17 Ocak 2019 Perşembe

Parsel sorgulama

MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ Yürürlükteki Yönergeler (Genelgeler). Parsel Sorgulama Uygulamas. Tapusor ile parsel sorgulama işlemlerinizi yapmak için il, ilçe mahalle ve ada parsel numarası bilgilerini giriniz. E-devlet ile parsel sorgusu yapmak için Tapu ve Kadastro Bilgi sistemine kayıtlı olmak gerekmektedir. Bu sisteme kayıtlı olmayan vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden sorgu yapamayacaktır.


Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait haneli özel bir numaradır. Tapu parsel pafta sorgulama ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Arsa ve arazi sahibi olan kişilerin parsel sorgulama işlemleri artık çok kolay bir hale getirildi. Toplam 1parsel sorgulama haberi bulunmuştur.


E- DEVLET PARSEL SORGULAMA HİZMETİ. E-Devlet üzerinden tapu kadastro sorgulaması yapabilmek için özellikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmanız gerekmektedir. Android telefon ve tablet üzerinden kriterlerinizi girerek istediğiniz arazi hakkında bilgilere kolaylıkla ulaşabileceğiniz uygulamayı kullanmak için üyelik. Bu hizmeti kullanarak, Tapu Sicil Müdürlüklerinde TC. Kimlik Numaranız ile kayıt altına alınmış taşınmazlarınızın detaylarına erişebilirsiniz.


Bu sitede sunulan veriler bilgilendirme amaçlıdır. Resmi işlemlerde kullanılamaz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan sorgulama sistemi sayesinde vatandaşlar, kuruma gitmeye gerek duymadan ilgili işlemlerini sistem üzerinden görebilmektedir. E- imar sayfasında sorgulama yapacağınız taşınmazın ilini ve ilçesini harita üzerinden veya ilgili sayfada oluşturulan sekmeden seçtikten sonra otomatik olarak ilgili belediyenin E-İmar sitesine (var ise) aktarılıp ada parsel bilgilerinizi girerek ilgili tapunun imar durumunu öğrenebilirsiniz. Kamu sektörünün internet ile entegre olmasıyla birlikte daha önce Kamu dairelerine giderek uzun zaman harcanan işlemler artık dakikalar içinde sanal ortamda gerçekleştirilmektedir.


Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden parsel sorgulama yapabilmek için arsa ve tapu bilgileri gibi birtakım bilgilere sahip olmak gerekmektedir. Arsa ya da arazi sahibi olanlar ya da olacaklar için çok önemli bir hizmet Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet ortamında veriliyor. Kişiler, satın almak istedikleri parsel ile ilgili detaylı bilgilere internet üzerinden ulaşabilmekte, çok pratik bir şekilde istenen bilgileri girerek parselin yerini, pafta bilgilerini, tapu konumunu görebilmektedir.


This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Tapulu bir mülkünüze ait ada ve parsel bilginizi, internetten sorgulamanız mümkün. Her geçen gün gelişen teknoloji yaşamın her alanında çok.


Artık gün içerisinde devlet dairelerinde gerçekleştirmekte olduğunuz tüm işlemleri internet siteleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Gerek kurumların kendi bünyelerinde, gerekse de E-Devlet sistemi üzerinden sağlanan kolaylıklardan biri de parsel sorgulama işlemi. Günümüzde arsa ve parsel bilgileri internet üzerinde online parsel pafta sorgulama ekranı üzerinden. Türkiye’nin tüm parselleri artık internette.


Parsel sorgulama

Osmanlı’dan günümüze kadar olan milyondan fazla parselin tüm bilgileri ücretsiz sorgulanabilir. Yazımızın en alt kısmından parsel sorgulama yapabilirsiniz. Yapılan başvuruya bağlı işlemin aşamalarının durumunu gösterir.


Rehber Uygulamasına Hoşgeldiniz! Bu bölümü kullanarak harita üzerinden bir yeri seçip, hakkındaki detayları görüntüleyebilirsiniz. Kimlik numarasını ve Dask poliçe numarasını doğru olarak girmelisiniz.


Burada sorgulama yapmak için üç seçeneğimiz var. Her bir bölüme parsel adı verilmektedir. Bir parsel bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye hatta devletlere de ait olabilmektedir. Vatandaşlar parsel sorgulama uygulaması sayesinde bir kaç bilgiyi parsel sorgu ekranına girerek ada parsel sorgulama sı yapabiliyor.


Girilen koordinat değerlerine göre sorg. Map Data: Yildirim Belediyesi, Esri Imagery. Tapu Müdürlüklerine yapılan başvurunuzun işlem Aşamalarını sorgulayıp durumunu öğrenebilirsiniz.


Parsel sorgulama

MEGSİS parsel sorgulama ! Buna bağlı olarak daha önce sunduğumuz makrolar ve çözüm yöntemleri de değişiyor. Bu parsel ile ilişkili bir imar uygululama süreç bilgisi bulunamadı. Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar