19 Haziran 2019 Çarşamba

Peynir hangi ülkede meşhurdur

Hangi ülkede hangi peynir yenilir? Avrupa seyahatlerinize gurme dokunuşu katacak lezzetler. Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer ve altını desteklememektedir.


Türkiyenin taşı toprağı altın diyorlar ya işte kanıtı Ağrıda sene Susurlukta sene yaşamış birisi olarak. Ağrı dağını ve sarayını görünce psikolojinizin değişeceğine eminim. Haarlem Lale Bahçeleri Yel Değirmenleri Montofon ve Holstein Cinsi İnekleri Peynir Üretimi Denizin Doldurulması İle. Montofon ve Holstein Cinsi İnekleri, Peynir Üretimi, Denizin Doldurulması İle Oluşturulan Topraklar (Polderler), Çiçek Bahçeleri, Rotterdam Limanı, Amsterdam, Den Haag (insan hakları mahkemesi) ,Lahey (uluslararası adalet divanı) ve Maastricht Şehirleri, Van Gogh, Rembredant.


Dardanel Balık Konservesi, Domates ve Seramik Üretimi, Çanakkale Höşmerim (peynir tatlısı) Çankırı’nın Neyi Meşhur? Kalesi, Çankırı Taşmescit, Çankırı Bülbül Pınarı Dinlenme Yeri, Çankırı Kayatuzu Üretimi, Çankırı kavunu. Güzel kızları (ama ülkede yok,herhalde hepsi başka ülkelere gitmiş), Capoeira(savaş sanatı,spor ve müzik içeren bir dans şekli), Caipira (limon,esmer şeker,kırılmış buz ve rum (Borjomi),Et ve etürünleri,Peynir.


Bu yazımızda Avrupa’da hangi ülkenin neleriyle meşhur olduğuna değinelim mi? Kimi yerin meşhurları çantanıza koyup anneannenize, babaannenize götürebileceğiniz büyüklükteyken kimi yerin meşhuru yüzlerce yıllık. Tatile giderken amacımız dinlenmek ve eğlenmenin dışında gittiğimiz yerin farklı özelliklerini görmek. Her Ülke için sadece bir resim eklenecektir.


Eklenmesini istediğiniz resimi yorum yazarak belirtebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde Yunanistan tatiliyle ilgili merak ettiğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Mısır ve pirinç çıtırının üzerine krem peynir sürüp diğer mı.


Misir Unulu Patlican Dilimleri. Cennet köşkü, dilber dudağı, Kemalpaşa peynir tatlısı, incir dolması, zerde, kaymaçina, hamur bamyası, asude,. Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Her ülkenin kendine has kültürü ve simgesi, bunları yansıtan da hediyelik eşya seçenekleri var.


Yeni bir coğrafya, yeni bir kültür, farklı insanlar tanımak ne kadar güzel, bilen bilir. Balıkesirin (K) sı çok meşhurdur. Aslında şimdi size şehir şehir İtalyan mutfağından bahsetmek yerine, ülkenin en önemli şehirleri Roma ve Roma’da yeme-içme kültüründen bahsedeceğim.


Ortalama olarak ülkede kişi başına sekiz kilo hellim peyniri tüketimi vardır. Günümüzde ülkemizde dahil olmak üzere pek çok ülkede peynir pazarında hellimin adını duymaya başladık Rengi beyaza çalan sarı olan bu. Bizim için Türk kahvesi denince akan sular duruyor. Dünyada da durum farklı değil. Farklı ülkelerin kahve kültürlerini merak ediyorsanız bu haber tam size göre.


Her hangi bir ülkenin yemeğine lapbadanak sevemezsiniz bu japon mutfağına özgü değil. Bu yediğiniz yemeklerden sonra karnınız şişmeyecek mideniz ağrımayacaktır. Schnitzel aslında dana etidir ama tereyağı ve domuz yağı.


Tüm dünya ülkelerinde gelenek görenekler gibi değişkenlik gösteren şeylerden biri de kahvaltı. Türkler için pazar günlerini farklı kılan. Basel gibi Fransa’ya yakın şehirlerde peynir yemekleri, özellikle ‘fondü’ meşhurdur. Sosis ve et yemeklerinin de ağırlıklı olduğu İsviçre mutfağı komşusu olan Almanya mutfağından da etkilenmiştir.


HANGİ İLİMİZ NEYİ İLE ÜNLÜ,NELER YETİŞİR ? ADANA ŞARKÖY HARABELERİ hakkinda bilgiler agaçlar hangi ilimizde yetişir hakkinda. Kahve nasıl servis edilir? Bu zevklerini kahveye de karıştırmışlar. Sırbistan ve bütün Balkan ülkelerinin süt ürünleri meşhurdur. Peynir çeşitleri hakkında çok geniş bir bilgiye sahip değilim ama size herhangi bir semt pazarına uğramanızı tavsiye ederim.


Semt pazarları her gün açıktır ve burada bir çok peynir çeşidini tadabilir, daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Aperatif alışkanlığının oldukça geliştiği ülkede bir restorana gittiğinizde masanıza mutlaka domates, peynir, soğan, salam ve mantar gibi ikramlar gelecektir. Kırsal alanlarda dünya mutfağından örneklerle çok karşılaşmazsınız. Fakat Bükreş gibi büyük ülkelerde bu konuda daha çok çeşitle karşılaşacaksınız. Tüm Gürcü mutfağı ve Gürcü yemekleri hakkında detaylı listemizi buradan görebilirsiniz.


Buyrun bakalım Gürcistan Batum’da Ne Yenir Ne İçilir? Ajarian Khatchapuri (Acar Haçapurisi) Acaruli dışında iki farklı Haçapuri çeşidi daha var (Megruli ve Lazuri) ama Acar Haçapurisi hem biçimi hem de sunumu ile farklılaşan ve ölmeden önce mutlaka yemeniz gereken bir taş. Artık kaybetmeye başladığımız mahalle kültürünü Samos sokaklarında yaşamak mümkündür.


Bu tür etkinliklerin olmazsa olmazı müzik ve folklor gösterileridir ve Samos’ta bunu en iyi KAPETAN LAHANAS grubu yapar. Samiotisa”(Samoslu kız) şarkısı tüm ülkede meşhurdur ve bu tür eğlencelerde mutlaka söylenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar