18 Ağustos 2016 Perşembe

Boşanmak isteyen erkek pişman olur mu

Sana yaptigi muameleyi kendine nasil yedireceksin? Bir erkek eşini boşadıktan sonra pişman olur mu? Tekrar ona dönmek ister mi? Yıllarca sevdiğim insan tebligatta ne suçlamalar yapmış yalan yanlış asılsız şeyler yazmış. Yapılan araştırmalara göre bir erkek için en büyük travma babasını kaybetmek, ikincisi de boşanmak.


Sonra yavaş yavaş yüzüğü çıkartmak, çıkarttıysa satmak, sattıysa parasını yemek gibi düşünceler beyinde duhul olmaya başlar. Oysa erkek bekar hayatına alısacak,eskısı gıbı özgur takılacak. Karısan görusen hesap soran yok,sorumluluk yok. Hiç kocası evi terk edip boşandıktan sonra pişman olup geri gelen ve tekrar birleşmenizi isteyen var mı aranızda?


Boşanma bir savaşa benzer ve bu savaşın isimsiz kurbanları çocuklardır. Ya eşler arasında ciddi bir geçimsizlik varsa. Bu durumda boşanmak dendiği gibi “çocuklar için daha iyi” olur mu?


Son yıllarda bu görüş –özellikle de evlilikte çok ciddi sorunlar olmadığı durumlarda– eleştirilmeye başlandı. Boşanma Davası Açtılar Pişman Oldular - Herkese İyi Günler , günlük evliliğim oldu , ufak bir münakaşadan sonra eşim olacak hanımefendi evi terk etti. Fakat dava sonuçlanmadan taleplerinden vazgeçmek kaydıyla bin tl istedi. Evliliğin sona erdirilmesi arzusuyla boşanmak isteyen kimse boşanma davası açmak zorundadır.


Türk Medeni Kanunu’na göre anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma şeklinde bir ayrım yapılmaktadır. Boşanmak isteyen erkek pişman olur mu konusunda bu kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Eşler boşanmış olsa bile, eğer aralarındaki duygusal bağ tükenmemişse, duygu yoğunluğu yaşanarak tartışmaların sonrasında boşanma davaları oluşmaya başlıyorsa arkasından her iki taraf için de pişmanlık oluşabilmektedir.


Sual: Dinimizde boşanmak hakkında geniş bilgi verir misiniz? Sen benden boş ol, Ben seni boşadım gibi sözler açık sözdür. Boşamak için kullanılan sözler iki çeşittir: Açık sözler ve Kinayeli sözler.


Bu sözleri, şaka olarak veya şaşırarak da. Yani eskide kalan bir erkeği pişman etmenizin diğer koşulu onsuz mutlu olmayı öğrenmenizden geçiyor. Kendisi yanınızda olmadan sizi mutlu gören bir erkek emin olun eskileri hatırlayacak ve siz mutluyken sizin yanınızda olmadığı için çok pişman olacaktır.


Merhaba Arkadaslar, Ben senelik evliyim ve cocugum var biri kız biri erkek eşimle görücü usulu evlendık erken yasta o yasındaydı ben yasındaydım. Böyle bir olay olur mu ya! O şerefsizi dünyaya geldiğine pişman ederim! Herkes eşinden istediği zaman ayrılabilir.


Galiba en zoru savaşılması gereken alışkanlıklar, yeni hayata uyum süreci. Evlenmedim ama yıl süren uzunca bir ilişkiyi bitirdim, insan eli ayağı gitmiş gibi hissediyor ama sonra alışılıyor yavaş yavaş. Merhabalar ilker bey, ozellikle bizlere yardimci oldugunuz icin size cok tesekkur ederim. Benim sorum ben yillik evliyim ancak evliligimizin basindan beri esimle anlasamiyoruz surekli tartisma var. Ancak daha fazla sabredemiyorum esime.


EVLİ ERKEK SEVGİLİSİ İÇİN KARISINDAN BOŞANIR MI? Kuma, evli erkeğin sevgilisiydi varsa imam nikâhlı eşiydi. Genelde resmi nikahlı eş ile imam nikahlı eş aynı. Merhaba tuğsan bey ben ay önce ikinci evliliğimi yaptım eşimi çok seviyorum daha önceden de buçuk yıllık bi yasak ilişkimiz vardı fakat eşim ilk eşinden ay önce boşandı şimdi benimle evli şu an eşimle aramızda hiç bi sorunumuz yok ama çevresindeki tepkilerden dolayı bunalıma girdi beni çok seviyo bırakmak.


Türk Ceza Kanunu MADDE 1Hakaret (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Kıymetli okuyucum, şimdiye dek eski sevgiliyi geri kazanma yolları isimli bu sitede birkaç yazımda, eski sevgiliye dair bazı önemli saptamalarda bulundum ve sevgilisini geri kazanmak isteyen yüzlerce okurumdan çok önemli bildirimler aldım. Bu geri bildirimlerin çoğu, beni mutlu eden olumlu haberler idi.


Bu yargılar için Türk dizilerine teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu güzel kadın, sevgilisinin günün birinde kendisiyle evlenmesini istiyordu. Ama ilişkinin çerçevesini çizmek isteyen bir kadının bunu açıkça sözlü olarak ifade etmesi, o ilişkiye zarar veriyor.


Hevesini, heyecanını söndürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar