20 Ağustos 2019 Salı

Sevgililer nasıl tanışır

Onun peşi sıra İstanbul’a gelen Şebnem yelken hocası Selim’le tanışır. Birbirini görür görmez didişmeye başlayan ikilinin tartışmaları hiç bitmez. Aralarındaki nefretin aşka. Elizabeth, yol boyunca hayata dair yeni bilgiler, tatmadığı duygular ve aşkın daha önce görmediği yüzüyle tanışır.


Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman, Chad R. Davis gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Kar-Wai Wrong. Kimine göre bir tüketim çılgınlığı, kimine göre tamamen gereksizlik, kimine göre mecburiyet. Yine bir sevgililer günü geldi ve milyonlarca insan bugünü yalnız geçirecek.


Tahine pekmez, cipse yoğurt, pilava kuru gibi yakışan yalnızlığın yanında iyi gidecek bazı filmler biliyoruz. Son yıllarda başımıza birde sevgililer günü çıktı. Sevgili olanları anlarım da senelik evli teyzeler neden hediye bekler onu anlamıyorum. Kahvede bir çaydan fazla içmeyen Sacit bey, elinde hediye paketi ile döner evine. Isterse almasın, “Elalem ne der?


Sevgililer nasıl tanışır

Bu gavur adeti bize hızlı bir uyum sağladı. Sevgililer veya eşler arasında ki en önemli ve özel gün hiç şüphesiz ki yıldönümleridir. Bu özel günlerde sevgiliye hediye veya eşiniz için alabileceğiniz en güzel yıldönümü hediyelerini sizler için sunduk. Yılda bir defa olan bu unutulmaz günü sevgiliniz veya eşiniz için daha unutulmaz ve özel kılmak istiyorsanız sevdiğiniz kişi için yıldönümü sürprizi.


Sevgililer gününde sevgilinizle keyifle izleyebileceğiniz, en sevilen ve izlenen romantik filmleri inceleyin. Yönetmenliğini Bradley Cooper’ın yaptığı A Star Is Born filminde, geçmişin ünlü şarkıcısı Jackson Maine, artık kariyerinde düşüşe geçtiği bir dönemi yaşarken Ally adında yetenekli ancak tanınmamış bir genç müzisyenle tanışır. Sizin gibi birçok kişi henüz sevgililer günü hediyesi hakkında fikir sahibi değil.


Sevgililer nasıl tanışır

Sevgililer Günü için hazırlıklarınızı hala daha tamamlayamadıysanız bu durumu sorun etmeyin. Birisiyle tanışır ona çarpılırsınız. Ve aşk bu esnada başlar. Tabi hediyelerde başlar. Romantizm yaratmanın pek çok yolu mevcut.


Sevdiğiniz kişiyle birlikte güzelce yemek yapıp sonra da film izleyebilirsiniz. Bir gün Alabama isimli fahişeyle tanışır ve ona aşık olur. Hikayeden sinemaya uyarlanan film güzel olmasına rağmen tuhaf bir şekilde yılın en kötü filmlerinin seçildiği bir organizasyonda aday gösterilmiştir. Başrollerini Charlize Theron ve Keanu Reeves’in paylaştığı filmde iş adamı olan Nelson Moss (Keanu Reeves) ehliyet sınavında sempatik ve güzel Sara (Charlize Theron) ile tanışır.


Kasım ayını beraber geçiren ikiliyi. Sevgilisi olan tüm kalpler bu özel gün için haftalar öncesinden program yapmaya başlar. Gidilebilecek en iyi konser ya da restoran ve alınabilecek en iyi hediye seçimi o günün özel geçmesi için planlanır.


Jenna Shaw, Frankie Duvall ve Bettina Langdale ile tiyatro okulunda tanışır. Sevgilinizle güzel bir gün geçimenizi sağlayacak birbirinden güzel sevgililer gününde izlenebilecek filmler listemize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır.


Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür. Dört ayrı çift aynı partide tanışır ve aralarında tatlım-tatlım bir ilişki başlar ise. Ve bu haybeden gerçeküstü bir aşk ise. Akla şöyle bir soru gelebilir mi: Ey sevgili sevgililer sizin aşka işiniz yok mu?


Hazır sevgililer günü yaklaşıyorken romantik film tavsiyesiyle gelmemek olmaz diye düşündüm. Genel olarak farklı konuların işlendiği filmleri seçmek istedim. Hepsi birbirinden romantik on filmle karşınızdayım. Bu filmlerde size kesin ağlayacaksınız diyemem fakat çok keyifli zaman geçireceğinizden eminim. Clark Gable) ile tanışır.


Bizden size iyi seyirler! Müziğin ve dansın hakim olduğu bir tatil akşamında çekici ve etkileyici bir dans hocası ile tanışır. Bu kişi onun hem aşk hem de dans öğreticisi olacaktır. Müzik, dans ve romantizm bu filmde bir arada. Ardından tanışma yıldönümleri gelir.


Her yıl sevgilinize hediye almak kaçınılmazdır artık. Sonra evlilik vakti gelir ve kapınızı çalar. Aşk filmlerinin büyük bir kısmı ucuz romantizmle yüksek gişeye oynadığı için türün hayranlarını bile oldukça sıkabiliyor. Fakat romantik filmler kategorisinde çok iyi hikâyeler mevcut.


Bazı filmler “aşk filmi” olsun diye değil, öncelikle iyi bir film olsun diye çekiliyor ve aşk kavramı özel bir hikâyenin parçası haline geliyor. Sevgililer günü geldi yine ister Hristiyan batının icadı ister azgın kapitalizmin dayatması ister ihmalkarlığın affı için bir gün ister size özel olamayacağına göre aptalca bir kutlama velhasıl ne kadar olumsuz şey derseniz deyin maksat sevgiliyi hoş tutmak ne gün olduğu bahane deyip keyfinize bakmak her günü sevgililer günü gibi yaşamayı es geçmemek ona sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar