9 Nisan 2015 Perşembe

Türkiyenin doğal güzellikleri

Türkiyenin doğal güzellikleri

Türkiye hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle başlı başına bir hazine elbette. O yüzden bu listeyi hazırlamak da çok kolay olmadı. Güzel ülkemizde birçok görülmeye değer yer var. Her yıl onbinlerce yerli ve yabancı turist bu yerleri görmeye geliyorlar.


Biz de bu harika yerlerden bir kısmını sizler için listeledik. Türkiye’nin birbirinden muhteşem doğa güzellikleri var. Dağlar, plajlar, şelaleler, vadiler ve daha pek çok yer sizleri bekliyor. Halil Dilek ÖZCAN 5views.


Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Sınıf Adım Adım Türkiye Sunuları bölümünde bulunmaktadır. Hani hep isteriz ya masmavi deniz yemyeşil ağaçlar güzel bir hava, işte o istediklerimiz ve daha fazlası tam da burada. Denizin rengine bakınca etkilenmemek elde değil. Kurun herhangi bir koya çadırınızı, alın elinize içkinizi koyulun bu güzellikleri izlemeye.


Türkiyenin doğal güzellikleri

Dünyanın en ilginç mağaralarından birisidir. Türkiyenin doğal güzellikleri ile ilgili şiirler şairlerimiz cennet vatanımızı gezip gördükleri yerleri vurgulayarak anlattıkları şiirlerimiz. Türkiye gibi bir cenneti anlatmak sözlerle zor olabilir onlar kalemlerine döktüler her yerin güzelliğini denizlerin mavi oluşunu tarlaların sarısını güneşin üzerine doğduğu. Türkiye, doğal güzellikleri bakımından avantajlı ülkelerden biridir.


Yerşekilleri ve ikliminin çeşitliliği turizm potansiyelini de önemli ölçüde etkilemektedir. Bu kıyıların büyük bir kısmı deniz turizmine elverişlidir. Peki ülkemizin tarihî ve doğal güzelliklerinin korunması için neler yapılmalıdır? Tarihimizi öğrenmeli ve tarih bilinci kazanmalıyız.


Bu sayede bize kalan mirasın değerini anlayabiliriz. Kastamonu ilinde yer alan Şehriban Kanyonu, Rize ilinde yer alan Kaçkar Dağları, Amasra ilinde yer alan kasabalar, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Düden Şelalesi, Manavgat Şelalesi, Karain Mağarası, İnsuyu Mağarası, Toros etekleri ve çok sayıda doğal güzellik yer almaktadır. Van Gölu üç de ada barındırıyor.


Reklam afişlerinin çerçevesini de, Türk kahvesi ve çini motifleri süsleyecek. Türkiye denizleri, yaylaları, ormanları ile tarihi ve arkeolojik kalıntıları ile popüler turizm merkzlerinden biri olmuştur. Türkiyenin güzellikleri, bu yazımızda ülkemizin güzellikleri ile ilgili sloganlar paylaşacağız.


Yeni Güncel Puanlar İçin Aşağıdaki Linkleri Tıklayın. TÜRKİYENİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ, TURİSTİK YERLERİ PERİ BACALARI - Ürgüp NEVŞEHİR - TÜRKİYE. Peribacası, vadi yamaçlarından inen sel sularının ve rüzgarın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ortaya çıkan oluşumdur.


Peribacaları konik gövdeli olup, tepe kısımlarında bir kaya bloku bulunmaktadır. Medeniyetlere ev sahipliği yapan toprağımız kültürel ve doğal olarak oldukça güzeldir. Doğal ülke, güzel ülkem. Geçmişten günümüze gelen tarihi yerler milletlerin hayran kalmasını sağlıyor.


Bugün ziyaretçi (klik) kişi burdaydı! Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? Blaundus Antik Kenti, Uşak ilinin Ulubey ilçe sınırları içerisinde yer almakta. Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgede dünyaca meşhur Stonehenge benzeri yapılar yer almakta. Büyük İskender tarafından kurulan bu küçük yerleşim yeri aktif olarak turizme kazandırılmadığı için hala bakir ve doğal güzelliğini koruyor.


Anadolu, yüzyıllardır savaşlar, bozgunlar arasında medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Türkiye, dünyadaki en eski yerleşim yerlerinden biri olarak birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Her köşesinde başka medeniyetlere ait izler barındıran tarihi. Asya ve Avrupa arasında kaldığı için birçok medeniyet kendine Anadolu’yu vatan olarak seçmiştir ve Anadolu’nun gelişmesi hız kazanmıştır.


Adana Hilton SA hakkında bilgi almak için tıklayın! KAPADOKYA Kapadokya Güllüdağ ın oluşturduğu lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların yıllar boyunca yağmurun aşındırmasıyla meydana gelmiştir. Yerli,yabancı birçok turist ağırlamaktadır. Dünya, yaşam olan tek gezegendir ve en güzelidir. Her kıtanın ayrı bir özelliği, kıtalarda bulunan ülkelerin ve şehirlerin apayrı özellikleri bulunur.


Ve insanoğlu olarak bu özelliklere hayran hayran bakmaktan kendimizi alamayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar