25 Mart 2015 Çarşamba

Hamilelikte armutun faydaları

Hamilelikte armutun faydaları

Hamilelikte armutun faydaları nelerdir? Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli bir çok mineral ve vitamin içerdiği için hamilelik dönemimde bolca tüketilebilir. Monotonluğu kırmak için bu çeşitlerden düzenli olarak tüketin. Ayrıca, meyve suyu veya salata gibi çeşitli şekillerde de alabilirsiniz.


Suyunu içebilir, meyve tabaklarını süsleyebilir, pişirerek yiyebilirsiniz. Kiraz ise C vitamininin en önemli kaynaklarındandır. Yaz aylarında nefes darlığı sorunları yaşayanlar armut tüketebilirler, aynı şekilde yaz. Kirazlar besin maddeleri ile doludur ve herhangi bir alerjiniz yoksa güvenle tüketebilirsiniz.


Kirazın çukur kısmı yenmemesi gereken tek bölümdür. Ayrıca, gaz üretecekleri ve şişkinlik yapabilecekleri için çok fazla yemeyin. Kirazı ölçülü bir şekilde tüketmek kesinlikle size ve bedeninize iyi gelir. Bu sağlıklı besinler, hamilelik süresince hem sizin sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için çok önemli. Bol miktarda C vitamini, kalsiyum ve folik asit içeren brokoli, aynı zamanda lif açısından çok zengin ve hastalıklarla savaşmaya yarayan antioksidantlara da sahip.


Bunun nedeni ise hem armutun ülkemizde çok bol bir şekilde yetişmesi hem de armut bitkisinin çok sevilerek tüketilmesidir. Ben doğuluyum ve benim babaannemler dut ağaçlarından oluşan bir çok bahçeleri var. Bu bahçelerdeki dutları toplarız ve pekmezini yaparız. Birde dutu kuruturuz ve kışın kompostosunu yaparız. Armutun Faydaları Nelerdir?


Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kivinin hamilelik döneminde vücuda sağladığı faydalar. Nasıl tüketilmesi gerekir? Sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder.


Beyaz çiçekli birağacıntatlı ve küçük çekirdekli bir meyvesidir. Rejimlerde doktorlar armudu sıklıkla önerirler. Meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Sodyum ve klor içinde bulunmaz. Kanda bulunana üre ve toksinleri dışarı atar.


Bu sebeple gerek emziren annelerin gerekse hamile bayanların güvenli bir şekilde tüketmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Deveci armudundan Japon armuduna sayısız farklı armut çeşidi soframızda yer alabilir. Elmadan daha ince kabuklu, tatlı bir meyve. Dünya üzerinde iki ayrı yarım kürede de ılıman. Canfeza Sezgin, hamileleri ve hamile kalmayı düşünenleri bazı bitkilerden kesinlikle uzak durmaları konusunda uyardı.


KADIKÖY’DE AMELİYATSIZ LIPOSUCTION VE BÖLGESEL İNCELME Esstanbul Güzellik Merkezi kurulduğu tarih olan 20. Tıpkı yakın akraba olduğu elmalar gibi armutlar da pek çok. Elmalar gibi armutlar da en faydalı meyveler arasında yer alıyor.


Yaz kış üretilen armutlar, hem tadı hem de sağlığa faydaları ile dikkat çeken meyveler arasında yer alır. Doktorlar tarafından özellikle bebeklere ve diyabet hastalarına tavsiye edilen armut, içerisinde bir çok vitamin ve mineral barındıran. Meyvesi kadar kabuğu ile de insan sağlığı için farklı pek çok faydası bulunan ancak diğer pek çok meyve gibi hak ettiği ilgiyi yeterince göremeyen besinler arasında yer alan ayva, soğuk kış ayları için ideal yiyeceklerden birisidir. Türk Kahvesinin Faydaları ve Zararları.


Hamilelikte armutun faydaları

Anasayfa armutun faydaları Etiketi armutun faydaları ile Etiketlenen Konular. Muz, oldukça lezzetli ve sağlıklı bir meyvedir. Muz, B B B C, D ve E vitaminlerini de içerir. Lif açısından oldukça zengin olan muz, sakaroz ve glikoz içerir ve vücudu besler. Tropikal meyvenin kralı ananas suyunun sağlık açısından önemi en az ananas kadar fazladır.


Tatlı ve serinletici özelliği yanında B B B Bve C vitamini ile dolu olması ve bol miktarda manganez, bakır, potasyum, beta-karoten, folik asit ve diyet lifleri içermesi sağlığınız için içmeniz gerektiği anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar