29 Temmuz 2019 Pazartesi

Localhost phpmyadmin giriş

Phpmyadmin giriş şifresi nedir? Wamp Server nasıl başlatılır? Bilgisayarda sanal makine nasıl kurulur sorularının cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz?


Local host olarak Wampserveri kurdum. Giriş yaptığınızda sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Get without the ads. Skip trial month free. Unsubscribe from dılo abinin yeri?


Bu yüzden phpmyadmin kullanıcı adı ve daha önce belirlediğiniz MySQL şifresiyle giriş yapın. Bu phpMyAdmin kullanıcı arayüzüne kolay bir çözüm için phpmyadmin kullanıcısına bazı izinler vermeniz gerekiyor. Suhosin-Patch Server at localhost Port hatasını veriyor. Walla aynısı bendede oluyo wamp kurdum kullanıcı adı ve şifre istiyo.


PHPmyadmin standart olarak root şifresi ile ya da veri tabanı şifresi ile çalışır. Eğer root şifresi ile çalışıyorsa root şifreniz ile girebilirsiniz. Veritabanı şifreniz ile giriliyorsa başka bir veritabanına bağlanmayı deneyin. MyAdmin is a free software tool written in PHP, intended to handle the administration of MySQL over the Web. MyAdmin supports a wide range of operations on MySQL and MariaDB.


MySql Yardımı ile Çoklu Veri Tabanı Yönetimi Yapılabilen Ücretsiz Bir Araçtır. Burada MySQL oluşturmak ve girişlerde kullanacağınız şifre oluşturuyoruz. Kullanıcı adı Root ve oluşturduğunuz şifre ile giriş. Bir çok kişi kurulumları bilmediği için easyphp veya phptriad gibi otomatik olarak kurulumu ve ayarları yapan programlar kullanmak zorunda kalıyor.


Localhost phpmyadmin giriş

Tabi bu programların da dezavantajları var. Kurulumu istediğiniz gibi yapamıyorsunuz. Bilişim bölümlerinde okutulan internet programcılığı dersi için PHP öğrenmek isteyenleri sitemize bekliyoruz. Bu yazılımları bilgisayarınızda çalıştırmak (windows) için birçok paket bulunur.


Aynı şekilde mysql sunucusuna bağlanmak için de ayarlamış olduğumuz parola geçerli olacaktır. Kendi Ücretli HostDomain işlemlerinizde kullanacağınız yol ile aynıdır. Yeni sürümü indirdim ve phpmyadmin dizin yolunda gerekli düzenlemeleri yapıp gerekli dosya yoluna kopyaladım. PhpMyAdmin root şifresi resetleme (değiştirme, sıfırlama) nedir?


Localhost phpmyadmin giriş

Sorunum Bu kez phpmyadmin girişinde parola sıkıntısı yaşıyorum ve giremiyorum. Eski sürümdeki phpmyadmin e girişe herhangi bir parola koymadım sadece ROOT kullanıcı adıyla giriş yapıyordum. Bunlardan bi tanesi zamanında benide uğraştıran phpmyadmin şifresinin bilinmemesi. Hazır script kurarken yada bi script yazarken config dosyasına bi şifre girmek gerekiyo ama şifre yok ortalıkta :) XAMPP. Ubuntu platformu üzerinde phpMyAdmin kurulumunu nasıl yapacağınız konusunda bilgilerimi paylaşacağım.


Konsoldan mysql komutları çalıştırabileceğiniz gibi phpMyAdmin size ciddi bir kullanım kolaylığı sağlayacak olan bir projedir. MyAdmin’e giriş yapmaya çalıştığınız zaman panel gelmiyor. Boş bir ekranla baş başa kalıyorsunuz.


Bu derste bunu nasıl yapacağımızı öğreneceğiz. MySQL veritabanını yönetmek için, HeidiSQL, Navicat, MySQL Workbench gibi başka araçlar da kullanabilirsiniz. Sıkıştırılmış klasör içinde bulunan dosyaları açarak web sunucusu klasörüne (apache web sunucusu için htdocs klasörü) kaydetmek yeterlidir. Bugün PHP ile ilgili ilk yazımızda, PHP dosyalarını kendi bilgisayarımızda çalıştırabildiğimiz AppServ’ün kurulumu ve kullanımından bahsetmeye çalışacağım… Bu program kendi bilgisayarımızı bir sunucu olarak kullanabilmemize olanak sağlar. Ancak tanımlı olan şifre ile mysql şifreniz birbiri ile eşleşmiyor.


Artık daha sağlıklı bilgiler içerir :) phpMyAdmin, web ortamındaki MySQL veritabanlarını basit bir şekilde yönetmek için PHP Programlama Dili ile yazılmış ücretsiz bir araçtır. Merhabalar, eğer ubuntu ile phpmyadmin kullanmaya çalışıyorsanız büyük ihtimal bu gibi hatalar almışsınızdır. Bu konuda ben türkçe kaynak bulamadım. Yapacağımız işlem phpmyadmin root olup kullanıcı hesabı açmak ve buna veritabanı oluşturmak. Localhost olarak kurduğum Appserv ile kurduğum php-mysql-phpmyadmin düzgün çalışıyor.


Localhost phpmyadmin giriş

Ekran düzgün ve şifre bölümüne geldim. Eski şifre ve kullanıcı adını girdim. Localhost’ta PHP dosyalarını çalıştırmak için sanal bir sunucu kurmamız gerekiyor. Fakat database bir türlü giremiyorum.


Size kalansa sadece programı kurmak. Biz localhost için hazırlanmış EasyPhp Programını kullanacağız. Resimde gördüğünüz üzere phpmyadmin kısmına giriyorsunuz.


Bu eğer değiştirmemişseniz default olarak kullanıcı adı root’tur. Onun icin xamp vs localhost kurmaniz gerekir” Yanlış bilgi. IIS zaten windows localhostudur.


IIS te mysql kullanmak isteyen öncelikle mysql serverı indirip bilgisayarına kuracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar