17 Mart 2015 Salı

Patentli türk icatları

Yangın çıktığında çok katlı binalardan hayat kurtarmaya yarıyor. Aşağıya indirilecek kişinin sırtına askı kemerleriyle takılan sırt asansörü, halatın ucundaki kancayla balkon. Patentli Türk icatları nedir? Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor.


Türk İcatları İhtiyaçlar arttıkça insanlar bu doğrultuda alternatif çözümler arıyor. Bu çözümü arayan Türk olursa ortaya da ilginç manzaralar çıkıyor tabi. Türklerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda yaptığı bazı buluşları bu yazıda bulabilirsiniz. Yazımızı okurken bazı yerlerde şaşıracak, bazı yerlerde de. Türk mucitlerin patentli ilginç icatları.


Dönemin en ünlü sanat ve bilim insanlarından biri olan Leonardo Da Vinci, donanmanın yaşadığı. Türkiye’de ilk kez üretilen bu ürün yüzde 60’a varan tasarruf sağlıyor. Türk mühendisleri, TÜBİTAK destekli iki yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu, aydınlatma sektöründe yoğun kullanımı olan metal halide ve sodyum buharlı lambalar için dim edilebilir (ışığı enerji tasarrufu yaparak kısılıp açılabilmesi) elektronik balast geliştirdi.


Müslümanların En Önemli İcatları-İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Independent Müslüman mucitlerin Avrupa’yı ve dünyayı nasıl değiştirdiğini anlatan bir liste hazırladı. Haberde, Müslümanların dünyayı değiştiren icadına yer verildi. Haberde İslam dünyasında yaşanan kahvenin bulunması, ilk uçma deneyi, cerrahi aletlerin dizaynı, dolmalakemin. Bir buluş için buluş sahibine devlet tarafından verilen bir patent, buluş sahibinin izni olmadan başkalarının buluşu üretmesini, kullanmasını veya satmasını belirli bir süre boyunca engelleme hakkı vermektedir.


Hoca farklı tarzıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kendi alanında marka olmayı başaran Aydınlı Mehmet Hoca, bioenerji, parapsikoloji, astroloji gibi alanlarda hizmet veriyor. Gökdelenleri Türk KOBİ’nin İcatları Koruyor. Savunma ve güvenlik sanayinde faaliyet gösteren Türk KOBİ’lerinin sayısı hızla artıyor.


Bu isimlerden biri olan Neutron Savunma Teknolojileri firmasının başarısı Türkiye sınırlarını aşarak Çin’e kadar uzandı. TESLA Sabah uyandınız, kahvaltınız yapıp TV’yi fişe taktınız ve uzaktan kumanda ile bir spor kanalı açtınız. Haberler baktıktan sonra evinizden ayrılarak arabanıza bindiniz, hız sınırına uyarak işinize ulaştınız. Yolda giderken şehirdeki binalar arasından süzülen güneş ışınlarının oluşturduğu güzel manzara sizi pozitif duygularla yüklemişti.


Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre, ihtira sözcüğü yeni bir şey bulma, türetme anlamındayken, berat sözcüğü bir buluştan, bir haktan yararlanmak için devletçe verilen belge anlamına gelir. Bir marka yaratmak, firmanızın itibarı ve pazardaki görünürlüğü olarak en iyi şekilde anlaşılmaktadır. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun ilk patentli silahı olma. Helyum dolu olan yatak üzerinde bir ağırlık olmadığı zaman, doğal olarak, havalanıp tavan yapışıyor.


Böylelikle dağınıklık derdi kalmıyor. Bu teknolojiyi destekliyor ve diğer mobilyaların da tavana yapışan versiyonlarını hararetle. Pervaneleri pedallar yardımı ile çalışıyor.


Hem hızlı hem de yakıt sorunu yok. Sorun normal bir insan gücünün havalanacak kadar hızlı pedal çevirememesi. Diğer bir deyişle üzerinde insan varken alet uçamıyor. Ana Sayfa Havacılık Haberleri Türk Kartalı Erdoğan. Daha ampul yapamıyoruz ama uçak,helikopter,jet,motor gibi katma değerli icatları kaliteli teknoloji ve hammadde,büyük bir bütçe,yetişmiş insan gibi sahip olmadığımız şeylerle yapıyoruz ya da yapacağız.


Alman Nikolaus OTTO zamanlı motoru yaptı. Daha fazla bilgi için gönderiyi ziyaret edin. Programı, 6-yaş arası çocukları erken yaşta bilim ve teknolojinin harika dünyasını keşfetmeye özendirir.


Yenilenebilir enerjiye dikkat çekilecek şenlikte patentli mucit, 1ilköğretim ve meslek lisesinin projeleri, üniversiteden üniversite bilim kulübü, güneş, hidrojen ve elektrikli araç, atölye çadırı, bilim merkezi ve İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya’dan bilim şov ekibi yer alacak. Araştırmaları sırasında yapmış olduğu patentli icatları dünya genelinde birçok akademik ve endüstriyel laboratuvarda kullanılmakta ve bilimsel çalışmalara konu olmaktadır. Kendi yönetimindeki çalışmaları da dünyanın önde gelen bilimsel yayınlarından olan Nature, Nature Nanotechnology ve Nature Communications. Siz de fabrikayı kapattırmak yerine onlara lisans vererek düzenli para kaynağına kavuşursunuz. Gelecek eserler arasında: 700’den fazla patentli ürün, Tesla ve Edison arasında geçen münakaşaların gazete küpürleri, dünyanın ilk kablosuz elektriğini yayan kule, indüksiyon motoru, Niagara Şelalesi üzerine kurulan dünyanın ilk hidroelektrik santralinin portatifi gibi Tesla’nın özel icatları yer alıyor.


Sergi kapsamında Nikola Tesla’ya ait özel eşyalar ile 700’den fazla patentli eseri Türkiye’ye getireceklerini aktaran Armağan, bunlar arasında Tesla’ya ait not defterleri, Tesla ile Edison’un rekabeti ile çekişmelerini anlatan gazete ve dergilerin de bulunduğunu anlattı. Türk Hazarfen Ahmet Çelebi yaptığı kanatlarla ilk kez uçmayı başaran adam oldu. Blaise Pascal, babasının vergi hesaplarında kullanması için bir toplama makinesi icat etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar