10 Mart 2015 Salı

Trabzon alevi köyleri

Trabzon alevi köyleri

Kürtün - Harşit Vadisi yöresinden göç eden Güvenç Abdal Ocağı’na (Taşlıca) bağlı Çepniler buradan Ordu. Kürtün – Harşit Vadisi yöresinden göç eden Güvenç Abdal Ocağı’na (Taşlıca) bağlı Çepniler buradan Ordu. Ardahan İli Göle İlçesi ve Köyleri Kültür ve Dayanişma Derneği.


Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Eskiköy alevi bir köydür. Akçaabat Köyleri Resimleri. Bu doğa harikası Araklı Köyleri Hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ister misiniz? Our new desktop experience was built to be your music destination.


Karadeniz aleviliğinin oluşumunda, sık söylendiği üzere çepni boyunun büyük önemi vardır. Bayburt, Erzurum ve Vakfıkebir’den gelen halk oyunları ekiplerinin oynadığı milli oyunları izledi. Kelkit ve Şiran ilçelerinde Kürt köyleri vardır. Merkezin geneli de Türkmen ve Türkleşmiş Rumlardan oluşmaktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.


Anadolu Selçuklularının yıkılışında olmasa da zayıflayarak Moğol orduları karşısında varlık gösterememesi bu bölgenin alt taraflarında meydana gelen Kalenderî nitelikli isyanlardır. Sisdağı Yaylasında Genç Kızlar. Eğer bir daha böyle kırım ve katliamlarla karşılaşmak istemiyorsak, Alevilerin geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız.


Rize yöresindeki köyleri ziyaret edenler Çepni adının hâlâ bu köylerde unutulmadığını görürler. Islam, Haritalar ve Politika hakkında daha fazla fikir görün. Borçka’ya gelince, Cgiryazeni dışında da Hemşinliler olduğunu biliyorum, en azından öyle olmalı diye düşünüyorum, çünkü tek köyle olmaz. Borçka’daki Laz köyleri içinde iki-üç köyde daha Hemşinli var,ancak Hemşinli aktivistlerden talep ettiğim katkıyı alamadığım için diğerleri ile ilgili önceden. Cemevi olmadığı için köyün en büyük evi boşaltılır.


Trabzon alevi köyleri

Karadeniz bölgesindeki Alevî topluluklarının büyük bölümü Güvenç Abdal ocağına bağlıdır. Alevi köylerini ele alıp inceleyim. Oğuzlar’ın boyundan bir tanesi olup savaşçı özellikleriyle önplana çıkmaktadırlar. Oğuzlar’ın en kalabalık boylarından olup anadoluya geldikleri süreçte islamlaşmaları tamamlanmamıştır.


Bu bölüm yeni konulara kapatılmıştır. Gürcistan’da geçen yıl meydana gelen 5. Bu gelişme ile 4’üncü derece deprem kuşağındaki bölgenin 3’üncü derece deprem riski bölgesine çekilmesi sonrası oluşan deprem riskine karşı uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı saptandı. Dedesli Aşireti üyeleri tarafından kurulmuş köylerden “Karakeçili, Kertme, Tutpınar, Hasandeğen, Hacıbey, Babaoğlu köyleri “Alevi” inanç kültüründe iken, “Aşlıarmut, Çeltek, Hacıahmet, Saz, Boztepe ve Kızağılı Köylerinin “Sünni” inanç kültürnde “İnalözü Köyü” nde yaşayan taifeleri ise bir. LÇEMİZİN TARİHİ GEÇMİŞİ.


Oğuz Türklerinin Çepni boyuna dayanır. TRABZON,BEŞİKDÜZÜ,KUTLUCA,KÖYÜ,TANITIM,SAYFASIDIR. HUPLU-KUTLUCA KÖY ADI VE TARİHİ. Trabzon’un bir ilçesidir. Alevi-Bektaşi köyleri ve adetleri Bursa’nın birçok köyünde, Bektaşi aliler, Sünni ailelerle birlikte yaşıyor.


Bu köylere Bektaşilerin ne zaman geldiğini bilemiyoruz. Ancak Bursa’nın her köşesinde Bektaşilere ilişkin izler bulmak olasıdır. Cumhuriyetten sonra da pek çok çepni köyü sünnileşmiştir. Başkent Üsküp’te Mustafa Baba ve Süleyman Baba, Kumanova’da Karaca Ahmet, Manastır’da Hüseyin Baba, Kalkandelen’de Sersem Ali Baba türbeleri.


Trabzon alevi köyleri

Ohri Gölü kenarındaki ‘Aya Naum Manastırı’ Sarı Saltuk Türbesi diye kutsanır. Onlar, Fatih’in Ordusu’na yardımcı oldular. Elde edilen zaferde büyük payları vardır. Yavuz Selim’in babası olan II.


Beyazı yılı aşkın bir süre Osmanlı’da padişahlık yapmıştır. Yörenin tüm köyleri gibi doğal yapısı, yeşil ağaçları, çiçekleri, şirin evleri ile sakin bir yerleşim yeridir. Geniş ormanlık alanlarının yanı sıra güzel manzaralara ve piknik alanlarına sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar