25 Kasım 2016 Cuma

Gaziantep kültürü ve tarihi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Resmi Web Sitesi. Kalenin güneyinde tarihi Naib Hamamı bulunmaktadır. Hanların kuzeyinde bakır işlemeleriyle ünlü tarihi Bakırcılar Çarşısı yer alır. Lehim ya da bir başka yolla birleştirilme yapılamaz.


Bakırlar yekpare olarak imal edilir, yani lehim ya da bir başka yolla birleştirme yapılmaz. Sedefçilik: Hammaddesi, midye kabuğu, çeşitli teller ve ceviz ağacı olan Sedef ve Sedefkarlık sanatı Ortadoğu ülkelerinde doğmuş ve 15. Uçak Biletleri Restoranlar. Sakçagözü,Zincirli,Karkamış,Yesemek,Dülük,Zeugma(Belkıs) gibi yerleşim yerleri bölgenin kültürel ve siyasi yapısını tarih öncesi çaglardaki gelişimini tanıklık eder. Bununla birlikte Antep 12km kuzeyinde Antep-Maraş yolu üzerindeki Dülük ün (Doliche) oldukça eski bir mevki olduğu bilinmektedir.


Bu kültürel zenginlik ister istemez mutfak kültürüne de yansımıştır. Bölgede taş kullanımının yaygın olması nedeniyle evlerin yapımında havara taşı (yumuşak kalker), topak taşı, keymıh (sert kalker), minare kayası, bazalt (karataş), beyaz mermer, kırmızı mermer ve doğadan toplanan bazı renkli taş cinsleri. Tarihi ve Kültürel Eserler. Boyacı Camii, Kurtuluş Camii ve.


Gaziantep kültürü ve tarihi

Bölge kültürünü ve tarihini deneyimlemenin yanı sıra listemizde yer verdiğimiz alanlarda. Antep-Kilis yolunun müdafaası görevi ilk önce Mısırzade Nuri Bey’e verilmişti. Dülük köyü geleneksel kesme taştan evleri, camisi ve Musa Kazım türbesiyle yöreye özgü geleneksel tarihi mimari özelliğiyle de görülmeye değer yerlerin başında gelmektedir. Mezopotamya ve Akdeniz arasında, tarihi ipek yolu üzerinde yer alan kent, köklü gelenekleri, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi yapıları ve zengin mutfağı ile gerçek bir turizm cenneti. Büyük bir kültürel zenginliğe sahip olan şehrin yemek kültürü de son derece çeşitlidir.


En önemli sanayi dalları pamuk ve akrilik iplik, halı, un, irmik, makarna. Açılışa özel tüm ürünlerde indirim! Kupon Kodu : MERHABA Fırsatı Kaçırmayın!


EKÜL Vakfı´yla birlikte düzenlediği ve kırsal yaşamdaki tarihi-kültürel mirasın tüm yönleriyle ortaya konulacağı sempozyum, Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde başladı. Türkiye’nin doğusu özellikle maceraperest, meraklı gezginler için önemlidir. Zengin tarihi kültürü, kendine özgü mutfağı ve yapılacak görülecek. Ermeni rahip okulu restore edilerek çok hoş bir butik otele dönüştürülmüş.


Odaların dekorasyonu da tarihi dokuya uygun şekilde yapmışlar. GAZİANTEP GEZİLECEK TARİHİ YERLER LİSTESİ. Kuzeyinde Kahramanmaraş, güneyinde Kilis, batısında Osmaniye, doğusunda Şanlıurfa ile çevrili olan kentin tarihi İlk Çağlar’a kadar uzanıyor. Burası, başka bir şehirle benzeştirilemeyecek kadar özgün ve güçlü bir kent.


Gaziantep kültürü ve tarihi

Anasayfa Hakkımızda İletişim Biyografiler Haritalar Gazeteler Sektörler Firma Rehberi Firma Ekle. Yüzyılın İkinci Yarısında. Verimli topraklar ve üzerinde yüzlerce yerleşim alanının yer aldığı bu ova.


Bunlardan el işlemeciliği, bakırcılık ve kilimcilik önemini hâlâ korumaktadır. Adana yöresinin zengin bir yemek kültürü bulunmaktadır. Bu yemek kültürünün bu kadar zengin olmasının nedeni çeşitli kültürlerin etkisinde kalması ve onların yemekleri ile kendi yemeklerini damak zevkine uygun olarak birleştirmesidir. Adana yemeklerinin en önemli özelliği un, bulgur, et.


Gaziantep kültürü ve tarihi

Duvarları büyük taşlarla örülmüş kalede kule ve burç bulunmaktadır. Kulele rin dördü değişik dönemlerde farklı hükümdarlar tara fından yapılmıştır. Bugün kalenin içinde cami ve diğer yapıların kalıntıları vardır. Kültürü Dönemi, 5-İskender İmparatorluğu Dönemi, 6-Selevki Helenistik Krallar Dönemi, 7- Roma Çağı, 8-Bizans Kültür Çağı, 9- İslam Kültürü Dönemi, 10-Türk-İslam kültürü Dönemleri. Nane tesisinden kooperatifçiliğe, eğitimden kadın istihdamına kadar birçok konuda ki projelerini Sabah’a anlatan Başkan Doğan, “Karkamış’ı dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için var gücümüzle çalışacağız.


Karkamış, tarihi, mimarisi, doğal güzellikleri, coğrafi konumu ve kültürü ile saklı kalmış. Kethüdazade Göğüş İbrahim Efendi Konağı olarak adlandırılmakta. Ne zaman inşa edildiği bilinmemekle birlikte, Roma döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar