8 Kasım 2016 Salı

En iyi tiyatro oyunları 2018

Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Güzel havaların bitişini nasıl kabullenip, yağmuru ve karanlığı nasıl sevebiliriz diye işin içinden çıkmaya çalışırken ruhumuzu kurtaracak, kışı sevimli hale getiren o muazzam şeyi hatırladık: Tiyatro!


Atlas Tiyatro Araştırmaları, aynı zamanda 5. Geçtiğimiz sezonda sahnede olan Morgue Sokağı Cinayeti Ekim ayından beri yeni ekiple seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Kışın tadı sanatla çıkar. En iyi, en yeni, tiyatro oyunları ve listeler. Semaver Kumpanya’nın bu sezon da sahnelenmeye devam eden oyunu Metot, gerilim ve komediyi bir arada sevenler için iddiasını sürdürüyor.


Yaklaşık okuma süresi: dakika Sezon sonlarına doğru izleyip de beğenmediğim, bittiğinde salondan memnun ayrılmadığım oyunların sayısı artınca karar verdim bu günlüğü yazmaya. Bu sezon için yazmaya değer oyun çıktı karşıma. Oyunları seçerkenki kriterim bende bıraktıkları genel his oldu.


Bu bazen rejiden bazen oyuncuların bireysel performanslarından. Soğuk Ankara gecelerinde içinizi ısıtacak tiyatro oyunları. Not : Sıralama rastgele yapılmıştır.


Altın Ejderha - Tiyatro Tam. Drama Derneği Tiyatro Topluluğu. Peki bu yıl hangi oyunları izleyeceğiz? Dot Tiyatrosu’nun “Oyunları” serisi kapsamında sahnelediği ilk oyun olan “İyi Şeyler Olacak Diye Düşün” çok tatlı bir büyüme hikayesi. Tam bir “iyi hisset” oyunu.


En iyi tiyatro oyunları 2018

Yeni Metin Yeni Tiyatro. Genç oyuncular Atakan Yorulmaz ve Gizem Güçlü’ye sevilen oyuncu Mert Öner eşlik ediyor. Süper İyi Günler: Tiyatro Kare, Mark Haddon’un romanını sahneye taşımakla kalmıyor, bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıyor. Tohum Otizm Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştireceği bu proje için Ekim’de Uniq İstanbul’da perdeyi açmaya hazırlanıyor.


Bizlerde Diren Sanat ailesi olarak ulaştığımız kadarıyla bir liste hazırladık. Firuz Bey varlıklı, iyi giyimli, kibar ve yakışıklı bir beyfendidir. Sözlüsü’nün evine yemeğe davetli olan Firuz Bey, biraz daha erken gidip gizlice Nesibe’yi görmek ister fakat münasebetsiz uşakları ve tıraş olmak için eve çağırdığı berber Hamdi Efendi’nin. Birbirinden farklı oyunlarla çocukları eğlendirirken, onlara bir şeyler öğreten bu tiyatro oyunları aynı zamanda annelerinde yüzlerini gülümsetecektir. Günümüzde tiyatro, sinema kadar revaçta değil.


Bu nedenle sinema salonlarını her AVM’de bulabilirsiniz, ancak tiyatro salonu her yerde yoktur. Tabi tiyatro salonlarının her AVM’de olması fiziksel açından da biraz zordur. Kültür Sanat Etkinlikleri, Konser Tiyatro Sergi Fuar Eğlence Festival Yarışma Gösteri Spor Opera Atölye. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatrosu, DOT ve diğerleri. Dünya gündemine inat, heyecanlı ve bol sürprizli bir sezon meraklılarını bekliyor.


Anne Çocuk Tiyatro Oyunları. Eleştirisel ve mizahi bir metne sahip olan oyunun başrollerinde Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu var. Gereken Tiyatro Oyunları.


En iyi tiyatro oyunları 2018

Afife Jale Haldun Dormen Özel Ödülü dahil pek çok ödülü toplamış olan oyun, endorfin depolarınızı. Kültürel etkinliklerin merkezi olan İstanbul’da, devlet tiyatrolarının yanı sıra pek çok özel tiyatro sahnesi de bulunuyor. En İyi Tiyatro Sahneleri ve Salonları. Tiyatro biletleri, Tiyatro oyunları, resitaller, toplulukları ve sahnelerine, sergiler ve galerilere İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya ve ülkenin her noktasından tek tıkla ulaşabilirsiniz. Tiyatro Oyunları Koşan Adam – Reonningmaen – Running Man izle Filmin Konusu: Koşan Adam - Reonningmaen – Running filminde, Jong-Woo isimli kişi bir erkek çocuk ile birlikte yaşıyorlardır.


Seyirciler en iyi tiyatro oyununu seçti Direkler arası seyircileri kurum ödülünü Eğitim-Sen Nolu Şube’nin oyuncuları aldı. Joko’nun doğum günü’ adlı oyunları ile ödüle layık görülen Tiyatro ES-ekibi, ödülünü Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın sahnesinde aldı. Can Yeleği adlı yeni oyunun yanı sıra oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Aşağıdaki kısa tiyatro oyunları arasında, komik tiyatro oyunu, öğretici ve eğitici tiyatro oyunu, düşündürücü ve ders verici tiyatro oyunu gibi örnekler yer almaktadır.


Emek ve Başarı Ödülleri’nden ödüle, Afife Jale Ödülleri’nden ödüle layık görüldü. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali‘ne. Muhtelif nedenlerden dolayı oyunda fire -Nereden Nereye ve Şen Makas oyunları- vererek devam ediyorum.


Yunus Emre Gümüş‘ün kaleme aldığı metin Engin Alkan rejisiyle sahneleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar