10 Haziran 2019 Pazartesi

Ehli sünnete gore ehlibeyt

Kul bunların hepsini kendisinde bulundurmadıkça mü’min olamaz. Ta ki kalbiyle inanmış, dili ile ikrâr etmiş ve âzâları ile amel etmiş olsun. Bununla beraber yine de mü’min olamaz. Ancak bütün söylediklerinde ve yaptıklarında sünnete uygun olduğu, bütün sözlerinde ve amellerinde Kitâb ve ilme uyduğu zaman mü’min olur. Ehl-i Beyt hakkında birçok hadis rivayeti vardır.


Madem Ehlibeyt tarihte bu kadar baskıya maruz kalmış ve yaşadıkları zamanın düzenine muhalefet etmişlerse, neden bugün İslam dünyasında onların muhabbet ve sevgilerinin farz olduğunda ittifak vardır? Ehli Sünnete Göre Ehlibeyt. Neden onlar evliyaullah olarak zikrediliyorlar? Kitap Takipçileri Elif Kitabevi Konya Kuruluşudur. Sevgili Kadir kardeşim asıl kendine yazık eden sensin iki yol var Hz.


Kim Ehl-i beytin takip ettiği Kitap ve sünnete hizmet edip o yolda gidiyorsa bu imam odur. Bu konuda her cemaatin kendilerine göre bir büyükleri, bir imamları vardır. EHL-İ SÜNNETE GÖRE KAZA VE KADER i 2hurmahkların içinde yürüyor, kaza ve kader konusu hakkında sohbet ediyorduk.


Ehl-i sünnete en yakın şii fırkası olan Zeydiye, günümüzde Yemende devam etmektedir. Bunların yanı sıra hamilelik dönemi de insanın şahsiyetinin ve karakterinin oluşmasında çok önemlidir. Bebeğin şahsiyeti ilk oluşum gününden itibaren annenin yeme-içmesi, davranışları, düşüncesi, yaptığı işler ve psikolojik durumu ile gelişmektedir.


Onun hayatı bizim için örnektir. Ameller niyetlere göre değer kazanır. Sünnete uymak niyetiyle ve bize emanet olan vücudumuzun sağlığına kavuşması için yaptırdığımız hacamat bir ibadet değeri taşır. Yolumuz Rasulullah ( S.A.V ) yoludur.


Allah (c.c.) hem kendi sapkın hem de başkalarını sapıtma yolunda. Birincisi kendimi tanıtarak başlıyayım. Alevi bir aileden geliyorum ama sünni kardeşlerim gibi ibadetlerim namaz, oruç vs. Cinsel İlişkide Arkadan Yaklaşma (soru ve cevabı) Ehlibeyt okulu ne oluyor. Cemaat hata yapmaz mı, yapmadı mı?


Allah katında çirkin bir davranış olmakla beraber bunlar. Mesela miras hukuku neden islami degil calisma saatleri neden ibadetlere gore degil. Turkiyede bir eksiklik var Melik gazi yani ehlibeyt danisment gazi. OLEREM SHIELIKDEN DONMEREM! Islamda ana ekol olarak iki mezhebi gorus vardir.


Verdiğiniz bilgilerde çok basit arastirilmadan herhangi bir kitaptan alınmış basit bilgi gibi. Sual: Seferde olana da Ramazan orucu farz mı? Ama kazaya bırakması caizdir.


Sual: Devamlı şehirlerarasında şoförlük yapanın, oruç tutmaması günah olur mu? Bazı konularda farklı görüşlere sahip olabiliriz ama tarihimizi ve coğrafyamızı değiştiremeyiz. CEVAPİşi aksatacak zorluk yoksa.


Bu yeni dönemi nasıl şekillendireceğimiz konusunda önemli adımlar attık. Bu Şiileşmiş Sünniler orijinal Şiilerle vahdet de kurar da ittifak da yaparlar. TL burada yazanlara söyleyecek sözüm yok onların derdi başka ama normal bir vatandaş okursa ona sözüm bu yazıya. Ne dir ne degildir diye. Humeyd (ابن حميد): hadisimizin ilk ravisidir, ehli sünnet rical alimlerinden Yahya b. Main ve son dönem nasibi muhaddislerinden el-Elbani onu sika olarak görmüştürler.


Mizzi onun biografisinde diyor ki: محمد بن حميد بن حيان التميمي أبو عبدالله الرازي. O yüzden bir sakıncası da yoktur. Ehlibeyt’e âşık olsanız, sevdalansanız, velayeti tanısanız o zaman anlarsınız bu resimlerin neden var olduğunu.


Burada da Ehlibeyt mektebi ile Sünniler arsında farklılık vardır. Kuran ve Ehlibeyt as İslam’ın hükümlerini, emir ve yasaklarını içerir, dolayısıyla sünneti de içinde barındırır. Ancak bu sünnet emevilerden bize gelen sünnet değil, ömerin, osmanın, bekirin sünneti değil. Sünnet Ehlibeyt’ten daha üstün değildir.


Ehlibeyt Haber Ajansı’nın (Abna.co) sitesinde yer alan ve Selefi şeuhi Şeyh Ebu Ubeyde Abdullah Adam tarafından yayımlanan fetvada aşırı iddialar peş peşe sıralanırken, “Alevileri öldürün” çağrısı yapılıyor. Sedat Soyalan sordu Ehlibeyt İmamları adlı eserin yazarı Siraceddin Önlüer cevapladı. Akıllı bir Müslüman boş kafadan çıkanlara da itibar etmez zaten. Peygamber ve Ehlibeyt’inin (as) sünnetidir.


Bizimle iletişime geçmek için e-posta adresimize mail atabilirsiniz. Eğer suyu Kuran ve sünnete göre tüketmez ise o rüya sahibinin ayni akıbeti bizi de beklemekte. Bakin Cennet ehli bile kaynaktan almakta içecekleri : Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler , (Vakıa Suresi, 18) Bozulmuş suyu kana kana içenlerin akıbeti: Doğrusu Allah sizi bir ırmakla imtihan edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar