5 Ağustos 2016 Cuma

Bayram kartpostalı nasıl yazılır

Yıllar önce, internetin henüz kendine yer edinemediği zamanlarda, cep telefonlarımızla toplu mesajlar göndererek bayram kutluyorduk. Her zaman sevdiklerimiz yanımızda olamıyor yada onların yanına gitme imkanı bulamıyoruz bizlerde artık mesaj yada bu şekilde e kart göndererek onları unutmadığımızı. Kartpostalı zarfsız atacaksanız. Bayramlaşma yapılamayan uzak akrabalar telefon veya elektronik posta ile değil de içerisine birkaç tane fotoğraf ilave edilerek bayram kartpostalı üzerine yazılan güzel bayram kutlamaları yazısı ile kutlanırdı.


Bayramdan en az bir hafta önce kartpostallar alınır özenle üzeri yazılır zarfa konarak postaya verilirdi. Her ne kadar geçmişte bayram ve yeni doğan bebeklere de kart yazılırken günümüzde çoğunlukla yılbaşı, ve doğum günlerinde yazılır. Birleşik mi ayrı mı yazılır?


Pratik yöntemlerle sevdikleriniz için kendi emeğiniz, kendi el yazınızla nasıl yılbaşı kartları hazırlayabileceğinizi gösteren bir video hazırladım. Hangi yazılışı doğrudur? Office Online üzerine eklenen yeni yıl ve tebrik kartı şablonları görülmeye değer. Gerekli Tarama Gereksiz taramalardan kaçınan site. Ben Fatofotofan,illüstratörüm.


Resimle de kalmayıp onları özelleştirerek dijital ortamda farklı tasarımlara dönüştürüyorum. Yolda kasabına gönderdiği et siparişini içeren küçük bir kartpostalı da “posta kutusu”na atıyor. Eskişehir Ptt önünde her bayram ve yılbaşlarında kartpostal satarak çok para kazandım. Genellikle renkli bir İstanbul manzarası seçilir, arkasına kısa bir tebrik ve gideceği yerin adresi yazılır, sağ üst köşesine de pulu yapıştırıldıktan sonra zarfa konulmadan postaya verilirdi.


Zarfa konulmadığında, normal postaya göre pul masrafı yüzde elli ucuzlardı. Resimli yılbaşı tebrik mesajları ile sevdiklerinizi unutmayın Milyonlarca kişi bir seneyi daha geride bırakmanın hüznünü yaşarken. Ama o çok ısrar etti ve kağıdı kalemi alıp başladı şiir yazmaya. Paper Özel Günler - Deliye Her gün Bayram-Kırtasiye. Paper Yılbaşı Kartı - Kar küresi Penguen-Kırtasiye.


Paper Doğum Günü Kartı - Birthday Elephants-Kırtasiye. Cahit Zarifoğlu Cahit Zarifoğlu ve eşi Berat Zarifoğlu bir bayram günü çekilmiş bu kareyi. Yarı mahcup ellerini önde kavuşturmuş dikkatle objektife bakıyorlar.


Sanki biri “evet sıra sizde” demiş de yan yana durup bu fotoğrafı çektirmişler. Ama öyle olmadı, Cahit Bey hep gençlerin abisi olarak kaldı, ben ise teyzeleri oldum. Terviye, Arefe gününden bir önceki güne denir. Daha en küçük kızımız Arife doğmamıştı.


Ev kalabalıktı, akrabalarımız vardı. Bayram ziyaretinin hatırası olarak terasa çıktık ve hep birlikte fotoğraflar çekildik. Cahit Bey’le (baş başa) çekildiğimiz tek kare ise bu fotoğraf oldu.


Bize, bu muhteşem cümleyi öğreten yüce ve şanlı peygambere selâm olsun. Onun ipek yanaklarını daya doya öpmek ve cennet kokusunu içine çekmek için eğildiğinde : Dokunma bana. Beni okşamaya hakkın yok senin. Kadın korkuyla irkilip etrafına bakındı.


SİZ HİÇ BAKANINI BEŞ SAAT SONRA YALANCI ÇIKARAN, HEM DE NASIL ÇIKARMA, DÜNYADA BÖYLE BAŞBAKAN GÖRDÜNÜZ MÜ EY MİLLET, EY CANLAR? Diğer bir nokta, iyi bir yazarın siyasi görüşü eleştirilemez mi, örneğin Knut Hamsun’un iyi bir yazar olduğuna kimsenin şüphesi yoktur ama siyasi görüşleri malumdur, benzer çok örnek var, Ezra Poun Borges, vs. Bayram günleri, tatil günleri, yaş günü, hafta sonları gibi çocuk için önemli olan Hayat Bilgisi dersi “Dün, Bugün, Yarın” tarihler takvim üzerinde işaretletilir. Yaşadığı gün, bir önceki gün ve bir sonraki günün tarihleri takvim kullandırılarak buldurulur. Bir “baltaya sap” olduğunu sanan barınak veterinerinin görevden alınması için itina ile dilekçe yazılır.


Her şey facebookta ciyaklayanların fotolarında göründüğü gibi değildir” “Bir konuyu üç kişiye doğrulatmadan kavga etmeye gitme. Kırdığımız camlar sessiz düşüyor yere,. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ.


TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan bu Tutanak Dergisi’nde yer alan ve kâtip üyeler tarafından okunmuş bulunan her tür belge ile konuşmacılar tarafından ifade edilmiş ve tırnak içinde belirtilmiş alıntı sözler aslına uygun olarak yazılmıştır. Dantel,Yemek,Hobi,Fotoğraf,Eğlence,Oya,Elişi,Kısacası hayata dair güzel olan ne varsa. Bayramda vardı, diye atıldı çocuk, önümüzdeki bayram yine olacak. Elimden gelen her şey burada. Acelem yok, ben beklerim.


O ana kadar balonlardan ayırmadığı gözleri dolu dolu olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar