25 Temmuz 2017 Salı

Deveci armudu ne zaman olgunlaşır

Bir armudun tüm ömründen sadece dk kadar bir süre yenmesi için en ideal zamandır. Santa maria armudu eti beyaz orta sulu ve orta lezzette bir armut çeşididir. Naşi armudu meyvesi oldukça iri, açık sarı, üzerinde benekler bulunur. Temmuz ayının ilk ve 4. Soğuk hava depolarında uzun süre muhafaza edilebilir. Bir santa maria armudunun ortalama ağırlığı 2gram civarındadır.


Kabuk rengi sarı-yeşil zemin üzerine al yanaklıdır. Siz müşterilerimizinde istek şikayet ve önerileri sayesinde yapmış oldugumuz işi dahada kaliteli bir hale getirmek için tüm gücümüzle. Deveci armut çeşidi iriliğinin desteğiyle yüksek meyve hasadı.


Erwinia (ateş yanıklığı)bakteriyel hastalığına duyarlıdır. Mükemmel yeme kalitesine sahip olup soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilir. Ekim ayının ilk haftasında hasat edilmektedir.


Williams, Akça tozlayıcı olarak kullanılır. Zaman zaman meyve iriliği 7gr. Hazırlanan bu esere emeği geçenlere teşekkür eder, üreticilerimize kalıntısız, sağlıklı ürün ve bol kazanç dilerim. Kültür armudu bütün dünya üzerinde elma kültürünün yayıldığı hemen her yerde yetiştirilmektedir. Böylece çiçekler açıldıkları zaman ağaçta yapraklanma da olur.


Formasa ile aynı anda olgunlaşır. Kabuk koyu mor renkli, çok puslu ve caziptir. Meyve sapı kısa ve kalındır.


Antik Roma zamanlarından beri armut, hepimizin sevdiği, lezzetli bir meyve olmuştur. Fakat pek de olgunlaşmamış bir armut için aynı şeyi söyleyemeyiz. Elinizdeki olgunlaşmamış armutlardan maksimum verimi ve lezzeti alabilmek için bundan sonraki adımları takip edebilirsiniz. Rengi yeşil ile sarı arasındaki tonlarda olan bu meyve sonbahar ve yaz aylarında olgunlaşır ve lezzetlenir. Yaklaşık çeşidi olduğu söylenen armut, taze meyve olarak tüketildiği gibi, pekmezi, reçeli, marmelatı da yapılabilir.


Erkenci olması nedeniyle talep görmektedir. Ankara armudu verimli bir çeşittir. Naşi Japon armudunun 6saat soğuklama süresine ihtiyaç duyar. Kültür armudu, bütün dünya üzerinde elma kültürünün yayıldığı hemen her yerde yetiştirilmektedir. Akdeniz’in sıcak iklimli bölgelerinde de önemini korumaktadır.


Bu türü kökenlerinin, Doğu ( oriental ), Batı ( occidental ) oluşuna göre iki büyük grup içerisine toplamak mümkündür. Doğu armutlarının asıl köken alanı Çin, Mançurya, Kore ve Sibirya teşkil eder. Ağaç budama mevsimi, budanacak ağacın türüne göre değişiklik göstermektedir.


Budama işlemi, ağaçlardaki dal ve yaprakların daha kuvvetli büyüyebilmesi, ürünlerin daha kaliteli olması ve ağaçları eski kuvvetine kavuşturması gibi sebeplerle yapılmaktadır. Bununla beraber toprak ne kadar derin, geçirgen, sıcak ve besin maddelerince zengin olursa ağaçların gelişmeleri de o kadar iyi ve verimleri de o nispette yüksek olur. Quince A anacı ile aşı uyuşmazlığı gösteren çeşitler için Beurre Hardy yada Old Home armut çeşitleri ara anaç olarak kullanılmalıdır. Jule Guyot, Deveci ve Asya armutlarıdır. Dalcıklarda her zaman çiçek gözü bulunmaz.


Yapraklarözel kokulu ve aromalıdır. Bitki mart-mayıs ayları arasında çiçekaçar, meyveleri sonbaharda olgunlaşır. BEŞİKDÜZÜ, TRABZON, Turkey Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinin Ağaçlı köyünde doğdum. Yeşilköy ve Ağaçlı köylerinde okudum.


Ortaokulu Beşikdüzü'nde okudum. Beşikdüzü Öğretmen Okulu'ndan mezun oldum. Aynı yıl Gaziantep'te göreve başladım.


Gaziantep başta olmak üzere Van,Trabzon,Çanakkale,Bursa illerinde yıl sınıf öğretmenliği. Kesme çiçek ve saksı bitkisi olarak kültürü yapılan Anthurium andreanum ve Anthurium sherzerianum olmak üzere iki türü ve bunların bilinen 9çeşidi mevcuttur. Armut Yetiştiriciliği 1. Kis soğuklarına karşı elma fidanına nazaran daha az dayanıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar