23 Kasım 2016 Çarşamba

Polonya gezilecek yerler

Tabi ki en bilinen yerlerden bazıları yine burada var, ama bilmediklerinizin de. Polonya seyahat rehberiniz bu sayfada. Yürüyerek bu yerlere ulaşabileceğiniz gibi otobüs veya tramvay seferlerini de kullanabilirsiniz.


Polonya gezilecek yerler

Hemen hemen her şehirde, ziyaret edilebilecek bir tarihi mekan mevcuttur. Günümüzde Poznań önemli bir kültür ve ekonomi merkezidir. Gezilecek yerlerin büyük bir kısmı şehrin tarihi merkezinde yer alır. Dünya Savaş’ında büyük bir Yahudi nüfusuna sahip olduğu için, çoğu vatandaşı Naz kamplarında öldürülmüştür.


Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1yer. Varşova, bir metropol şehri olduğu için gezilecek yerler arasındaki mesafeler birbirlerine oldukça uzak. Bu nedenle Avrupa şehirlerinde alışkın olduğumuz gibi adım adım, göre göre gezmek biraz zor oluyor. Krakow gezilecek yerler neler ? Ben çoğunlukla yürümeyi tercih etmiş ve oldukça yorulmuştum.


Varşova Tren İstasyonu ve Zlote Tarasy AVŞehrin en kalabalık ve merkezi diyebileceğiniz yer. VARŞOVA GEZİLECEK YERLER. Güzel kokulu ağaçlarla dolu bahçesi ve göz alıcı mimarisi ile kendine hayran bırakan müzenin tarihi geçmişi de bir hayli ilgi çekici. Bu şehir, daha çok gece hayatı ile ünlü. Wroclow adi nasil okunuyor” diye.


Gdans şehrindeki Stogi Beach bölgesine gidebilir ve bu temiz kumsalda güneşlenip, Baltık Denizi’nde yüzebilirsiniz. Güneyde Slovakya, güneydoğuda Ukrayna, kuzeyde Baltık Denizi, kuzeydoğuda Rusya ve Litvanya, batıda Almanya, güneybatıda ise Çekya ile komşu olan ülke, 3bin 6kilometrekare ge. Kocaman bir meydandan oluşur ve bu meydanda bulunan evler kiliseler rengarenk yapısı sizi içine çeker. Evlerin yanında ise büyük bir saray yükselir ‘’Kraliyet Sarayı’. Hem kışın hem de yazın ayrı ayrı bir güzelliğe sahip bu ülke.


Polonya gezilecek yerler

Ayrıca Avrupa’da yer alan ülkeler içerisinde en dindar olan ülkedir. POLONYA’DA GEZİLECEK YERLER. Varşova’da Kraliyet Sarayı, Old Town, Kültür Bilim Sarayı ve Lazienki Parkı mutlaka görülmeli. Varşova ülkedeki en modern şehirdir ancak aynı zamanda tarihi dokusunu da kaybetmemiştir. Uygulama kaynakları korunuyor.


Olur tabi hatta geç bile kaldı. Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya. Bale, opera, konser, tiyatro gibi etkinlikler açısından Varşova çok zengin. Trenle seyahat ediyorsanız değerli eşyalarınıza (özellikle cüzdan ve pasaport tabiki) sahip olun. Havaalanından şehir merkezine Modlin adlı şirketin express otobüsleri ile gidiş dönüş kişi başı Zloty (yaklaşık TL) ücret vererek ulaşıyoruz.


Gelelim gezilecek yerlere;. Dünya Savaşı esnasında kısmen Nazilerce tahrip edilen bina, restorasyon geçirdi ve artık müze. Varşova gezilecek yerler den başka bir tanesi de şehrin eski merkezinde bulunan, Leh hükümdarlarının önceden oturduğu yer olan Kraliyet Kalesi. Binlerce Uluslararası öğrencisiyle, turistleriyle ve yerli halkı ile, hem yaşanabilecek hem de gezilebilecek en güzel şehirlerden.


Sıkıldığınızda muhteşem bir gece. Başkenti ise Varşova kentidir. Poznan için derli toplu ve meşhur yerlerin birbirine yakın olduğu küçük sayılabilecek bir şehir diyebilirim, yürüyerek veya tramvay kullanarak çoğu yeri gezebilirsiniz. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?


Diğer Galeriler siteden. Degerli takipcilerime umarim yarayacaktır. You May Also Like Güzeller Güzeli St. Reklam saniye sonra kapanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar