16 Ağustos 2016 Salı

Hangi şehrin neyi meşhur

Hangi Şehrin Neyi Meşhur? Bugünkü yazımızda siz değerli okuyucularımıza Iğdır ilimizin meşhur şeylerinden bahsedeceğiz. Adana Pamuk (Beyaz altın), Adana Kebabı, Çukurova, Adana Anavarza Kalesi, Adana Misis Antik Kenti, Adana Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı Adıyaman’ın Neyi Meşhur? Adıyaman Nemrut Dağı, Adıyaman Besni Üzümü, Adıyaman Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Adıyaman Kahta Çayı.


Genelde seyahatlerimizden dönüşte illaki gittiğimiz yeri bize hatırlatacak özel eşyalarla ya da oraya has özel yiuyeceklerle dönemyi çok severiz. Ya da o şehrin nesi meşhursa orada yeyip içmeyi, görülmesi gereken bir yapıysa görmeyi isteriz. Türkiyenin neresinde ne meşhur.


Kimi şehrin yemeği, kimi şehrin köprüsü, kimi şehrin halısı. Her şehrin kendine özgü, dokusuna uyan bir özelliği vatandaşların akıllarında yer etmiş durumda. Peki ama gerçek öyle mi?


O listeyi sizin için derledik. EHRİN KAHVALTILIKLARI ŞEHRİN İÇECEKLER. Meşhur Fındık Ezmesi 7gr (sacda kavrulmuş fındıktan) Trabzon. Ege Bölgesindeki illerde neler meşhur?


Günün manşetlerini ve en çok okunan haberlerini her sabah e-postanızdan takip etmek için Habertürk bültene üye olun. Herkes oturduğu yerin özelliklerini bu sayfaya yazarlarsa o yerlere giden arkadaşlar güzel bilgi alabilirler. Her Ülke için sadece bir resim eklenecektir. Eklenmesini istediğiniz resimi yorum yazarak belirtebilirsiniz.


Hangi şehrin neyi meşhur

Yazılıkaya, Hattusaş, Alacahöyük Ören Yeri, Çorum Leblebisi ve Saat Kulesi. Denizli’nin Neyi Meşhur? Diyarbakır’ın Neyi Meşhur?


Adana Pamuk ( Beyaz altın ), Adana Kebabı, Çukurova, Adana Anavarza Kalesi, Adana Misis Antik. Ynt: hangi şehrin neyi meşhur ? Munzur Vadisi Milli Parkı, Düzgün Baba Dağı, Bağın Ilıcası, Munzur Gözeleri, Tek dişli Munzur Sarımsağı. RESİM EKLEME YORUMA GÖRE YAPILACAKTIR. ADIYAMAN Nemrut Dağı, Besni Üzümü, Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Kahta Çayı. Kasımpaşa Trabzonspor maçı saat kaçta hangi kanalda?


Hangi şehrin neyi meşhur

Son dakika haber: Ünlü şarkıcı Devran Çağlar son yolculuğuna uğurlandı! Bir ilin adı söylendiğinde ilk aklınıza gelen şey ne oluyor? Hepsinin yanıtını tek sayfada topladık. Valla ülkemiz birçok konuda çok ilginç ve güzel yemek gelenek vb alanlarında da çok çeşitlilik var herkes bildiği sevdiği ve kendi ilinin en meşhur geleneği yemeği varsa yazsın bakalım gözümüz. Mersin sentezdir Hatay Antakya Adana Urfa ne ararsan bulursun.


Tantuni Ciğer-adana-kuşbaşı Kokoreç. Ova sayısı az, şehrin en önemli akarsuyu ise, Sakarya Irmağı’dır. Bulunduğu konum itibariyle İç Anadolu ve Marmara iklimleri arasında geçiş özelliği göstermektedir. Her bir şehri birbirinden güzel bu cennet vatanın her ilinin kendine özgü tarihi dokusu ve iklimi dolayısıyla sebzesi, meyvesi, yemeği meşhur olmuştur.


Bu yazımda hangi şehrin neleri ile meşhur olduklarına değiniyorum. Tarih , Doğa, Sanayi, görülmeye ve bilinmeye değer varsa derledik arkadaşlar eğer sizlerin bildiği bu listede olmayan yerler varsa aşağıdaki yorum kısmına hangi ilde olduğunu. Gezginlerin en büyük sorunu nedir derseniz. Bütün gezginler herhalde bir yere gittiğimde orada hediyelik olarak ne alayım cevabı ile karşılarsınız. Horozuyla ve tekstil ürünleri ile adından söz ettirmektedir.


UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan ve Dünya’nın harikasından biri olan Pamukkale’yi içinde bulundurur. Mersin kayıtlı araçlar plaka koduna sahiptir ve Mersin ilçesinde bu plaka kodunu taşıyan vasıtalara sıkça rastlamak mümkündür. Van kayıtlı araçlar plaka koduna sahiptir ve Van ilçesinde bu plaka kodunu taşıyan vasıtalara sıkça rastlamak mümkündür.


Hangi şehrin neyi meşhur

Her ne kadar basit tarifli bir yemek gibi görünse de, önemini, şehrin hemen her köşesinde bulunan tantuni lokantalarından anlayabilirsiniz. Canınız tatlı çekerse, Antakya’da yapılandan farklı bir tarifle hazırlanan künefeyi önerebiliriz. Ayrıca topalak çorbası, fındık. Bu quize zaten katıldın. Quiz tekrar aktif olana kadar beklemen gerekiyor.


Birçok yolla Mad kazanabilirsin. Kenti tepeden gören, hakim bir konumda yer alan kale M.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar