2 Mart 2015 Pazartesi

Kivi en çok hangi bölgede yetişir

Bu yazımızda kivi hangi bölgede yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız. Akdeniz İklimi, Karadeniz İklimi ve Karasal İklim coğrafyamızda etkili olan iklim türleridir. Kısaca Konusundan Bahsedeceğiz. Kivi, asma benzeri odunsu bir tırmanıcı bitki türü olan Actinidia deliciosa’dan ve A. Actinidia türleri arası melezlerden elde edilen kültivar grubundaki bitkiler ile bu bitkilere ait yenilebilir meyvelerin ortak adıdır.


Kivi en çok hangi bölgede yetişir

Kivi, en çok sevilen meyvelerden bir tanesidir. Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz. Bizler de çok sevilen bu meyve ile ilgili detaylar vererek hazırlamış olduğumuz bu çalışmamız içerisinde, sizlere kivi hangi bölgede yetişir kısaca bilgi vereceğiz.


Sade Açma Oval bir kabın içerisine dört su bardağı (5gr) unu aktarı. Chili Sos Baharatları eşit miktarda irice çekin. Kivi, böyle asma bahçesi gibi gözüken yerlerde yetişir. Hangi Ağaç Hangi Bölgede Yetiş.


Büyük tüketim merkezlerinin yakın oluşu, soğuk hava depolarının bulunuşu bu yörede üretimin büyük ölçüde artmasını teşvik etmektedir. Sayın Hocam, Tarsus-Adana arasında narenciye yetişen bölgede kivi yetişir mi? Verimli toprak ve su sıkıntısı yok. Ayrıca üç iklim türü ve dört mevsim yaşanan bir ülkedir.


Elma ile Meşhur ilimiz , elma nerde yetişir hangi ilde , elma hangi bölgelerde yetişir, elmanın sevdiği iklim nedir Kış Ayında yenilen önemli bir çeşittir. Elma ülkemizde hemen hemen her mevsim tüketilen bir meyvedir. Ama böyle yörelerdeki badem ağaçlarının ürün verimi düşük olur. Kökünde azot depolayabilme özelliği ve kuraklığa dayanıklı yapısı onu birçok bölgede erozyonla mücadelede iyi bir yardımcı yapar.


Azotu kökünde depolayabilme özelliği en verimsiz topraklarda dahi yetişebilmesini sağlar. Türkiye’deki yayılım alanı ağırlıklı olarak Güneydoğu ve. Kivi, - Ananas, - Hindistan cevizi, - Hurmadır.


Kışın 40ºC ye kadar dayanabilir. Bundan dolayı meyveler içinde yetişme alanı en geniş olanıdır. SYM ile YKS üniversite ek yerleştirme işlemleri. Kış ılıklığı istediğinden kıyı iklimlerinde yetişebilir. Yalova birinci sıradadır.


Sırada Olduğu Tarım Ürünleri Pirinç Akarsu boylarında sulak alanlarda yetişir. Muz en çok hangi ilde yetişir kısaca Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili bir coğrafyada yer alır. Brüksel Lahanası böyle garip, yerden çıkan bir odunun üstünde yetişir. Nar böyle ağaçlarda yetişir. Avokadolar da böyle ağaçlarda yetişir.


TÜRKİYEDE YETİŞEN TARIM ÜRÜNLERİ, ÖZELLİKLERİ VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIŞI TAHILLAR Buğday: İlk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister. Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekir. Bu özelliğinden dolayı Ka. Birçok sanayi ürünü de (glikoz, yağ, alkol vb.) tahıllardan elde edilir. Kivi yetiştiriciliği, kivi ağacı nasıl yetiştirilir, kivinin iklimi nasıldır, iklim isteği nedir, kivi ne zaman sulanır, kaç kere, kivi gübresi,gübreleme proğramı, kivilerde yaprak.


NCİR:Yüksek sıcaklık ister. Soğuğa ve don olaylarına karşı dayanıksızdır. Salatalık hangi bölgede yetişir? Bu bitki her türlü iklimde yetişir fakat tundrada yetişemez. Bol su seven bu bitki kurak yerlerde yetişmez.


Türkiyede ekonomik değeri olduğundan en yaygın yetişen meyveler turunçgiller, üzüm, elma, fındık, incir, muz, kayısı, şeftali, antep fıstığı, kivi gibi ürünler. Oysa Türkiyede yetişen çeşitmeyvemiz var. Bunlarıda kendi aralarında ayırmak gerekirse Sert Çekirdekli Meyveler , Yumuşak Çekirdekli Meyveler ,Sert Kabuklu Meyveler, Üzümsü Meyveler ,Subtropik Meyveler. Sofralarda sıklıkla kullanılan bir bitki olan maydanoz hangi coğrafyalarda yetişir?


Kivi en çok hangi bölgede yetişir

Maydanoz Nerede Yetişir? Asıl adı petroselinum sativum olan maydanoz maydanozgiller familyasına ait bir bitkidir. Ahlat ağacı (Pyrus elaeagrifolia) Ahlat ağacı, Anadolu’da yaygın olarak yetişen yabani bir armut türüdür. Genelde ahlat yaygın adıyla bilinir.


Bazı yörelerde çakal armudu, çördük gibi yöresel isimleri de vardır. Ahlat, Anadolu’nun hemen her yerinde bulunan, bir ağaç türüdür. Kuraklığa ve hava kirliliğine dayanıklı bir türdür. Bu bölgede yetiştirilen “çitli” denilen kavun kışa dayanıklıdır. Ege bölgesinde Özellikle Manisa ve havalisinde “kırkağaç” kavunu ziraati oldukça yaygındır.


Dayanıklı ve çok leziz olan bu kavunlar aynı zamanda ihraç da edilebilmektedir. Bahçenize hayat verecek öneriler, bahçe bakımı, sulama, çiçeklendirme. Bağcılık, organik tarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar