Cevap: Eskiden günümüze gelenek ve göreneklerimiz GELENEK ve GÖRENEKLER EVLİLİK TÖRENLERİ EVLENME ÇAĞI : Eskiden (hala bazı köylerde) evlenme çağına gelen genç, evlenmek istediğini genellikle örf, adet ve geleneklerine bağlılığı, anne ve babaya olan hürmeti gibi sebeplerden dolayı ebeveynlerine söyleyemez, Ancak bu durumu çeşitli olaylarla ve hareketlerle anlatırdı. Her bölgenin ve toplumun yansıması, bir bilinç altında toplayan kurallardır. Davranış bütünlüğü, yaşam biçimi ve inanışları kapsayan, çeşitlilik gösterebilen tutumlardır. Gölcük Milli Eğitimin Müdürlüğü tarafından başlatılan Değerler eğitimi tüm okullarımızda aralıksız devam ediyor. Toplumun içinde bulunan bireylere geçmişten günümüze ulaşan gelenek, görenek, adet ve alışkanlıklar zamanla değişen toplumsal ve ekonomik yapıyla birlik günlük yaşam içerisinde kişilere düşen görevler de içerikte olmasa da şekilde bazı değişimler gözlenmektedir.
Erzurum, geçmişten günümüze tarihi ve kültürel çeşitliliği içinde barındıran bir kültüre sahip. Selçuklu dönemi Türk-İslam Kültürü, Göçebelik Kültürü ve İran Kü. Cevap: geçmişten günümüze değişen kültür öğelerimiz nelerdir Türk Kültürünün Maddi Ögeleri 1. Türk Mutfağı Türk Kültürünün Manevi Ögeleri 1. Hacıvat Karagöz - Ortaoyunu 3. Gelenek göreneklerimiz 2. GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZ 1- Dini Bayramlar: Yurdumuzda olduğu gibi köyümüzde de dini bayramların önemi çok büyüktür. Memleketin dört bir yanında yaşayan köyümüz evladı anne-baba ve sevdikleri ile bereber bayramı geçirmek için köylerine dönerler. Her toplumun kendine özgü geçmişten günümüze taşıdığı örf-adet-gelenek ve görenekleri vardır.
Kozan ve çevresinde de çeşitli konularda geleneksel bir takım uygulamalar devam etmektedir. DOĞUMLA İLGİLİ İNANIŞLAR. Bu zaman içerisinde anneye babaya, çocuklara düşen görevler;geçmişten günümüze ulaşan gelenek,görenek,adet ve alışkanlıklarla belirlenmiştir.
Ancak değişen toplumsal ve ekonomik yapıyla birlik günlük yaşam içerisinde kişilere düşen görevler de içerikte olmasa da şekilde bazı değişimler gözlenmektedir. Geçmişten Günümüze Türk Kültüründe Mart Nevruz Bayramı. Kültürün en önemli unsurları ise içinde binlerce yıllık bir geçmişi barındıran gelenek ve göreneklerdir. Yeryüzünde yaşayan en eski kavimlerden olan Türklerin, tarihi derinliklerinden gelen zengin kültürel değerleri, gelenek ve görenekleri vardır.
Yöreye göre değişiklik gösterseler de hepsi toplumumuzun geleneği ,göreneğidir. Toplumsal düzeni sağlayan bireylere yol gösteren doğru ve yanlışı olumlu ve olumsuzu belirleyen kurallar, standartlar ve fikirlere kültürel öğe denir. Milletlerin kendine özgü bayramları, kültürel ve önemli günleri bulunur. Türkler olarak milli ve dini bayramlarımızın bizim en sevinçli günlerimizdir.
Bizim hayatımızı ve kültürümüzü oluştururlar. Hepsi geçmişten günümüze kadar gelmiştir. Büyüklerimizden kalan çeşit adetler olur onlara da babalarından ailelerinden kalmıştır. Büyütülürken bunlarla büyütüldükleri için halen günümüze kadar ulaşmıştır. Dar anlamda ise, kuşaklar boyunca bir toplumun örneğin kutsal yada politik işleri gibi önemli konulardaki görüşlerdir.
Türk toplumumuzda geçmişten günümüze kadar gelen bazı değerler vardır. Bunlar bizim kültür ve gelenek göreneklerimizi oluşturur. Güzel el emekleri örgüler, iğne oyaları, danteller işlenerek, kızın çeyizi düzülür.
Kuşaktan kuşağa aktarılan, dededen toruna anlatılan, hayata karşı tutumu belirli ölçülerde tanımlayan ananelerdir. Ezoterizm alanında gelenek, geçmişte insanlığa çeşitli yollar ve irtibatlarla verilmiş, dinsel, ezoterik, okült, mitolojik ve folklorik (masal, dans vs.) biçimlere bürünerek, sözlü ve yazılı halde, günümüze dek aktarılagelmiş hakiki (hakikatlere ait) bilgiler bütünü olarak tanımlanır. Taşlar yerinden oynayamaz ve geçmişten günümüze kadar var olmuştur.
Türk kültürü bir çok kültürden etkilenmiş ve etkilemiştir. Dil, din, gelenek-göreneklerimiz, sanat, tarih ve dünya görüşü bir Milletin kültürel bütünlüğünü anlatan unsurlardır. Ezoterizmde gelenek, geçmişte insanlığa çeşitli yollar ve irtibatlarla verilmiş, dinsel, ezoterik, okült, mitolojik ve folklorik (masal, dans vs.) biçimlere bürünerek, sözlü ve yazılı halde, günümüze dek aktarılagelmiş hakiki (hakikatlere ait) bilgiler bütünü olarak tanımlanır. Osmanlı döneminde olduğu gibi bugün de Kosova’da kültürün ve sanatın, belirli bir seviyeye ulaşmasında, Prizren şehrin özel bir yeri ve katkısı olmuştur. Tarih boyunca Prizren, içinde barındığı çok sayıda Osmanlı mimari eserleriyle, vakfiyeleriyle, zengin kültürüyle.
Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz. Bu taşlar yaydıkları enerjileri sayesinde birçok sorunun çözümünde kullanılmıştır. Yörede geçmişten günümüze gelen ve halk arasında var olan töreler adetler inançlar halk tabipliği az da olsa itibar görmektedir. Yeni doğan çocuğun kırkı çıkmayıncaya kadar evden çıkarılmaz o ev komşulara ateş vermez.
Bunlardan biri de genellikle nişan ve düğünlerde kullanılan gelin ve damat bohçaları. Her iki tarafın birbirlerine aldıkları hediyeleri bohça içinde gönderilmesi çok bilindik bir gelenektir. MUĞLA ÖRF-ADET-GELENEK-GÖRENEKLERİ Muğla ili çok eski çağlardan beri önemli yerleşme merkezi olup bin senelik bir târihe sâhiptir. Bu târihî seyir içinde birçok millet ve kültürler gelip geçmiştir. Türkler tarafından fethedilmesinden sonra bölgeye Türk-İslâm kültürü hâkim olmuştur.
Eski bayram havaları yok mesela. Asla Kimsenin Umudunu Kırma, Belki de Sahip Oldukları Tek Şey Odur. Mevlana) Herkes Başkasına Kendi Layık Olduğu Davranışı Gösterir. Yaşanan her toplumsal olay, adeta bir saray protokolü gibi belirli kurallara bağlı, geçmişten günümüze uzanan zevk süzgecinden geçmiş vakarlı bir törenler silsilesidir.
Yüzyıllar öncesinin çini sanatı nasıl bugün aynı heyecanla devam ettiriliyorsa.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.