7 Temmuz 2017 Cuma

Birgi evleri

Ararzi eğiminden ötürü kimi evlerde zemin katları yarı bodrum olarak toprak altında kalmış. Yakacak, yiyecek ve özellikle de zeytinyağı gibi malzemelerin konulduğu depolar, bazen de ahırların yer. Birgi’de Görmeniz Gereken Yerler 1. Ancak bu evlerden bir tanesi diğerlerinden biraz daha farklı. Bazı evler restore edilerek turizme kazandırılmış olsa da bazıları hala yıkılmak üzere gibi görünüyor.


Birgi evleri

Evlere giriş iki kanatlı ve ahşap kapılardan yapılır. Zemin katları yığma taş duvardan, üst katlar ise ahşaptan yapılmıştır. Büyüleyici konakları, şirin mi şirin evleri, tarihsel ve kültürel dokusuyla Birgi, hafta içinin ruhunuzda yarattığı karmaşıklığı çözümleyebilecek yegane bölgelerden biri. Saat Rota 1) Cuma akşamı iş çıkışı aracınıza atlayın.


Ege’nin ılık rüzgarları arasında yaşayın istedik ve sizlere sessiz, sakin, huzur. Havası tertemiz, huzur ve sakinlik arayanlar için ziyaret edilmeyi bekleyen gizli kalmış. Birgi Çınaraltı Pansiyon web sitesi. Tamamı güzel tarihi evlerden oluşan Cami Kebir mahallesinde 7yıl önce inşa edilmiş evlerin arasında,. Birgi, tarihî dokulu evleri ile tarihe de ışık tutuyor.


Türk mimarisinin vitrini olarak nitelendirebileceğimiz evlerin usta – çırak ilişkisi ile yetişen kişiler tarafından inşa ettiği biliniyor. Hürriyet Emlak, size İzmir ilinde, Ödemiş ilçesinde, aradığınız müstakil ev ilan seçeneklerini sunar. Arnavut kaldırımlı sokaklarda eski tip ev ve konaklar serbest olarak görebilir. Bazıları kollarımızı açsak iki yana yetişecekmişiz gibi duran daracık sokaklardan yürüdük.


Genelde evler eski mimarilerini koruyarak yenilenmiş. Birgi, Osmanlı mimarisini iliklerinize kadar hissettirecek evlere ve konaklara sahip. Dar sokaklarına kendinizi bıraktığınızda her adımda tarihin kokusunu içinize çekebilirsiniz. Yeni Gelin Evi, Birgi: Tarafsız yorumları okuyun, gerçek gezgin fotoğraflarına bakın.


TripAdvisor’ın interaktif haritasını kullanarak konuma ve yakındaki restoran ve gezilecek yer seçeneklerine göz atın. Konaklamanız için fiyatları karşılaştırın ve en iyi teklifi alın. Köyde oturanlar bu tarihi evlerde yaşamaktadırlar. Anadolu Selçuklu Devleti nin Sultan II. Yazın ve sonbahar aylarında nüfusu kalabalıklaşan ziyaretçileri olan bir yerdir.


Halk Evleri’nin kapatılmasıyla birlikte Okuma Odası da kapatıldı ve kahveye dönüştü. Tatil ve Gezi Leave a Comment on Müze kent Birgi. Hafta sonunu sakin ve huzur dolu bir ortamda Bozdağlar‘ın eteklerinde ve tarih ve doğa ile iç içe geçirmek için gidilebilecek yerlerden Birgi, Ödemiş ilçesinin bir mahallesi olmuş, zamanın durduğunu düşüneceğiniz bu. Yasemin Afacan ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Ana sayfaya layık gören fotoğraftürk editörüne teşekkür ederim.


Yorumlarıyla fotoğrafıma değer katan tüm fotoğraf dostlarına teşekkür ederim. Evlerin çevresi yüksek duvarlarla çevrilmiş ve varlıklı kişler evlerde iç süslemelere önem vermişler. BiletPro seyahat rehberine göz atabilirsiniz. Bozdağlar’ın serin yamaçlarında yemyeşil bir coğrafya içerisinde gizlenmiş Birgi, asırlık çınar ve ceviz ağaçlarının arasından görülebilen yüksek taş duvarlı, alaturka kiremitli, ahşap pencereli evleri ile gidilesi, görülesi şirin bir köyümüz. Bu evlerin şekillenmesinde geleneksel mimari kültürün yanı sıra bölgede hakim olan Akdeniz iklimi de önemli bir unsurdur.


Ege Bölgesi nde bol miktarda bulunan. Gölcük Yaylası ve Gölcük Gölü doğaya aşık herkesin buluştuğu noktadır. Birgi, İzmir’in kendi halinde, küçük ve sevimli köyü. Taştan evleri, kocaman çam ağaçları, kar helvası ile ziyaret edilesi bir yer. Türlü renklerle boyanmış evleri ona sıradan Müslüman kentlerinde bulunmayan şen bir durum ve zengin bir görünüm verir.


Eski granit direklerinden yapılmış kemerleri vardır. Ayrıca köyün içinde nehir kenarında boylu boyunca yürüyebilir, açık alanda çay bahçelerinde yorgunluk atabilirsiniz. Bu Pin, Pınar Seval tarafından keşfedildi.


Nevşehir-Uçhisar Evleri. Klasik bir Osmanlı mimarisinin izlerinin göründüğü köy bu izlerini evlerine de yansıtmıştır. Ardından Gölcük için hareket ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar