22 Ağustos 2019 Perşembe

Ülke iso kodları

Aşağıda gösterilen harfli kodlar ISO ( International Organization for Standardization ) tarafından sağlanmaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan isimler listesinde ülke adları ve kısaltmalarının temelini oluşturmaktadır. BM ayrıca, ulusları belirlemek için harfli kodlar ve sayısal kodlar kullanır ve bunlar aşağıda gösterilmiştir.


GitHub Gist: instantly share code, notes, and snippets. LKE KODU ÜLKE ADI 0Fransa 0Belçika 0Hollanda 0Almanya 0İtalya 0Birleşik Krallık 0İrlanda 0Danimarka 0Yunanistan 0Portekiz 0İspanya 0Lüksemburg 0ABD Minor Outlying Adaları 0Septe (Ceuta) 0Ceuta ve Melilla 0Melilla 0İzlanda 0Faroe Adaları 0Norveç 0Güney Frans ız Topraklar 0İsveç 0Finlandiya 0İsviçre 038. SO belgeleri iş yerlerinin yönetimle ilgili olması gereken kuralların manzümesidir. ISO mesajlaşma standartlarında ilgili alanlarda gönderilen (F4 F1 F2 Fvs.) ülke kodlarının belirli bir standartta gönderilmesi gerekir.


ISO için kullanılan ülke kodu ve detay bilgileri alttadır. Standardın amacı ülkelere isim vermek değil, zaten var olan isimlerinin gösterimi için onlara kod atamak ve standardize etmektir. Standarttaki ülke isimleri BM kaynaklarından gelmektedir. United Nations Statistics.


Sitemiz kurulduğu günden beri dünyanın nakliye sitesi olma yolundaki vizyonuna paralel olarak tüm bilgi, belge ve markalarını koruma altına almış ve dünyanın nakliye sitesi olma yolunda büyük bir yol katetmiştir. Aşağıdaki ülke dil kodlarını Html sayfalarımızın neresine yazmamız gerektiğini de göstermek istiyorum. Bir Html sayfasının dilini belirtmek için, Html etiketinin lang özniteliğine ülke dil kodları yazılır. LKE KOD LİSTESİ: ÜLKE KODU: ÜLKE ADI: 001: Fransa: 002: Belçika: 003: Hollanda: 004: Almanya: 005: İtalya: 006: Birleşik Krallık: 007: İrlanda: 008.


Bazı ülkelerde döviz büroları sadece bu kodları kullanarak işlem yaparlar. Bu kodlar sayesinde birbirinden farklı değerleri olan farklı dolar, frank ve pound gibi birimler birbirine karışmaz. USD karşılık gelen ISO kodu ise $ dolar için kullanılan sembol.


Ülke iso kodları

Tüm ISO para birimi kodları karakter vardır. Türkçe hem İngilizce olarak öğrenebilir, ayrıca iki harfli ve üç harfli ISO kodlarına hemen erişebilirsiniz. Dünya ülkelerinin ülke kodlarını aşağıda bulabilirsiniz. Herhangi bir ülkeden bir diğerini ararken Uluslararası Çıkış Kodu sonra Ülke Kodu en son Alan Koduyla Beraber Telefon Numarası çevirmeniz gerektiğini hatırlatırız.


IdentificationCode” elemanı ülkeleri tanımlamak için kullanılan veri elemanıdır. Umarım sizin için faydalı bir yazı olmuştur. Yeni bir yazımda görüşmek üzere. Tanımlamaları Listesi 3. Merkez Şube için XXX kullanılır. ISO ülke kodları ülkeler için kısaltmalar tanımlar.


Bir dil kodunun ilk iki karakter dilini tanımlar. Son iki ülkeyi tanımlar. The International Standard for country codes and codes for their subdivisions. However, it does not define the names of countries – this. Kosova ülke kodu, Kosova telefon kodu kaç gibi sorulara cevap arayanlar için Kosova alan kodu.


Bu para birimleri ISO standardına göre düzenlenmiştir. Kodların ilk harfi ülke kodudur. Bazı döviz büroları yalnızca bu kodları kullanarak işlem yapmaktadır. IOC ülke kodları listesi ioc uelke kodları listhesis, ioc uelke kodları listesis Uluslararası Olimpiyat Komitesi, (UOK) Olimpiyat Oyunları’na katılan ülkelerin kafilelerini ve sporcu gruplarını işaret edebilmek için üç harften oluşan ülke kodları kullanıyor. Her kod ise bir Ulusal Olimpiyat Komitesi’ni belirliyor.


Para Birimi Kodu Para Biriminin Adı. Eğer sadece üç harf olsaydı, ülke kodu için üç harf kullanan ISO. Bunun gibi yüzlerce veriye erişmek için tıklayın. Kullanılmayan ülke kodları.


Aşağıdaki kodlar bir ülkenin varlığı sona erdiğinden, adının değiştirildiğinden, kodunun değiştirilmesinden ya da başka bir ülkenin bir parçası olmasından dolayı kullanımlarına son verilmiş kodlardır. FIFA, IOC ve ISO farklılıkları. Telefon ülke belirli telefon numaraları için bu bağlantıları kullanarak Microsoft Dynamics için teknik destek de başvurabilirsiniz. Yerel ko yani şube kodunun yanlış girilmesi, transfer işleminin bir kez daha yapılmasına neden olacağından, işlem için. SWIFT ve BIC kodları nasıl oluşturulur?


Ülke iso kodları

Alfabetik sıralı Ülke-isimleri-Uyruk-Kod-ingilizce-Türkçe. Excel dosyasını buradan indirebilirsiniz. Swift kodu ile aynı manada kullanılmaktadır. Bic veya swift kodları bankaların adı ve bulunduğu şehire göre tayin edilir.


Türkiye için TR), sonraki karakter yerel kodunu (bazı ülkelerde karakter olabilir), son karakter ise şube kodunu belirtir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar