26 Temmuz 2019 Cuma

Üniversite öğrencileri için işkur

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Trabzon’da yapmış olduğu konuşmasında yaz tatilinde öğrencilere iş imkanı verileceğini açıkladı. KUR üniversite öğrencilerine sosyal çalışma programında aylık sigortalı iş imkanı sağlayacak. Sayın Erdoğan açıklamasında uygulamanın 1bin öğrenciye iş olanağı sağlayacağını belirtti. KUR sosyal çalışma programıyla ilgili detaylar üniversite öğrencileri tarafından merakla araştırılıyor. Yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmek isteyen gençler sosyal.


Üniversite öğrencileri için işkur

Gençler bu programlarla hem çalışıp hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirebilecekler. KUR, üniversite öğrencilerine ve gençlere yönelik başka programlar da. KUR ile 1bin öğrencinin ilk kez sigortalı olacağı öğrenci çalışan seferberliği için başvurular devam ediyor. Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan ve herhangi bir işyerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz.


KUR başvurularını nasıl yapacak? TL ile İş: İşte SÇP İŞKUR Adım Adım Başvuru. Ancak, üniversite öğrencileri için düzenlenen toplum yararına programların uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan öğrenciler ise bu programlardan yararlanamayacak.


Trabzon’da üniversite öğrencilerine yönelik yaz dönemlerinde kamuda çalışma imkanı sunacak müjde İŞKUR’dan geldi. KUR aracılığıyla geçici olarak işe yerleştirilecek. Sosyal Çalışma Programı (SÇP) olarak bilinen proje İŞKUR. Sorusu üniversite öğrencileri tarafından merak edilen bir konu oldu.


KUR’dan üniversite öğrencilerine yaz işi imkanı sunuldu. KUR’un bu programıyla üniversite öğrencileri yaz aylarında hem sosyalleşme hem de para kazanma imkanı kazanacak. Sosyal çalışma programı kapsamında üniversite öğrencileri kamu kurumlarında görevlendirilecek. KUR üzerinden yeni ilanlar bekleniyor. KUR kaydının aktif olması için ise iş arayan profilinde yer alan meslek ve öğrenim bilgilerinin doldurulması zorunludur.


Meslek bilgisi varsa bir meslekle doldurulabileceği gibi “Öğrenci (Lisans)” ya da “Öğrenci (Ön lisans)” şeklinde giriş. Programa katılmaya hak kazanan üniversite öğrencileri her bir gün için. KUR Nevşehir İl Müdürlüğü, üniversite öğrencilerine yönelik özel sosyal çalışma programı (SÇP) düzenleyecek.


KUR’dan Üniversite öğrencilerine sosyal çalışma programı. KUR güzel bir olaya imza attı. KUR tarafından düzenlenecek olan sosyal Çalışma Programları üniversite öğrencilerine yaz tatili süresince iş imkanı sağlayacak. Programdan, yaşını doldurmuş tüm üniversite öğrencileri faydalanabilmektedir.


Ancak, açık öğretim, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya program süresinde dersleri olan, staj yapan, başka bir işte çalışan, kısa vadeli sigortalılığı bildirilenler bu kapsam dışında kalacaktır. Söz konusu Kanun iş ve işçi bulma aracılığı yapan özel büroların yasaklanmasını ve bu hizmetin kamu tekelinde yapılmasını sağlayacak İş ve İşçi Bulma Kurumunun üç yıl. KUR, öğrencilerin yaz aylarını hem verimli geçirmesi hem de para kazanabilmeleri için yeni bir projeyi hayata geçirdi.


Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabileceği Program için başvuruların İŞKUR’un internet sitesi üzerinden kabul edileceğini duyuran Selçuk, “Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 6TL. Daha önce sadece açıköğretimdeki öğrencileri kapsayan programın artık tüm üniversite ve lise öğrencilerini kapsaması hedefleniyor. Yaz aylarında gerçekleştirilecek uygulama ile ay arasında değişecek. Türkiye İş Kurumu üniversite öğrencilerine günlük cep harçlığı ile sosyal çalışma alanlarında iş imkanı sunacak. Program sayesinde öğrenciler hem mesleki deneyim kazanacak, hem günlük ödemelerini alacak hem de toplumsal faydası olan işlerde çalışma imkanı bulacak.


Üniversite öğrencileri için işkur

Dersleri devam eden ve zorunlu staj yapanlar dahil edilmeyecektir. Bu konu ile ilgili geniş açıklama internet sitemizde ilan edilmiştir. Sene içinde okuldaki eğitimine devam eden öğrenciler yaz aylarında ise çalışıyor. TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde bin TL.


KUR Manisa’dan yapılan açıklamada, üniversite öğrencilerine yaz tatili boyunca sosyal çalışma programlarına katılarak gelir kazanabilecekleri bildirildi. Açıköğretim, Yüksek Linans ve doktora öğrencileri hariç aktif öğrenci kaydı olan herkes başvurabilecek. Programda toplumsal faydası olan işlerde çalışabilmeleri ve mesleki niteliklerini. Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Büyük Program sayesinde üniversite öğrencileri yaz tatillerinde, hem cep harçlıklarını kazanacaklar hem de programın asıl amacı olan takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim. Sadece yaz tatillerinde gerçekleştirilecek sosyal çalışma programları, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında en fazla ay süreyle gerçekleşecek.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da katılımıyla gerçekleşen kura çekilişinde işbaşı yapacak olan üniversite öğrencileri belirlendi. Süreci İŞKUR’la birlikte yürüten Bakanlık konuyla ilgili detayları da aktarmıştı. Başvuruların İŞKUR’un internet sitesi üzerinden kabul edileceğini duyuran Bakan Selçuk,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar