3 Ağustos 2016 Çarşamba

Edebi mektup örnekleri

Edebi mektup örnekleri

Mektup Türleri, Özellikleri, Örnekleri. Bir haber vermek, haber almak, bir şey sormak, istemek, bir duyguyu ya da düşünceyi paylaşmak, bir konuyu tartışmak gibi amaçlarla yazılır. Münşeat’ adı verilen örnek mektup metinleri, bu dönemde kalıplaşmış bir biçimi olan mektup türünün yaşamasını sağlamıştır. Etiket: edebi mektup örnekleri.


MEKTUP ÖRNEKLERİ Yazar Edebiyat Fatihi. Saygıdeğer Bay Yetkin, Emeğinizi esirgemeyip yazmak kayrısında bulunduğunuz o inceliklerle dolu mektubunuzu… Olmayacak, iki gözüm, elimden gelmeyecek, bunca yıldır sen dediğim bir dostla siz diye konuşamayacağım. Ne söyleyeceğimi zaten pek bilmiyorum, sonra büsbütün şaşırırım. Edebi mektup örnekleri ise Cumhuriyet Dönemi’nde fazlalaşmıştır. Buna göre mektuplar dörde ayrılır: 1. Tanıdık ve yakın akrabalara yazılan mektuplara özel mektup denir.


Her sitede aynı örnekler var. Bazen alıcının şahsında geniş bir kitleye hitap etmek amacıyla yazılır ve çeşitli organlarda yayımlanır. Bazı edebî yazışmaların tamamı sonradan kitap hâline getirilmiştir.


Edebi mektup örnekleri

Ne iyi böyle mektuplaşmak! Konu altına mektup örnekleri ile ilgili görüşlerinizi bildirmeniz bizim için önemli. Lütfen istek ve şikayetlerinizi konu altına yorum yaparak bildiriniz. Bursa Kardeşim, Mektubunuzu aldım, mektubunuz demek sıhhat haberiniz demektir, çoktandır ondan habersizdim, haber almış olunca sevindim. Edebî mektuplarda, mektubun yazıldığı dönemin edebiyat ve düşünce olayları yer alır.


Sevgili Kardeşim Orhan, Belki bu mektubum oraya vardığı zaman, sen bir çocuk hastanesine kavuşmuş olacaksın. Böylece huzurunun bir bölüğü. Bir düşünce, duygu veya dileğin iletilmesi amacı güdülür mektupla. Genele, bir topluluğa seslenen mektuplar da olabilir. Ama, her zaman, ruhumun derinliklerinde Apollon Nikolayeviç.


Resmi mektupların özellik ve yazılışlarını kavramış olmak bu tür mektup yazmada da büyük kolaylık sağlar. Her iş için ayrı bir mektup yazılmalıdır. Kısa mektup örnekleri de var, uzun mektup örnekleri de. Ayrıca daha anlaşılır olması açısından mektup örneklerinin resim halini de sunduk. Sizler de bu mektup örneklerini ve en altta yer alan zarf örneğini dikkate alarak kendi mektuplarınızı ve mektup zarfınızı oluşturabilirsiniz.


Buyurun mektupları beraber inceleyelim. Ancak bu dönemde mektup tarzında yazılan edebi metin­lere rastlanır. Leyla ve Mecnun, Şah u Geda, Hüsn ü Aşk gibi ün­lü mesneviler de manzum aşk ve.


On beş gün evvel başlayan Sonia’nın rahatsızlığından bu yana hiç çalışamadım. Katkov’a bir mektup yazarak özür diledim. Roussky Viestnik’in mayıs sayısında kitabımdan sadece üç kısım çıkabilecek.


Ama şimdiden sonra gece gündüz çalışabileceğimi umuyorum. Bütün sıkıntılarım sanatçı-hekim ikiliğinden doğuyor. Cemil Meriç’le Lamia Çataloğlu arasındaki bu yoğun yazışma ay gibi kısa bir zaman aralığına sığmıştır. Amaç ve Muhatabı Belirleme: İlk olarak mektubun kime yazılacağını ve hangi amaçla yazılacağını belirlemeniz.


Edebi mektup örnekleri

Sadece askerliğimi yapıyorum. On iki marttan beri hazırlık kıtasındayım. Bu yazışmlara ise Resmi mektup denilir. En yakın arkadaşa mektup yazısı ve Gamze CİZRELİ en son yazısını mı okumak istiyorsunuz, En güncel köşe yazılarını okumak için hemen tıklayın! Bulunabilen en eski mektup örnekleri Mısır firavunlarına ve Hititlere aittir.


Metin ve edebi metin örnekleri nelerdir? Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir.


Batı edebiyatında mektup türünün ilk örneklerini Eski Yunanda da görürüz. Mektubun edebi bir tür olarak gelişimi Lâtin edebiyatına dayanır. Edebi türler konu anlatımı, özellikleri ve örnekleri.


Edebi metin türleri, edebi yazı türleri, şiir türleri, düz yazı (nesir) türleri, olay, düşünce, bildirme yazıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar