4 Mayıs 2017 Perşembe

Türkiyedeki tarihi eserler 20 tane

Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu, geçmişin izlerini taşımaya devam ediyor. Bu içeriğimizde sizler için ülkemizin en popüler tarihi eserini bir araya getirdik. Güzel ülkemizde birçok görülmeye değer yer var. Her yıl onbinlerce yerli ve yabancı turist bu yerleri görmeye geliyorlar. Biz de bu harika yerlerden bir kısmını sizler için listeledik.


Türkiyedeki tarihi eserler 20 tane

Daha önce yaptığımız Şehirlerin Yerini Ne Kadar İyi Biliyorsun? Gerçi hepsi bu kadar değil ama bunlar önem bakımından önde gelmektedir. Bu ulucami-şifahane kompleksinin mimarlık tarihi. Dünyanın geçmişi en geriye giden parlamentosu olan ve parlamentoların anası lakabıyla anılan Londra’daki İngiliz Parlamento Binası (The Palace of Westminster) özel organizasyonlara açılıyor.


Neo-Gotik mimari yapısına sahip ve İngiltere’nin Thames Nehri’nin kenarında bulunan binanın bir özelliği de sağ kısmındaki saat kulesi Big Ben’dir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul aynı zamanda ülkemizden listeye giren en geniş alana sahip yer olma özelliğini taşıyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da. UNESCO, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’dür. Dünya mirası kategorisine giren tarihi eserleri listesine dahil ederek koruma altına alma çalışmalarını yürütmektedir.


Bölgedeki Nemrut Dağı ile Diyarbakır ve Şanlı Urfa şehrinde bulunan tarihi eserler bölgenin turizm gelirlerini oluştururlar. ALTINBEŞİK DÜDENİ Dünyanın en ilginç mağaralarından birisidir. Toros Dağlarının altındaki bu ilginç yeraltı Dünya’sını görmek için özel hazırlık ve gereçler gereklidir. Yer altında çok sayıda mağara ve göl vardır.


Bu göllerin su seviyeleri farklı olup aralarında çağlayanlar oluştururlar. Mağaralarda dev boyutlarda sarkıt ve dikitler mevcuttur. Antik Likya‘ nın en önemli liman kentlerinden olan Olympos, tarih boyunca mitolojiye konu olmuştur.


En İyi Cevap Var Güncelleme:. Araştırırsanız daha bir sürü tarih kokan eserler var. Tam tane antik kent bulunmaktadır. Tabi ki sadece bu yerleri sıralayıp size sunmak yeterli olmiyacaktır.


Bu yerleri özgün kılan şeyler nedir, tarihleri nedir? Mersin Silifke’de bulunan bu doğa harikalarına en yakın havaalanı Adana Havaalanıdır. Ballıkayalar, İstanbul’a yakın olması ve kahvaltı veya piknik yapmak isteyenler için güzel bir alternatif. Tabiat parkı hakkında detaylar Ballıkayalar Tabiat Parkı yazımızda yer alıyor.


Türkiye’de Görülmeye Değer Doğa Harikaları”. Sizlerde listede yer almasını düşündüğünüz yerleri yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz. Paleolitik Çağ’dan günümüze kadar eserler var. Necmi Karul burası için, “Anadolu’da yaşayan tüm medeniyetleri.


Yapının kuzey cephesinde giriş kapısı sağ ve sol köşelerine birer tane kitabe yerleştirilmiştir. Bunlar mimari yapı olabilecekleri gibi basit çanak çömlek olmanın yanı sıra sanat eserleride olabilirler. Kuruluş yıllarında yaklaşık 700. Yurdumuzun her yöresi doğal güzellikleri ve tarihî mekânlarıyla oldukça ilgi çekicidir.


Türkiyedeki tarihi eserler 20 tane

Saray’ın bugünkü alanı 80. Bu sebeple ülkemizi her yıl milyonlarca turist ziyaret eder. Kimisi modernliği kimisi tarihi yapısı ile bizleri etkiliyor. Dünyaca ünlü bir kütüphanemiz yok belki ama yine de bu kütüphaneleri beğeneceğinize inanıyorum.


Bu liste ile belki de favori mekanınızı keşfetmiş olacaksınız. Olympos‘ a bir saatlik mesafedeki yanartaşın mitolojik öyküsü şöyledir:. Antalya tarihi eserler bakımından çok zengindir.


Bu tarihi eserler eski devirler, Selçuklu ve Osmanlı eserleri olarak sınıflandırılır. Konya gezilecek yerler ve Konya görülmesi gereken mekanlar hakkında en güncel bilgileri okuyun, tatili Neredekal. Tarihi Eser,Tarihi Eserlerimiz,Tarihi Eserler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar