12 Mart 2015 Perşembe

Türkiyenin en güzel yemekleri hangi şehirde

Türkiyenin en güzel yemekleri hangi şehirde

ADANA En ünlü yemeği Adana Kebap’tır genelde Şalgam ile tüketilir. Hangi şehirde hangi yemek yenir? Anadolu Bölgesi’nin güzel şehirlerinden olan Aksaray’a geldiğinizde sizi farklı lezzetler karşılayacak. Aksaray’ın en meşhur yemeklerinden olan Soğanlama’nın tadına bakmanızı tavsiye ediyorum. Bamya Çorbası ve Çiğleme de burada yöre halkı tarafından tüketilen lezzetler arasında.


Buju Yollarda – Hayat güzel, Hayallerine Uç. Daha farklı sebepler olsa da bu iki ana sebep oluşturur. Bunun sebebi elbette iklim ve kültürdür.


Ankara Ticaret Odası (ATO) İle Ankara Patent Bürosu Türkiye’nin lezzet haritalarını çıkardı. Türkiye, bin 2çeşit yöresel yiyecek ve içecekten. Diğer yemekleri Bamya Dolması- Etli Dolma- İçli Köfte- Aşlama (Meyan Kökü ile yapılan soğuk bir şerbet)-Analı. Deniz bölgesinde en fazla hafif dalgalanmalar görülmesidir. Diyarbakır turkiyede en güzel tarihi yer seçilmiştir.


Yorumunuz için teşekkürler. Adana, İzmir, Bartın… Her şehrimizde lezzet hazineleri saklı ve sizler için şehir şehir lezzet haritasını çıkardık! Güzel ülkemin güzel insanları birbirleriyle bütünlük sağlamanın en güzel yolunu seçip halk oyunları adı verilen yörelere göre ayrılan çeşitli ritüeller ve festivallerle kaynaşmayı adeta kendilerine bir borç bilmiş ve bu oyunlarda ustalaşıp yine yörelerimize göre aktif bir gelenek mirası bırakmayı kendilerine and. Eskişehir gezilecek yerler konusunda sahip olduğu zengin seçenekler ile son yıllarda ülkemizin en popüler şehirlerin bir tanesi haline gelmiş durumda.


Bursa, Ankara ve İstanbul gibi önemli şehirlerden hızlı tren ya da karayolu ile kısa sürede ulaşılabilen Eskişehir’de tarihi yapı, park gibi gezi noktalarının yanı sıra yoğun üniversiteli öğrenci nüfusundan dolayı. Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan şehirde eski dünya mimarisi ile birleşmiş Avrupa etkisi var. Melbourne Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret.


Darende Kudret Hamamı somuncu baba camısı tohma çayı ve balıklı gölü süper biyer herkeze tavsiye ederim. YÖK‘ten yapılan yazılı açıklamaya göre üniversite tercihlerine ilişkin takvimde değişiklik yapılmıştı. Yani tercih yapacak öğrenciler için bu hafta oldukça kritik. Kuzey Ege için en güzel zamanlardır.


Yemekleri son derece sağlıklı ve. Aslında içinde bu kadar farklı ne var da bu kadar meşhur olmuş derseniz çok duyduğumuz o Frankfurt sosisiyle aynıymış aşağı yukarı. BİR GÜN KÜLTÜR AMAÇLI HERHANGİ BİR ÜLKEDE HERHANGİ BİR ŞEHİRDE ,BİR KAÇ AY YAŞAMAYI DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ. Hırvatistandan Ne Alınır ,Samsun Ordu Arası Arabayla Kaç Km. Seferihisara Nasıl Gidilir,Podgorica Uçakla Kaç Saat ,Slow Food.


Bunca kamp yerinin sözü geçiyor. En Güzel Kamp Yerleri Nereler? En begendigim yemekler oldu. Ablamizin hakkini vermek lazim. Adana Pamuk (Beyaz altın), Adana Kebabı, Çukurova, Adana Anavarza Kalesi, Adana Misis Antik Kenti, Adana Tekir Yaylası, Yaşar Kemal, Sakıp Sabancı Adıyaman’ın Neyi Meşhur?


Adıyaman Nemrut Dağı, Adıyaman Besni Üzümü, Adıyaman Pirin-Gümüşkaya Mağaraları, Adıyaman Kahta Çayı. Egenin yöresel yemekleri nelerdir, ege bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir, ege bölgesinde yenilen yemekler hangileridir, ege yöresel yemeklerinin tarifleri nelerdir, ege de hangi yemekler pişirilir, ege de hangi yemekler meşhurdur, İzmir’in meşhur yemeği hangisidir, Ayvalık mutfağı yöresel yemekleri nelerdir, Muğla ve Aydın’ın yöresel meşhur yemekleri nelerdir. Samsun eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomik bakımdan Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş şehri. Canlı atmosferi ve yaz aylarında çevredeki park manzaralı bir açık hava kafesi muhteşem güzel bir ortam sunmaktadır. Türk Halk oyunları nelerdir.


Zeybek tek oynanan veya teklerden oluşan ve bir daire şeklinde bütünlük sağlanan oyunlardan biridir. Ege Bölgesine ait olan oyun Egenin efeleri olarak. Tabi ince kumu ve pırıl pırıl suyuyla Teos Plajı’nda deniz keyfi de, Sığacık’ın olmazsa olmazlarından. Herkes oturduğu yerin özelliklerini bu sayfaya yazarlarsa o yerlere giden arkadaşlar güzel bilgi alabilirler. Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Sarıkamış Kayak Merkezi, Kaşar Peyniri.


Türkiyenin Bisküvi Üretim Merkezi, Karaman Elması,Karamanın Koyunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar