24 Mart 2015 Salı

Define işaretleri haç

Bu sembolleri okumak belli bir bilgi birikimi gerektirir. Bunların bir kısmı define ile alakalı bir kısmıda mezar ile alakalıdır, bazı haçların ise dini sembol olarak kullanılmıştır. Yapılan araştırmalarda haç işareti işlemeli ve kabartma şeklinde yapılmış ise bir kilise papazının mezarının yakınlarda bulunduğuna işarettir.


Define işaretleri haç

Haç, ermeni haçı ve rum haçı, yunan haçı. Haç define ve mezar işareti anlamı nedir? Fakat haç işaretlerinin çeşidi çoktur. Bu nedenle birden fazla haç işaretleri kullanılır. Büyük hazineler bulunduğunda haç işaretleri de görülmüştür.


Eyer çevrenizde haç işareti varsa, gerekli izinleri alarak araştırma yapınız ve kesinlikle izinsiz kazı yapmayınız. Aile putu yani haç işareti halk arasında “İstavroz” olarak da bilinir. Haç işaretlerini asla bozmayınız.


Toplu yemin işareti olarak da kullanıldığı için her zaman define işareti anlamına gelmez. X) işareti karıştırılmamalıdır. Istavroz definenin yerini göstermez. Bazı örneklerde çevredeki kilise gibi zamanın kutsal mekanlarını belirtmek amacıyla.


Balina Kusmuğu Nasıl Oluşur. Bu bol yağlı ve kolesterol içerikli kusmuğa Ambergris denir. Tarihi değeri olanlar genellikle müzelerimiz tarafından saklanır. Bu defineler genlde savaş zamanı kaçarken değerli eşyalarını saklayanların, hırsızlara karşı parasını gömüp de harcayamadan ölüp gidenlerin eşyalarıdır. Bu konu Uğur Kulaç tarafından sene önce açıldı, 6kere okundu ve Henüz Cevap Yok.


Tüm definecilerin iştahını kabartan bir işarettir. Yabancı medeniyetlere ait haç ve istavrozlar çok farklı şekillerde yapılmıştır. Mezarı ifade ettiği için gömü anlamına gelmez. Domuza ait define işaretleri dinsel içerik olarak da kullanılmıştır. Domuzlar doğurganlıklarıyla bilinirler.


Ayrıca bolluğa da işaret eder. Bu yüzden domuza ait semboller önemlidir. Eğer domuzun yavruları çizilmişse, yavrular da ana domuzun çevresinde. Zemin ve doğu yönde güneşin ilk vurduğu tepe.


Bu işaretler geçen zamanın ardından geri gelip alınabilmesi ve rahat bulunabilmesi açısından. KARTAL - ŞAHİN - ATMACA. Başının üzerinde olan haç işareti yemin veya teyit anlamındadır. Basit ve çok yaygın kullanılan haçtır.


Karşıdan karşıya geç anlamındadır. Yunanlılarda kull anılan haç çeşididir. Bu tür eski Yunan haçlarında genelde bulunduğu kayanın hemen arkasında define haritası veya defineye giden yol ile ilgili kritik bir sembol bulunur. Yine zirve ve tepede define bulunduğuna işaret eden bir haç sembolüdür.


Define işaretleri haç

Kutsal mekanları ve mezarlıkları temsil eder. Bu işaretin bulunduğu yerlerde eski kilise ya da buna benzer ibadet yerleri bulunur. Yakın çevrede mezarlıklar vardır.


Bu işarete daire içinde haç işareti de denilmektedir. Mezarları korumak amacı ile yapılmış bir tür haç işaretidir. Define ile ilgili bir çağrışım vardır.


Define işaretleri haç

Aile mezarları haç işaretine fazla uzak mesafede değildir, bu işarette yön bildiren en önemli nokta işaretin olduğu kayanın üzerinde yontma var mı ona bakılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar