A Soyad ve eposta adlı bölümler tablonun sütunlarının isimlerini gösterir. Bunlar ilerleyen derslerde öğreneceğiniz komutların tamamında geçerli değişmez kurallardır. Ve arayüzü biraz değişti.
Umarım video hala işinize yarar. SQL dili veritbanlarındaki tablolara bağlanıp veri eklemek, daha önceden eklenen verileri okumak ve veriler üzerinde işlem yapmak (güncelleme, silme) için kullanılan bir dildir. Sorgulama yapabilmek için öncelikli olarak veritabanımızda ez azından bir tablo olması gerekmektedir.
Aşağıda belirttiğim sorgu ve fonksiyon örnekleri en basit hallerindedir. Daha bir çok sorgu ve fonksiyon mevcuttur. Bu yazımız içerisinde SQL için where ile andor kullanımını öğreneceğiz.
Bu iki konu birbiriyle bağlantılı olduğu için bir arada anlatıyorum. Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum, emeğinize sağlık. Tablomuzda bir alandaki verilerin tekrarlı olmasını istemiyorsak UNIQUE kriterini kullanmamız gerekir.
Tablo tasarımını yaparken bir alanın UNIQUE olup olmayacağına iyi karar vermemiz gerekir. ALTER komutu ile alanın özelliklerini değiştirirken, ilgili alanda tekrarlayan kayıtlar varsa UNIQUE değerini veremeyiz. GROUP BY ile birden fazla alan kullanımı. Aralarındaki en belirgin fark, SQL Server desteği zaten.
Paket yöneticisi ya da komut satırından mysql-server libapache2-mod-auth-mysql php4-mysql paketlerini kurulmalıdır. Concat fonsiyonu select sorguları içerisinde birden fazla alanı tek bir alana birleştirmemizi sağlayan basit bir komuttur. MySql veritabanı kurulumuna geçelim ardından nasıl kullanılır ona bakalım.
MySql Server bilgisayarımızı bir veritabanı servisi oluşturmamızı sağlayacak. Eğer büyük boyutlarda veritabanlarıyla çalışıyorsak iyi bir peformans alabilmemiz için index kullanmak zorundayız. Bu yazımda nerelerde index kullanmalıyız, index kullanmanın avantajları ve dezavantajlarından bahsedeceğim.
Merhabalar, hostum bugün hizmetimi askıya aldı. Host ile görüştüm ve kendilerine acaba CPU u zorlayacak şeyin ne olduğunu sordum. Merhaba arkadaşlar bu dersimde sizlere önemli makalelerden birini daha paylaşacağım. MYSQL için performans artırma yollarını sizlerle paylaşacağım.
Sistem Performansı Öncelikle sisteminizi kuracağınız makinanın RAM ve İşlemci özelliklerini elinizden geldiğince iyileştirmeniz gerekir. Tek bir veritabanının yedeğini almak, birden çok veritabanının yedeğini almak, tüm veritabanlarının yedeğini almak, tek bir veritabanından seçtiğimiz tabloların yedeğini. Java Database Connectivity(JDBC) Java platformunda veritabanıyla bağlantı yapmayı sağlayan teknolojimizdir. Makalemizde yapılacak olan bağlantı Netbeans ortamında yapılmaktadır. Veritabanı işlemleri de.
Resimli ve anlaşılır bir anlatım için tıklayın. Karşımıza gelen ekranda ise “Finish” butonuna basarak kurulumu bitiriyoruz. X versiyonları eski kütüphane ve fonksiyonların çoğunu desteklese bile mysql_query() gibi geçerliliğini yitiren bazı fonksiyonlar da mevcut. Bir hosting firmasına yüklediğim PHP dosyalarımda mysql_query() fonksiyonu bulunan sayfaların hepsinin hata vermesi sonucunda bu durumun farkına varmış bulunmaktayım.
Sorguları işletmek için ise mysql_query() foksiyonunu kullanacağız. Bu fonksiyon tek parametre ile çalışıyor. Daha önce yapılmış bağlantıyı ve seçilmiş veritabanını kullanıyor. Bu tek parametre de işleteceğimiz sql sorgusunu içeren stringdir.
Distinct ifadesi tablonun belli kolonlarında tekrar eden verilerin bir adet olacak şekilde çekilmesine olanak sağlar. Bu yazımda sizlere PDO nedir ve PDO nasıl kullanılır insert,update,delete,select işlemleri nasıl yapılır bunlardan bahsedeceğim. Kullanımı-Not: Bu yazı 01. NET ile PDF oluşturma 22.
Tabloya yeni bir alan eklerken türü DECIMAL seçmelisiniz. Uzunluğa ise türünde giriş yapmalısınız. Bunun anlamı, virgülden(,) önce ve sonrasında ise rakamın yer alacağıdır.
MySQL veri tabanımızın kullanımı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.