26 Temmuz 2019 Cuma

Yurtdışından yatay geçiş alan üniversiteler 2017

Buna göre KKTC’deki üniversiteler de dahil, yurtdışından yatay geçişlerde de öğrencinin sınava girdiği yıl tıp için sıralamada ilk bin, hukuk alanında ilk 1bin, mimarlık. YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ VE DUYURULAR. Yetenek Sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına yapılacak yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin değerlendirme puanı aşağıdaki şekilde hesaplanır.


SYS Kılavuzlarında yer alan (Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik vb. ) programlar için belirlenen başarı sırası dikkate alınıyor. SIRALAMALARA GİREN ÜNİVERSİTELER. Yurtdışından yatay geçiş şartları nedir? Gelen sorular üzerine duyuru tekrar güncellenmiştir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara yapılan yatay geçiş başvurularında genel şartların yanı sıra.


Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. Eğitim öğretim yılı bahar döneminde tüm üniversitelilere yatay geçiş hakkı verildi. YÖK tarafından yapılan maddelik açıklama ile tüm öğrencilere duyuruldu. Yaz Öğretimi” uygulaması kaldırılmıştı.


Ege Üniversitesi de not ortalaması şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. Gazi Üniversitesi de not ortalaması şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. Sadece yurtdışından başvurularda online başvuru şartı aranmamaktadır.


SYS sonucu veya muadil sayılan belgeler istenir ve adayların bu sınava yurt dışında öğrenime başladıkları. Resmi başvuru için aşağıda yer alan başvuru belgeleri ile Öğrenci İşleri Direktörlüğüne başvurmanız gerekmektedir. TARİHİNDE SONA ERMİŞTİR. Yatay Geçiş Başvuruları (Başarıya Göre) BAŞVURULAR 05. YÖK’ün getirdiği yeni düzenlemeyle artık programlar ve üniversiteler arasında yatay geçiş çok daha kolay.


Hem yatay geçiş kontenjanları artırıldı hem de not başarısı şartı kaldırıldı. Yatay ve dikey geçiş öğrencilere sunduğu fırsat açısından ortak bir imkân gibi görünse de kendi içlerinde birbirlerinden farklı geçiş türleridir. Bundan başka da, okunan bölüme eşdeğer bir bölüme veya başka bir. Yemen, Mısır, Suriye ve Rusya Federasuonundan yapabilecek yatay geçiş veya özel öğrenci başvuru duyurusu için tıklayınız Başvuru için gerekli belgeler: 1) Başvuru dilekçesi.


Bu yazımızda yatay geçiş nasıl olunur, yatay geçiş hakkı nasıl kullanılır, yatay geçiş hangi şartlarda yapılır, kimler yatay geçiş yapabilir, yatay geçiş nasıl yapılıyor gibi yatay geçiş hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et. Uluslararası Üniversiteler Birliği kataloğunda yer alan üniversiteleri tanıyor.


Yök Denkliği olan EuroStar Bosna-Hersek Üniversiteleri kontenjanlarına yeni öğrencileri EuroStar aracılığı ile bekliyor. En Çok Burs Veren Üniversiteler;. Başka şansınız olmayabilir.


Sadece Önlisans bölümleri ile öğrenci alınacak. Eğitim-Öğretim yılından itibaren yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden kurumlararası yatay geçiş, kurum içi yatay geçiş ve çift anadal işlemleri başvurusu bulunanlardan başarı sırasının Mimarlık için en düşük 2bin, Mühendislik için en düşük 2bininci sırada olma şartı. Sayılı KHK İle Üniversitemizde Öğrenim Gören Öğrencilerimizin Dikkatine! Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da dikey geçiş için başvurabilirler.


Kayıt sırasında üniversiteye sunulan veya doğrudan İngilizce Hazırlık Programına gönderilen Türkiye veya yurtdışından alınan TOEFL IBT belgelerinde Acıbadem. EGEYÖS Sınavı’nın Akademik Beceriler Testi bölümünden ve üzerinde not alan öğrenciler başvurabilir. Avrupa Üniversitelerinde Lisans Tamamlama – Dikey Geçiş – Transfer.


MYO’larda eğitim alan öğrencilerin, lisans tamamlama ile yıllık üniversite mezunu olmakta karşılaştığı zorluklardır. Galatasaray Üniversitesi’nin 4. Bizi Takip Edin Haber Bültenine katılmak istiyorsanız aşaıdaki kutucuğa E-Posta adresinizi girip gönder butonuna basınız. Senato Toplantısında alınan no. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) düzenleyen üniversitelerin listesini görüntülemek için lütfen tıklayınız! Yatay ve ya Dikey Geçiş Yapabileceğiniz Bölümler ve Üniversiteler Hangileridir?


Artık yatay ve dikey geçiş türlerinden birini yapmaya karar verdiğinizi kabul edelim. Fakat geçiş yapmak istediğiniz yerin veya bölümün ÖSYM tarafından uygun görülüp görülmediğini, hangi tercihleri neye dayanarak yapabileceğinizi mutlaka bilmeniz konulardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar