23 Mayıs 2017 Salı

En zor öğrenilen müzik aleti

Her müzik aletinin birbirinden farklı zorlukları vardır. Fakat bazı müzik aletlerinin çalması diğerlerine göre biraz daha zordur. Keman Keman çene ile omuz arasına koyularak dört telden oluşan yay ile çalınan küçük bir.


Tabii piyano çalmak da zor değildir, ancak evvela birkaç ders almanız ve akordunu yaptırmanız icap eder. Siz iyisi mi, onun yerine orgu deneyin. Org elektroniktir, taşıması kolaydır ve çok daha ucuzdur.


Orta aralıklı modeller hoparlörleriyle beraber satılır. Klasik ve caz müzikte sıkça kullanılan piyano, farklı bir gezegenden gelen müzik aleti gibi muamele görür. Ulaşılması zordur, herhangi bir yerde görüldüğünde ise.


Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap. Sayın So-What gitar düşünüyorum ama ağaç yaş iken eğilir hesabı bu yaştan sonra zor olmaz mı başlangıçta ne önerirsiniz (akustik mi? elektro mu bas gitar mı?). Bahsettiğiniz enstrümanlarda keman için iyi bir kulağa sahip olmak şart. Hayatta yapıcı olmak gerekiyor.


Kalbini kırdığım varsa af diler, aptal bir eşek olduğumu beyan ederim. Klarnet çalması zor bir aletmidir? Düzenli çalışmayla zor bir müzik aleti değildir ve yaşı yoktur. Yanlış öğrenilen teknikleri ileride düzeltmek daha zor olacağından mutlaka bilen kişilerden yardım alınmalıdır.


Mızıka çalmak her ne kadar zor gibi görünse de sıkı ve disiplinli bir çalışma ile tek başına da öğrenilebilmesi mümkün bir enstrümandır. Mızıka çalmaya başlayanlar açısından başlangıçta dikkat edilmesi gereken nokta ilgi duyduğu ve çalmak istediği müzik parçalarına göre mızıka seçiminde bulunmaktır. Menu ≡ ╳ Hakkımızda Bizi Tanıyın!


Son yıllarda özellikle gençlerin en çok tercih ettiği müzik aletlerinden biri Gitar şekline benzeyen bu müzik aleti elle yada kişinin tecrübesine göre pena ile çalınmaktadır. Genelde telli olarak tasarlanan bu müzik aracıda bağlama gibi bir çok çeşidi olup, arasındaki farklı genelde sesin tokluk durumu ile alakalıdır. Ancak en zor anlarda bile pes etmeyen insanların ortaya çıkardığı bir felsefe vardır. Sisu felsefesi bu gibi anlarda başvurulan yöntemlerden birisidir. Talha, yaşına kadar konuşamadı.


Ekinci, Emre Altuğ ile tanışmak istiyor. Bu açıdan mızıka kurslarına kişisel çabalar dışında ulaşılması zor olmakla beraber, mızıka daha fazla internet ortamından elde edilen kaynaklar ile öğrenilen müzik aletleri arasında yer bulur. Bilhassa taşınır müzik aletlerinde öğrenimin ilk aşaması olan doğru tutuş mızıka için de.


Müzik eğitimi sürekli tekrar. Okul yılları çok eskilerde kalsa da öğrenme açlığı hiçbir zaman bitmez. Yeni bir el becerisi edinmek, bir yabancı dili akıcı konuşmak, bir müzik aleti çalmak veya yeni keşiflerde bulunmak gibi girişimler, yaşam boyu süren öğrenme açlığının dışa vurumudur. Zamanlama niçin önemlidir?


Hep bir müzik aleti çalmayı istediniz ama hiç fırsatınız olmadı. Ya da bu yaştan sonra nasıl öğreneyim deyip ilk adımı atmaktan hep kaçındınız mı? Sizde klarneti sevenlerden misiniz? Suçsuz yere yıl hapis yattı, milyon lira tazminat kazandı.


Bir müzik aleti çalmak en karmaık insan faaliyetlerinden biridir. Bu faaliyet sırasında irade, dikkat, duyu, algı, düünme, hafıza hayal gibi yüksek düzeydeki. Ney her ne kadar tarihi çok daha eski bir müzik aleti olsa da Türk tarihinde ondan ilk bahsedenlerden biri Divan-ı Lügat’üt Türk’te Kaşgarlı Mahmuttur. Ney Farsça kökenden gelen bir kelimedir. Tüm doğu toplumlarında istisnai farklar harici bilinen, – yy.


Okuma yazma öğreteceğim diye acele etmeyin. Bunun için blog sayfamdaki yaratıcı drama etkinliklerinden faydalanabilirsiniz. Onlarla beraber resimler yapın, müzik aleti çalabiliyorsanız müzik aleti ile şarkılar çalıp söyleyin. Hepimiz hayatımızda en az bir müzik aleti çalmayı istemişizdir, şanslı azınlık bunu başarabilse de biz geri kalanlar iş, okul, ev derken koşuşturmakla geçiyor vaktimiz.


Hemen aldım gitarı elime çıktık komşunun yanına. Abicim şu aleti bana öğret dedim aldık kaldım böyle diye. Tabi kendisi çok cool çok havalı bir edayla ben ögretemem dedi.


Gören de kendisini Lemmy Kilmister sanar. Ee dedim nasıl öğrenilen biz bu aleti şimdi lan verdiğimiz parayla kaldık iyilik dedim koyduk kenara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar