23 Nisan 2018 Pazartesi

Siber ataklara karşı önlemler

McAfee Ülke Yöneticisi İlkem Ozar, boyut değiştiren siber atakları ve bunlara karşı alınabilecek önlemleri paylaştı. Artık güvenliğin sadece yazılım olması yeterli değil. ABD şirketlerinin ve devlet kurumlarının internet sitelerine düzenlediği siber ataklar üzerine Devlet Başkanı. McAfee Türkiye Ülke Müdürü İlkem Ozar yanıtladı: Boyut değiştiren siber ataklara karşı ne gibi önlemler alınmalı?


Ozar, “Kurumların çok daha ciddi ve gelişmiş güvenlik sistemlerine ihtiyaçları var. Bir bilgisayarı ya da tableti korumak için bir anti virüs programı yeterli olabilir. Anti virüs programları imza bazlı çalışırlar. Boyut Değiştiren Siber Ataklara Karşı Ne Gibi Önlemler Alınmalı? Firmalar Siber Ataklara Karşı Ne Gibi Önlemler Almalılar?


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız. Siber risk planının oluşturulması: İç ve dış siber tehditlere karşı mücadele edebilmek amacıyla, şirketin uğradığı finansal zararlardan kar kaybına, veri kaybı sebebiyle oluşan masraflardan siber risk uzmanlarının sunduğu hizmetlere kadar tüm masraf ve zararları teminat altına alan tam ve kapsamlı bir siber risk. Ozar, “Firmaların entegre çözümler alması lazım. Mutlaka bu entegrasyona, ortak yönetime, ortak raporlamaya ve otomatik aksiyon alabilen sistemlere bakmaları lazım.


Yani diyelim ki gece saat 4’te sistemlerden bir tanesi olmaması gereken bir datanın çok. Bu nedenle ulusal güvenliği siber güvenlik alanında sağlamak büyük önem taşıyor. Başta enerji dağıtımı gibi kritik altyapıların siber güvenliğini sağlamak gerekiyor. Bu da ancak siber ataklara karşı sektörler ve ülkeler genelinde kurulacak stratejik iş birlikleriyle mümkün olacaktır.


Siber Suçlulara Karşı Birlikte Çalışmamız Şart! Innovera tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen SHIELD Konferansı, siber güvenliğe yön veren birbirinden. Anonymous Ve Siber Terörde Yeni Yöntemler.


Türkiye son birkaç gündür yaşanan siber savaşı konuşuyor. Bu önlemler yalnızca teknolojiyle ve saldın anıyla sınırlı olmamalı, süreç geniş bir alanı kapsamalı” diyor. Kayganacı, “Siber ataklara yönelik gerek güvenlik, gerek sigorta çözümlerinden faydalanmamak, şirketlerin finansal ve daha da önemlisi itibar kaybı. Siber saldırılara karşı sigorta teminatı geldi. Başta CIO ve CRO’lar olmak üzere C-Takımı siber ataklara karşı her türlü önlemi alıyorlar.


Global sigorta devi ACE Group da uzman kadrosuyla siber risklere karşı çözümler geliştiriyor. Orta Doğulu turistlerin yeni. DNS sunucularının ataklara karşı risk taşımasının temel nedeni saldırganların public yani genel DNS sunucuları kullanarak Amplification DNS Flood saldırılarını gerçekleştirmesidir. Bu saldırı ile hedef kullanıcının DNS sunucusunda ciddi bir bant trafiği yaratılmaktadır. Siber Güvenlik Operasyonları Merkezi Nedir?


Her gün yeni siber tehditler ortaya çıkmakta ve bu tehditler kurum ve kuruluşları etkilemektedir. Kurumların bu tehditleri beklemek yerine, bu tehditlere karşı ne tür önlemler alınması gerektiğine dair bir süreç oluşturmaları zorunluluk haline gelmiştir. Bir siber güvenlik olayı oluştuğu zaman, müdahale etmek (reaktif) zor. Tina Kamu Siber Savunma Operasyon Merkezi modelinin içerdiği teknolojilerin, lisansların ve donanım özelliklerinin anlatıldığı bölümdür.


SOME çalışmaları desteklenmiş olur. Siber suç artışı teknolojinin gelişimiyle doğru orantılı Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. Baturalp Pamukçu, teknolojiye olan bağımlılığımız arttıkça, bilişim teknolojisi altyapısından kaynaklanan aksamaların ve siber ataklara maruz kalma riskinin de doğru orantılı olarak arttığını ifade etti. Fakat şimdiye kadar bu cihazlara karşı yapılan siber saldırılar herkesi endişe içinde bırakıyor. Eğer doğru önlemler alınmazsa, IoT cihazları şirketlerin BT güvenlik sistemlerini tehlikeye sokabilirler.


Yapılan bu uyarı mesajını bir “siber savaş sebebi” kabul eden grup karşı ataklara başladı. Siber güvenliğin geleceği SHIELD konferansı ile masaya yatırıldı. En fazla aranan siber suçludan güvenlik tavsiyeleri. Bunu daha iyi anlayabilmek için son yıllarda dünyadaki İnternet kullanım oranlarındaki artışa bakmakta fayda var.


Dünya nüfusu, 38339kişi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar