini tavsiye ettikleri içeceklerin başında geliyo. Faydaları Ve Zararları Nelerdir?


Bizde yeni yeni duyulsa da, dünyada muz, üzüm, portakal ve elmadan sonra hasadı en çok yapılan beşinci meyvedir, Mango “Tropiklerin şeftalisi” diye anılır. Mango, Sakızağacıgiller (Anacardiaceae) familyasındandır. Türkiyede Hurma Nerede Yetişiyor?


Hurma farklı türleri ile farklı ülkelerde ve farklı koşullarda yetişmektedir. Ancak bilinen anlamda Arabistan hurmaları ülkemizde yetişmemektedir. Bu da gösteriyor ki meyvecilik, tarım hayatımızın önemli kollarından biridir. Yeni Dünya Nasıl Yetiştirilir, Yeni Dünya Yetiştiriciliğinde – Ziraatında Nelere dikkat edilmelidir, Yeni Dünya Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır, nerede yetişir, Yeni Dünya Ağacı bakımında toprağa hangi işlemler yapılır, toprak nasıl işlenir, sert toprak nasıl yumuşatılır, Yeni Dünya Ağacının Cinsleri – çeşitleri nedir, hangisi en hızlı büyür, kaç yılda.


Gelişen teknoloji eskimeyen konu ve kavramlarla sizlere daha kolay yaşam sağlamayı. Portakal, mandalina, limon, greyfurt,. AB 8bin ton iç badem üretim ve yüzde payla ilk sırada yer alırken, bin ton üretimle yüzde pay alan Avustralya ikinci, bin ton üretim ve yüzde payla İspanya üçüncü sırada bulunuyor.


Her bölgenin doğal koşullarına bağlı kavak çeşitliliği vardır. Bu ürünü dünyada başka bir yerde pazarda bulmak neredeyse imkansız. Tek çözüm Internet üzerinde satın almanız olacaktır. Meyve salatası bitkisi olarak bilinen Monstera Deliciosa, Orta Amerika’da tropikal ormanlarda yetişir. FINDIK:Yıllık yağışın bol ve düzenli olduğu, kışların ılık geçtiği yerlerde yetişir.


Kışların uzun ve soğuk geçtiği yıllarda üretim olumsuz etkilenir. Devirli bitki olduğu için bir yıl az, bir yıl çok ürün verir. Turunçgillerin dünya genelinde üretimi milyon ton. Muzu, en fazla Brezilya ve Meksika üretiyor. Kırmızı mercimek nerede yetişir?


Haşhaş nerede yetişir, Haşhaş sıcak iklimleri seven bir nebattır. Top­rak seçiciliği olmayan ve düşük sıcaklığa dayanıklı bir üründür. Ruby gibi kan portakalı ya boyalı portakal ve aside dayanıklı portakalları içeren diğer yaygın çeşitleri Akdeniz yöresine özgüdür.


Portakal dünyada nerede yetişir

Dünya genelinde koruma altına alınan kum zambağının ticari maksatla sökülmesine getirilen ceza bir servet değerinde. Ayrıntıları sizin için derledik. Minyatür portakal olarak da bilinen kumkuat, hem vitamin kaynağı hem de süs bitkisi olarak yıldızlı otellerin iç mekân düzenlemesinde peyzaj malzemesi olarak da kullanılmaktaymış. Ayçiçeği Nerede Yetişir: Ayçiçeği Nerede Yetişir, Ayçiçeği özellikle Edirne ve çevresinde yetişen, papatyagiller familyasında yer alan sarı çiçekli bir bitkidir. Dünyadaki portakal üreticiliğinde lider.


Muz ağacı diye bir şey yoktur. Muz bitkisi aslında devasa bir ottur ve muz da onun meyvesidir. Bu tür otlar, kalınca fakat odunsu olmayan, çiçek açıp tohum verdikten sonra ölüp.


Portakal dünyada nerede yetişir

Bölgede 1bin 6dekarlık yetiştirme alanı ve milyon 5bin 3ağaç sayısıyla portakal, limon, mandalina, turunç gibi narenciye ürünleri ilk sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar