6 Nisan 2018 Cuma

Belediye kedi aşısı

Belediye kedi aşısı

Sahipli hayvanlara sadece kuduz aşısı yapılır. Belediye’den Kedi ve Köpeklere Ücretsiz Aşı. Merkeze bağlı mahallelerde, envanter çalışmaları geçtiğimiz yıl yapılan ve kayıt altına alınan sahipli ve. Hemde steril sağlıkl bir ortam. Kuduz ve kist aşısı da yanında ücretsiz.


Merhaba, Ankara belediyesi sahipli hayvanlara da ücretsiz kuduz aşısı yapıyor diye biliyorum. Ben de veterinerimizden çok memnunum fakat öğrenciyim v. Sağlık Bakanlığı onaylı uzun süre etkisini gösteren ilaçlarla yürütüyoruz. Komik oluyorsunuz bilmeyince ayda bin lira kazanırdı yanında çalıştığım bir hekim bin lirası kendine. Veteriner hekim giderleri mi ! Bir kaç ay öncesinden bahsediyorum.


Mikroçiplenmiş ve ilk kuduz aşıları yapılmış kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarına ait kimlik. Tedavisi tamamlanmış kedi ve köpekler kısırlaştırılır, işaretlenir (köpek ise küpe, kedi ise sol kulaklarına küçük bir çentik atılır) kuduz aşıları, iç parazit ilaçları yapılır ve alındığı adrese bırakılır. Hatta evden çıkmayan bir kedi (özellikle kedi diyorum, çünkü sürekli kendini temizleyen bir hayvandır) bizlerden çok daha az mikrop taşıyor.


Aşı: Müdürlüğümüzce kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı ve köpeklere de ayrıca karma aşılar yapılmaktadır. KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN AŞININ ÖNEMi Minik dostlarımızın sağlığı için koruyucu uygulamalar yapmalıyız. Geçici bakımevimizde, kedi köpek gibi sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi, ekiplerce yemek fabrikalarından toplanan fazla yemekler, hayvan severlerimizin, ziyarete gelen minik öğrencilerimiz ile vatandaşlarımız tarafından gönüllü olarak verilen ve kurumumuzca da temin edilen kuru mamalar ile sağlanmaktadır.


Tüm veteriner hekimler bu sistem sayesinde muayene öncesi mikroçip kontrolü yapacağından sistemde kayıtlı kedi ve köpeğin sahip bilgilerini görüntüleyebileceklerdir. Mikroçipi olan kedi ve köpeklerin kayıp ya da çalıntı durumları ekranda çıkacağından veteriner hekim, hayvanın gerçek sahibine. Açıklamada, ‘Aşı kartı bulunmayan kedi ve köpeklere uygulamaların ardından aşı kartı düzenlenecek” denildi. Konumuza dönersek, kedi tırmalaması ile kuduz bulaşma riski gerçekten de yok denecek kadar azdır ve ülkemizde kedi tırmalaması nedeni ile kuduz olmuş insan kaydı da yoktur. Kedi tırmalaması ile kuduz bulaşması birçok koşulun aynı anda bir araya gelmesi ile mümkün olabilir ve bu koşulların bir araya gelmesi hemen hemen imkansızdır.


Satılık yavru kedi satış fiyatları ve sahibinden ücretsiz cins kedi sahiplendirme ilanları bulabileceğiniz güncel harika bir site Kedipet. Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre sahipli köpekler de belediye tarafından kayıt altına alınıyor. MALİ HİZMETLER BANKA BİLGİLERİ. Yıl içerisinde kuduz aşısı kampanyası yapılarak evcil sahipli ve sahipsiz hayvanlar ( köpek ve kedi) kuduz hastalığına karşı her yıl aşılanmaktadır.


Kampanya dışında polikliniğe vatandaşlar tarafından getirilen kedi ve köpekler ile kısırlaştırma işlemine tabi. Ancak belediyelerin kedi kısırlaştırma fiyatlarının bütçenize daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Cuma gününe kadar açık kalacak çadırda aşı yaptıranlara bir kap mama da hediye ediliyor. Temmuz tarihine kadar sürecek kampanyada i evcil hayvanlara ücretsiz olarak kuduz aşısı yapılarak hastalık riskinden uzaklaştırılacak. AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİKSPOR.


Belediye kedi aşısı

Kedi ve Köpeklerde Aşı Takvimi Sahiplendiğimiz kedimizi ya da köpeğimizi büyütürken ilk yaşadığımız heyecan aşılama dönemidir. Uzun bir ömrün sigortası sayılan kedi ve köpek aşıları minik dostlarımızı bir ömür korumaya yönelik uygulamalardır. Keşan’da kuduz aşısı olmadığı iddiası.


Kedi Köpek Evcil Hayvan Barınağı Telefonu ve Adresi: Yüzüncüyıl Mh. Bunun da ötesinde, serbest yaşayan kediler ve mali gücü olmayan kedi sahipleri için belediye veterinerlikleri, kar amacı. Bakım evinde bulunan adet kedi ve 1adet köpek sahiplendirildi.


Belediye kedi aşısı

Bir hafta gibi kısa süre içinde 2kedi ve köpek kuduz virüsüne karşı aşılandı. Aşılanan hayvanları işaretliyor. Kampanya kapsamında sahipli ya da sahipsiz ayırmaksızın ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılıyor. Beldemizdeki kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapıldı Galeri 2. HepiSor › Kategori: Sağlık › Sokaktan sahiplendiğim kediye hangi aşıları yaptırmalıyım?


Olumlu Oyla Olumsuz Oyla Ünal ay önce sordu Merhaba sokaktan yavru kedi buldum başında bir saatten fazla bekledim annesi yoktu sahiplendim yaklaşık aylık sanırım. Handan Toprak Benli, “Minik hayvan dostlarımızı kuduz hastalığından korumanın en etkili yolu kuduz aşısı yaptırmaktır. Zoonoz hastalıklar ile mücadele kapsamında özelikle sokak hayvanlarına yönelik paraziter mücadele ile kuduz aşısı yaparak önleyici tedbirlerin alınması, Kurban satış ve kesim yerlerinin denetlenmesi, vektör mücadele hizmetlerinin verilmesi, gıda iş yerlerinde ruhsat ve hijyen denetim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar