25 Ocak 2019 Cuma

Bencil insan ne demek

Bencil insan ne demek

Insan coluguna cocuguna esine bencil olursa onlarin hayati burnundan geliyor iste bencil insan hemen hemen hicbiryerde saglikli veya olumlu düsünemez cok merhametsizlerdir ben buna sahit oludum uyarmaya kalk bin pisman ederler utanmalarida yok bunlarin arsizlardir benim bahsettigim insanlar bencilligin ileri derecesindeki insanlar bencilligi yüzünden insana hayati dar edeni allah islah. Sonra da gerçek bencil örneğini masaya yatırırız #128521; Haksız yere bencillikle suçlanmak: En basit örneği, çiftlerden birinin, diğerine zaman ayırmak istemediği bir günde cereyan edebilir. Türkçe İngilizce sözlükte anlamı selfish. However, his girlfriend is selfish and hardly worries about Brian.


Ancak, onun kız arkadaşı bencil ve neredeyse Brian hakkında hiç endişelenmez. Angelica Pickles is very selfish. My brother-in-law is really egotistical. Mustafa Melih Kandıra tarafından 04. TDK Türk Dil Kurumu Gayrı Resmi Sözlüğü.


Bu öyle bir açgözlülüktür ki, sonu gelmez bir. Egoist ile bencil farklı şeylerdir. Egolarım var derken kendimi düşünmelerim var demek mi istiyosn? O sadece kendisi için sever, zora geldi mi de kaçar.


Bu soruyu sorabilmek oldukça önemli, çünkü ancak “ Ben şu anda ne istiyorum? ABD’de insan hakları alanında. Nefes alamazsın, tek kelime bile konuşamazsın.


Birileri gelirde halini hatırını sorar diye beklersin, geldiklerinde ise seni hiç düşünmediklerini bilirsin. Kendi mutsuzsa herkesin mutsuz olmasını ister. Hep bana mantığı ile hareket eder. Vermekten çok almayı bilir.


Bencil insan ne demek

Ne zor gününüzde ne iyi gününüzde onu etrafınızda göremezsiniz. Mutlaka kendisiyle alakalı bir şeylerin peşindedir. Her insanın bir dünyası vardır. Dünyaları da kendileri etrafında gelişirler. Yani insanlar olması gerektiği oranda kendilerini düşünürler.


Peki sonradan mı bencil olunur yoksa bencil mi doğulur? Machiavelli, insan doğasını kötü ve bencil olarak tanımlardı. Neden üzgün olduğunu öğrenmemiz gerek. Bizimle oyun oynamasını isteriz.


Ama içeri girmemize izin verirse isteyebiliriz sadece. Uyanınca da pencerede oturur ve bahçesinin güzelliğini seyredermiş. Kendini sevense “herkesle birlikte ben” der çünkü içinde sevgi vardır ve bu tüm insanlığa pozitif bakmasına yol açar.


Kendini seven insan çevresindekileri de seven, saygı duyan, özgüveni ve özsaygısı olan bireydir. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve birçok dilde anlamı. Hepimiz bencilliğe olumsuz bir özellik olarak bakarız.


O sevmek için mükemmeli seçmiştir, yani kendisini? Anladığım kadarıyla biraz vurdumduymaz oluyor insan, biraz bencil. I understand that some people are. Peki insan doğuştan bencil,paylaşımcı veya başka diğer özellikler ile doğar mı ? Bencilik öğretisine inanan. Bunu söylemek bilimselliğe aykırı ve dogmatiktir.


Kendi dışında kimseyi düşünmeyen, kendi çıkarlarını herkesin çıkarlarından üstün tutan kişiler için kullanılan bir sıfattır. Tam bir baş belası duygudur bencillik. Bağları kopartmak kolay değildir ve hemen hemen her ilişkide birilerinin yaralanmasına neden olabilir. Oysa Allah’ın bu kadar nimetleri insanlar için hazırlaması, yeryüzünü bin bir çeşit nimetlerle donatılmış bir sofra halinde sergilemesi, onun kullarına, yaratıklarına, sanatına ne kadar değer verdiğini ve sonsuz rahmetini göstermektedir.


Egoizmin en saf şekli çocuklarda görülendir. Her şey benim için olmalı düşüncesiyle hareket edilen bir dönem olan çocuklukta iyi bir eğitim alınmazsa ileride bencil bir insan olunmasının temelini oluşturabilmektedir. Bu nedenle en bariz egoist olma yolu aile ve ailenin verdiği eğitimdir.


Bu kavramlar birbirine aykırı gibi görünse de, gerçek Ben ve Benlik birlik ve beraberlik için olduğu zaman gerçek bir Ben ve Benliğe kavuşuyor. Bir insan Ben olmayınca da bir kimlik sahibi olamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar