6 Ağustos 2019 Salı

Sokak hayvanları kısırlaştırma

Hayvanları öldüren, vuran belediye görevlileri de ceza kapsamına alınmalı. Yeni taslak, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hazırlanmalı. Siz de sokak hayvanları ile ilgili tüm istek ve şikayetlerinizi lütfen bize bildirin hemen size ulaşalım.


Sokak hayvanları kısırlaştırma

Sokak hayvanları sorununun çözümü için ülkedeki tüm sokak hayvanları aynı anda kısırlaştırılmalı. Kedi temalı bir park kurulacağını belirten Başkan Çetin, “Bu parkın içinde kediler için bir kısırlaştırma merkezi olacak. Düzenli kısırlaştırma yapılırsa üreme kontrol altına alınır.


Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Belediye Başkanı Soner Çetin, kedi temalı bir park. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Ne var ki, bazı sokak hayvanları, geçirdikleri bir kaza, aldıkları bir yara, kaptıkları bir enfeksiyon sonucu, ya da yaşlarının ilerlemesi nedeniyle yaşamlarını doğal ortamlarında, sağlık, güven ve huzur içinde sürdüremez hale gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda merkezimiz, hasta, yaralı, sakat ya da yaşlı sokak.


Sıcak Bir Yuva” hesaplarında ayrıca kaybolan veya sahipleri tarafından. Sahipli ve sahipsiz hayvanların, mikroçip ile kimliklendirilmesi ve dijital tek bir bilgi ağına kaydedilmesi. Sokak aralarında ve bazen de caddelerde yürürken karşılaştığınız köpek ve kedilerin fazla olmasına şaşırmayın Türkiye’de. Onların farkına uzun zamanlar varan olmamıştır fakat son zamanlarda ilgililerin ve onlardan sevgilerini esirgemeyenlerin artması ile bir çoğunun sağlık kontrolü yapılmaktadır.


Hemen bugün sizde sokak hayvanları için bir şeyler yapın ! Bu noktada bilinçli bir vatandaş olarak kısırlaştırma işlemlerine destek olunmalıdır. Sayılı, sokak hayvanları için Lefkoşa ve Girne belediyeleriyle kısırlaştırma protokolü yaptıklarını söyleyerek denetim eksikliği olmasından dolayı hayvan sayısını belli bir seviyede tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Kısırlaştır ve ait olduğu yere bırak, stratejisine destek olabilirsiniz. Daha sonra sokak hayvanları mavi küpelerle numaralandırıp, doğal ortamına bırakılıyor. Veteriner Hekimlerden kısırlaştırma kampanyası Bu kampanya sokak hayvanları için sağlıklı bir hayat yaratılmasında ve halkın sağlığını koruma yönünde önemli bir görevi yerine getirecek.


Sokak hayvanları kısırlaştırma

Mahalleli bu vesileyle sokak hayvanına sahip çıkacak. En önemlisi de hayvan sevgisinin varlığı bu kampanyayla öne çıkacak. Yenişehir’de sokak hayvanları toplanıp kısırlaştırıldı. Sıcakların kendini hissettirdiği yaz günlerinde hayvanların beslenme ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için suluk ve yemlik montajlarına devam edeceklerini. Sadece beslenmelerine değil, sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve rehabilitasyonuna da destek oluyoruz.


Bir yandan da hastalıklara. Sanıyorum, bu konularda çalışma yürüten tek ilçe belediyesiyiz dedi. Toplanan sokak hayvanları uzman veterinerler tarafından tedavi edildikten sonra tekrar doğal yaşama salındı. Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanları ise barınakta koruma altına alındı. Ekipler hafta sonu ve tatil günlerinde de saat çalışıyor.


Hafta içi mesai saatlerinde ise vakalar ilçe belediyelere yönlendiriliyor. Kediler için kısırlaştırma merkezi kurulması için çalışmalara hız verdiklerini belirten Çetin, “Böylece soruna önemli bir çözüm getirmiş olacağız” dedi. Aynı zamanda kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığından, yerel yönetimlerin sahipsiz hayvanların.


Kayseri’de lise öğrencisinin sokak köpeklerinin saldırısıyla hayatını kaybetmesi, sokakta yaşayan hayvanların rehabilitesi sorununu yeniden gündeme taşıdı. Kayseri’de bir lise öğrencisinin sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaşamını yitirmesiyle tekrar gündeme gelen. Bu konuda hayvan sever derneklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi adresimize. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır.


Bu yüzden mümkün olduğu kadar onlara soğutan korunabilecekleri veler yapın. Web’te bir çok video bulabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa onları bir gece de olsa evinize alın, deponuza götürün, dükkanızda yer verin yada arkadaşlarınızdan rica edin. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Ambulansı.


N ADI: Sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının toplanması, kısırlaştırma, aşılama, kayıt altına alma ve rehabilitasyonu hizmetleri İŞİN AMACI: Kent yaşamı içerisinde ciddi problemlere sebep olan ve kontrolsüz üreme faaliyetleri neticesinde sayıları her geçen gün artan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar