4 Haziran 2019 Salı

Seferihisar sahil köyleri

Seferihisar Türkiye’nin ilk “Citta Slow”u yani sakin şehri. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Zengin jeotermal kaynaklara sahip Doğanbey’de jeotermal kuyular, Karakoç ve Cumalı gibi kaplıcalar bulunuyor.


Hellenistik Dönem’e uzanan tarihi ve satsuma mandalina bahçeleriyle öne çıkıyor Gümüldür. Sahili birbirinin devamı niteliğinde olan Özdere ile iç içe geçmiş durumda. Yunanistan’ın Sisam adasıyla karşılıklı feribot seferlerinin düzenlendiği Sığacık. Bir köşesi yaylalar bir köşesi sahil ve manzara. Eşsiz lezzetler, Yörük obaları, Çerkez köyleri derken unutulmaz dağ ve deniz birlikteliği.


Daha çok büyük turizm merkezleri biliniyor olsa da çok az bilinen doğayla iç içe olan köylere de sahip. O zaman bu köyleri ilk fırsatta gezi rotamıza eklemekte fayda var. Hiç tavsiye etmem, devamlı trafik lambası, binalar yola girmiş, trafik keşmemeş, sahil bandı düzenlenmemiş, hiçbir modern tesis yok, herşey hindistan karmaşasında. Urlanın üzerinden çeşme otoyoluna geçtim. Bodrum, Marmaris, Çeşme gibi fenomen tatil beldelerini bir kenara attık, Ayvalık ve Çanakkale’yi de Ege’den sayarak karavanla Ege köyleri arasında garip bir tatil turuna başladık.


Seferihisar sahil köyleri

Organik yiyeceklere doyduğumuz bu tatilde gözlerden uzak ve bakir rotaları seçtik. Siz de dilerseniz karadan, dilerseniz Ege’nin en ucuna uçarak bu tura başlayın. Barbaros oyuk festivali, Bademler, Turgutlu köyü lavanta festivali, Şirince şarabı, Eski Foça rakı-balık! Dikili de İzmir’in şirin yerlerinden birisidir, hatta belediye başkanı bir ara suyu mu ulaşımı mı ne bedava yapmıştı hakkında soruşturma açılmıştı, o derece sevecen insanların yaşadığı bir yerdir. Midilli adası hemen karşısındadır.


Denizi temizdir, bir çok sahil kasabasında olduğu gibi kışın çok daha sakindir. Köyleri, kasabaları, minicik yerleşim yerleri, her daim yeni yıkanmış kapı önleri, yağ tenekelerinde sardunyalar ekili. Ege civarı sahilleri bungalov otel İzmir bungalov otel Çeşme Ege sahili bungalovlar ahşap ağaç evler İzmir en iyi doğa tatili nerde kalınır.


Seferihisar sahil köyleri

Ki̇-320: seferihisar merkez izmir caddesinde 170m², otobüs durağına yakın kiralık işyeri dükkan. Not: (yer market için çok uygundur çevrede market yok ve ihtiyaç var). Sahil kenarında belediye tarafından konmuş bir sürü şemsiye var.


Bu köyleri ayrıca yazdık, detaylı yazılara bağlantılardan. Hiç bir şey ödemeden bu gölgeliklerden faydalanabiliyorsunuz. Akşam olduğunda Urla, Çeşmealtı gece pazarı kuruluyor. Burada daha çok takı, giysi ve hediyelik eşya bulunuyor.


Orşal Sitesinde, Özlem Sahil evleri dolaylarında (oldukça uzun Ömür Beldesi plajı), Doğanbey Sakız Ağacı Mevkiinde, Havacılar Sitesinde ve Ürkmez Sağlık Ocağı önünde denize girilecek yerler bulunmaktadır. Kimisi ücretli olan yukarıdaki plajlardan başka Akarca sahili dolaylarında İz-tur. Beyler, Orhanlı, Gödence, Çamtepe ve İhsaniye köyleri orman köyleridir.


Tatil Köyleri Fiyatları. SEFERİHİSAR – SIĞACIK ve. Serbest zaman sonrası 17. Ev pansiyonları, dar sokakları, yerel sebze, meyve ve köylülerin el emeği ürünlerinin satıldığı pazarı, marinası, Teos Antik Kenti, balık restoranları ve plajları ile ünlüdür.


Ege’nin köyleri derken listemizin çoğunluğunda Ayvalık ve Balıkesir hattından birçok rota yer alıyor. Ciddi anlamda her biri milli park olası bu köylerin özellikle temiz havası ve sakinliği yüzünden sizin de rotanıza girmesini temenni ediyorum. Karaburun Köyleri arasında en çok bilinenleri listeledik. Listelerken İzmir’den geliş rotasına göre sıraladık.


Mordoğan’a bağlı Çatalkaya Köyü Mordoğan’ı yukarıdan izlemek için ideal. Günümüzde de değerini yitirmeyen bu tarihsel kent, yüzyıllardır değişmeyen, muhteşem ege mavisi ile berrak güneşin birleştiği km uzunluğundaki sahil şeridinde birbirinden güzel koylar ve doğal plajlara sahip. Herşey dahil İzmir tatil köyü tesisleri. Lüks tatiller yapmak yerine az masraflı ama keyifli bir tatil yapmak isteyen tatilciler ise tercihini halk plajlarından yana kullanıyor. Yıllardır çok sevdiğimiz bir ‘deniz lezzetleri’ durağı olan Horasan, Çeşme’de turunç ve limon ağaçlarının altındaki bahçesinde, balık pişirici üstatları Ahmet ve Kezban Horasan çiftinin orjinal ve enfes lezzetlerini sunuyor.


Seferihisar sahil köyleri

Her sene menüye yeni eklemeler olsa da kabaklı cevizli Girit mezesi, ızgara sepet peyniri, avokado, çilek, acı biberle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar