16 Ağustos 2019 Cuma

Geleneksel yiyecek ve içeceklerimiz

Geleneksel bir Türk içeceği olan ayran, yoğurdun içine su katılarak hazırlanıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi boza, bilinen en eski Türk içeceklerinden biridir. Türk mutfağında genellikle darıdan yapılan bu. Geleneksel kış içeceklerimiz (1) boza Konu hakkında detaylı ve güncel bilgiler için bu makaleyi okuyun.


Bu soğuk kış mevsiminde yüzyıllardır geleneksel olarak sofralarımızı süsleyen, besin değeri ile vücudumuzu güçlendiren geleneksel kış içeceklerinin sağlığımıza yararları hakkında sizler ile bilgi. Food in Life - Yiyecek,. Tüm yiyecek ve içeceklerimiz yöremizde doğal olarak yetişen taze, hormonsuz meyve ve sebzelerden oluşmaktadır. Sabahları kahvaltıdaki ev yapımı reçeller, bal, tereyağı, köy yumurtası, süt ve daha bir çok yiyecek ve içeçek ile kahvaltı ve yemeklerimizi afiyetle tüketebileceksiniz.


Hayvanlardan elde edilen besin maddelerinden biri de süttür. Süt, pişirilerek içilip, yenildiği gibi, ondan çeşitli besin maddeleri de yapılıp yenmekteydi. Eski Türk toplumunun en temel gıda maddesi yoğurt idi. UNESCO, daha önce sadece sekiz mutfak geleneğinin girebildiği somut olmayan kültürel miras listesine üç yeni yiyecek daha eklemeye hazırlanıyor.


Peki şimdiye kadar bu listeye girebilen. Bu sohbet esnasında kendisi de geleneksel mutfağımızın en önemli parçası olan geleneksel içeceklerimiz hakkında bir şey bilmediğini fark eder ve araştırmalarını derinleştirdikçe yüzlerce tarifiyle bir derya olan şurup ve şerbetlerle tanışır. Padişahın yiyecek ve içecekleri hazırlanırken şifalı. Biraz ekmek, katık olarak sarımsak veya soğan ve yoğurt yeterli.


Kimi zaman ayran içine ekmek doğrayarak geçiştirilmiş bir öğün bile kafi gelebiliyor. Bu küçük tropikal meyvenin en büyük yararı, midenin beyne yolladığı doyma sinyallerini daha kuvvetli göndermesidir. Spa Merkezimizde en modern ekipmanlarla özel tasarlanan bakım kabinleri, muhteşem bakımları, sessiz ve huzurlu atmosferi, holistik felsefesi ile beden, zihin ve ruh bütünlüğünüzü yeniden sağlayacak. En sevilen çayımız geleneksel demleme Türk çayı” Menüde mevsime göre çeşitlendirilmiş bitki ve meyve çayları ağırlıklı.


Yine tüm içeceklerimiz siz misafirlerimizin istekleri doğrultusunda alınır ve tekne barında muhafaza edilerek personelimizce sıcak veya soğuk servisleri yapılır. Bütün yiyecek ye içecekler teknemizdeki aşçımız tarafından sizlerin damak tadı ve alışkanlıkları göz önüne alınarak hazırlanır ve servis yapılır. Fuat Başar ustamızın Ebru ve Hat eserlerini görme fırsatını elde ettik. Sedefkârlık, ağaç oymacılığı, Kütahya Çinisi, Avanos çömlekleri, hanımların yaptığı geleneksel elişleri, Oltu taşı örnekleri, geleneksel yiyecek ve içeceklerimiz ile adeta Hollanda’da değil de Türkiye’de olduğumuzu sandık.


Son düzenlediği gecelerden birinde bana da davetiye göndermişti. Türklerde yemek genellikle çorba ile başlar. Bu davetiyeyi siz değerli okurlarımla paylaşıyorum. Anadolu yöresi halkının yiyecek kültüründe buğday ürünü un (çeşitli hamur işleri) ve bulgur başta gelir.


Fast Xheni Fast ile ilgili tarafsız yoruma bakın. Koyun eti, yoğurt, patates ve sebzeler (patlıcan, taze fasulye) önemli bir yer tutar. Aynı zamanda arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle okey, tavla gibi geleneksel oyunları oynarken çocuklarınız güven içerisinde ve cafemizde bulunan yaşlarına uygun oyuncaklarla oynayabilirler. Bol çeşitli ve lezzeti damağınızda kalacak yiyecek menümüzden yaz dönemine özel canlı müzik eşliğinde tadabilirsiniz.


Yemek, Türkiye ve Tatlı hakkında daha fazla fikir görün. Yemek tarifleri, ev fikirleri, stil ilhamları ve deneyebileceğiniz başka fikirler keşfedin. Bölümümüzden gelen tüm sınıflardan öğrencilerimiz ve hocalarımız ayrıca farklı bölümlerden de gelen arkadaşlarımızla pikniğimizde çok eğlenceli saatler geçirdik. Geleneksel içeceklerimiz arasında yer alan, lezzeti ve şifası ile dillerden düşmeyen Türk kahvesi neye iyi gelir?


Böylelikle kilo verme süreci hızlanır. Bu paketimizde ramazana özel hoşunuza gidecek yiyecek ve içeceklerimiz var. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının. Bu çalışmalar sırasında da Türkçemiz, üvey evlât muamelesi görmemelidir.


Yani, bizim yiyecek ve içeceklerimiz, bizim dilimizde kullanılagelen özgün adıyla markalanmalıdır. Evlerde en çok tüketilen ve halk arasında “Aşmakarna” tabir edilen yiyecek türü, kesme çorba, erişte ve makarnadan oluşur. Leğenlerde yoğrulan hamur katı kıvama girdikten sonra, yufka haline getirilip çok ince doğranır.


Bu hamura yerine göre yumurta da konur. Alınan aşırı kilolar obeziteye yol açarken, obezite de başta şeker. Geleneksel Türk Misafirperverliği değerleriyle bütünleşmiş sıcak ve samimi bir ortam arıyorsanız tercihiniz Limos cafe restaurant olmalıdır.


Alaçatıda kendi tarlamızda organik usullere göre yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerden yaptığımız özel içeceklerimiz ile hizmetinizdeyiz. Yİ PİZZA BAR bölümümüzde özel kokteyller, yerli ve yabancı içkiler mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar