10 Temmuz 2019 Çarşamba

Denizli kale gezilecek yerler

Denizli şehri, yüzölçümü: 11. Küçük küçük evciklerin suların geçtiği yolların üzerlerinde boy gösterdiği ve hemen yanınızda akan şelalenin oluşturduğu göletten balık seçip yiyebildiğiniz, kahvaltısı olabildiğince büyük ve güzeldir bu güzel mekanın. Baklan Başparmak Dağı Arkeolojik Yerleşim Çal Kısık Kanyonu Çal Sakızcılar Asmaaltı Şelalesi Çal Kumral Mesireliği Çal. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan pamuk tarlasını andıran travartenler sizi şaşırtır ve gözlerinize inanamazsınız. Aynı yol takip edilerek Muğla yönünde km sonra batı yöndeki Tabae Örenyerine gelinir.


Denizli kale gezilecek yerler

Pamukkale Travertenleri. Cami örenyeri içindedir. Tarihi Eserler ve Antik Kentler Tabea Antik Kenti. Doğal bir kale görünümünde olan Tabae Antik Kenti, Büyük İskender’den sonra Anadolu’da kurulan ilk kentlerden biridir.


Tabae kenti Hellenistik dönemden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sıcak su burada travertenlerin katmanlarına dökülerek çeşitli çökelmeler yapar. Kalsiyum ve hidrokarbonatça oldukça zengin olan bu sıcak su, 3derecededir ve havayla temas.


Denizli kale gezilecek yerler

Arazi genel olarak engebeli ve dağlıktır. Bu bölgede göreceğiniz tarihi yapılar hamam, şehir binası, kale, surlar ve bir takım kalıntılardır. Tarihindeki bir çok deprem ve savaşlara rağmen halen varlığını korumaktadır.


Günümüzde bölgede halen kazı çalışmaları yapılmakta olup, yerli ve yabancı turistler tarafından bu köklü tarihe sahip olan gezi noktasının bir hayli rağbet gördüğü söylenebilir. Be the first to comment Leave a Reply Cevabı iptal et. Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız. Tamamen doğal oluşuma sahip kanyon, mahalli halk tarafından Arapapıştı olarak biliniyor.


Sahip olduğu bu özelliklerinden dolayıdır ki o keşfedilmesi gereken gerçek bir Akdenizlidir. Kıbrıs’taki tarihi zenginliklerin ve Kıbrıs ta gezilecek yerler listemizin çok önemli bir bölümü, Kıbrıs’ın kuzey bölgesinde bin yıllar boyunca birikim sağlamış. Beşparmak Sıradağları üzerine inşa edilmiş en muhteşem kaleler, farklı dinlere. Eğer sizde bir hafta sonu kaçamağı yapayım diyorsanız programınız aşağı yukarı aynı olacaktır. Burada öncelikli olarak görmeniz gereken yerleri yazdım tabi bazı öneriler de sıraladım.


Seviyorum ben böyle nesilden nesile geçen işletmeleri, lezzetleri her daim kalıcı oluyorlar ve lezzetlerinden hiç bir zaman ödün vermiyorlar. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmiştir. Ancak antik kentte Lidya, Pers ve Helenistik dönemlere ait bir kalıntı veya bilgi bulunmamaktadır. Bu daha çok zamanınızı planlamak ile ilgi bir durum. KIBRIS’TA GEZİLECEK YERLER Girne’de Gezilecek Yerler.


Tripolis hamamı, Tripolis şehir binası, kale ve surlar, nekropol kalıntıları bulunmaktadır. Tarihe yolculuk yapmak için Tripolis Antik Kenti’ ni gezebilirsiniz. Adalet Parkı Adalet Parkı eşsiz güzelliği ile gezilecek yerler arasında ön plana çıkmakta. Adalet Parkında gezilip görülmesi gereken havuzlar, konser alanı, futbol sahaları, restoran, dinlenme ve eğlence alanları mevcut.


Frontinus Caddesi: metre genişliğindeki bu cadde. Hierapolis Antik Kenti Gezilecek Yerler. Rize gezilecek yerler hakkında bildiğim her şeyi anlattığıma göre artık gönlüm rahat bir şekilde başka yazılarıma, gelecek gezi planlarıma odaklanabilirim. Ama inanın bana Rize’ye gidip, yukarıda saydığım yerleri ziyaret ederseniz ömrünüze ömür katar, Rize’ye siz de hayran olursunuz. Biz kocaman bir hamburger ve müthiş bir pizza yedik.


Denizli kale gezilecek yerler

Kale Nerede Hangi Şehirde? Ana Sayfa Yazarlar Video Galeri Foto Galeri Gazeteler Karikatürler Sayfalar Künye İletişim Sitene Ekle. Savaşları’na ev sahipliği yapmış bu şehirde tarihi kalıntıları ziyaret edip şehitlerimizi anmak, her Türk bireyinin önemli bir görevidir. Bu yüzden Çanakkale gezilecek yerler listemizi tarihi ve doğal yerler olarak ikiye ayırma gereksinimi duyduk.


Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Uşak’ta Gezilecek Doğal Güzellikler Ulubey Kanyonu. Türkiye de Gezilecek Tarihi Yerler Listesi- 1Adet Tarihi Yer. Türkiye, tarih açısından birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür kokan ülkelerden biridir. Ayrıca en güzel tatil yerlerini içinde barındıran ülkemiz, Türkiye tarihi yerler bakımından oldukça zengindir.


Gerek devlet desteği gerekse özel desteklerle birlikte bugün Türkiye’de birçok kazı. Amasra Gezilecek Yerler Listesi. Konaklama için ilçede faaliyet gösteren çok sayıda otel ve pansiyon seçeneği arasından tercih yapabileceğiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar